Vacanță în Grecia (III) – escapadă în Olympic Beach

Olympic Beach

Olympic Beach a fost o mică escapadă în programul nostru de Paralia. Voiam să vedem mai mult. Voiam să explorăm împrejurimile. Și chiar dacă Adrillia ne-a recomandat o croazieră în Skiatos, aceasta ar fi presupus să petrecem prea mult timp departe de grup. Iar noi de-asta am mers în Grecia în primul rând, ca să petrecem timp cu toată familia. Dar am zis că vreo câteva ore în Olympic Beach nu au cum să strice. Așa că vinerea, cu un ușor regret pentru că mașina era poziționată absolut divin, ne-am luat bagajul și am pornit spre stațiunea ce ne aștepta la doar 6 kilometri distanță.

Plaja din Olympic Beach

Primul lucru pe care l-am observat după ce am parcat în Olympic Beach a fost dimensiunea plajei. Aici se găsea una dintre cele mai întinse plaje pe care le-am văzut anul acesta. Aveau loc șezlongurile, aveau loc oamenii cu prosoapele, până și unicornul meu ar fi avut loc dacă aveam suficientă inspirație pentru a-l lua cu noi :))). În plus, nisipul era ceva mai mare ca și granulație decât în Paralia și super fin. Mi-a plăcut la nebunie. Aș fi stat o eternitate pe plaja aia. Imposibil din păcate! Viața nu a fost făcută pentru a lenevi pe plajă… cel puțin nu încă :))).

Bun, fără prea mari complicații, am găsit șezlonguri care să ne placă, am comandat ceva de băut, am făcut o baie, cum fac toți oamenii care se respectă și ne-am pus pe lenevit la soare. Încă mai aveam de citit din A gentleman in Moscow (a cărui recenzie am scris-o deja și va apărea în curând pe blog) așa că nu m-a deranjat statul pe șezlong, asezonat, evident, de runde repetate de aplicare a protecției solare. Să spunem doar că m-am învățat minte după experiența din Caraibe :D.

Olympic Beach

Sea creatures

Ceea ce mi-a plăcut mult la experiența Olympic Beach a fost apa deoarece exista o zonă pe care eu am numit-o Marea Îngustă (da, încă mai am sechele cu GoT) și care era foarte adâncă și foarte aproape de mal. Dar după ce treceai de marea îngustă ajungeai într-o zonă în care apa era mică și extrem de limpede. Cum am fost suficienți de inspirați să ne luăm masca de snorkelling și ochelarii pentru înot cu noi, am început să explorăm.

Ador scufundările și să observ viața marină. Este o lume atât de fascinantă încât aș putea să stau cu orele privind-o. Îmi plac micile crustacee ce duc lupte pe fundul mării. Îmi place să admir meduzele, chiar dacă știu că sunt super periculoase și mai bine nu ai de-a face cu ele. Iar cu ocazia zilei petrecute în Olympic Beach am văzut o creatură foarte stranie, pe care nu am mai văzut-o până acum… în mare :))). Să vă povestesc cum era: un fel de cefalopod, cu ceva platoșă, tentacule, mare cam cât o palmă și cum un sistem de apărare sub formă de țepi pe carapace :)))). Era negru și avea un fel de puncte galbene… sau ceva de genul. În plus, îi plăcea să se ascundă în nisip, iar locul în care se ascundea arăta ca o față :D. Dacă știți despre ce anume este vorba, do share please pentru că eu nu mi-am dat seama. După cum vă spuneam, nu credeam că am cum să văd așa ceva în Marea Mediterană.

3 motive pentru care aș reveni în Olympic Beach

Deși am petrecut doar o zi în Olympic Beach, mi-ar face o foarte mare plăcere să revin. Ne-am plimbat puțin prin stațiune și mi-am dat seama rapid că este genul de loc perfect pentru noile mele preferințe în materie de călătorii. Deci, în afară de marea genială și de plajă, 3 motive pentru care aș reveni în Olympic Beach:

  1. Stațiunea este foarte liniștită. Adică extrem de liniștită. Parcă ar fi fost o stațiune de pensionari :))). Chiar dacă era plin de copii, nu era gălăgie, nu era nebunia din Paralia. Mi-a plăcut maxim acest lucru.
  2. Mâncarea este genială. Bine, este la fel peste tot în Grecia. Și noi am mâncat la un restaurant unde se vorbea limba română lejer, ales de mami, evident :))), dar tot mi-a plăcut la nebunie. Salata grecească este altceva… nu știu cum la noi chiar dacă îi zice tot salată grecească, nu are același gust. Dar să nu vorbim despre mâncare pentru că mă apucă foamea.
  3. Oportunitățile pentru scufundări. Da, unul dintre cele mai bune motive. Datorită mării înguste posibilitatea să vezi animăluțe marine aici este foarte mare (după cum am menționat deja), iar acest lucru este genial.

Cam asta ar fi povestea zilei petrecute în Olympic Beach. A trecut mult prea repede și acum mă gândesc la ea cu foarte multă nostalgie, dar a meritat din plin. Dacă ați fost și voi pe aici, haideți să facem schimb de impresii. Dacă vă gândiți să mergeți, nu mai stați pe gânduri. Iar dacă vreți să citiți prima și a doua parte de jurnal de călătorie în Grecia, click here!

Untold 2018

P.S. Mai am doar câteva poze, promit 😀

Marea încerca să îmi fure pudra de la Artisans d’Amour
Olympic Beach
The good life
Days to remember…
New passion 😀

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.