Vacanță în Grecia (I) – Autostrăzi, peisaj arid și o seară în Macedonia

Macedonia

Da, am mai plecat într-o vacanță :))). Anul acesta am fost mai mult pe drumuri. Nici nu mă mai mir că îmi reproșează lumea că ne plimbăm prea mult :))). Dar e atât de frumos și când se ivesc ocaziile, cum să spui nu? Cum? Mai ales că nu am fost niciodată în Grecia, nici în Macedonia și cam venise momentul. Nu credeți?

Bagaje și la drum

Așa că sâmbăta, deși nu tocmai odihnită pentru că nu trecuse nici o săptămână de la Untold, m-am pus să fac bagaje, again. Am împachetat toate cele necesare pentru mare. Am luat cremele de plajă, costumele de baie, destul de puține haine având în vedere tendințele mele de a-mi supra aglomera trolerul. Ba chiar mi-am pregătit ținute. Atât de eficientă am ajuns în călătorit :D.

Cu toate pregătite și după un somn destul de agitat, duminică dimineața devreme am pornit la drum. Am ales ruta mai lungă pentru a ne întâlni înainte de a ieși din țară cu partenerii de drum: familionul Feder, Adi și Luminița. Am ieșit din țară pe la Naidăș, undeva prin județul Caraș Severin. Genul acela de vamă în care ajung doar localnicii :))). Și după vreo oră de colindat sate sârbești, am reușit să ajungem pe autostradă, la Smederevo.

Nu mi-a venit să cred că Serbia are o atostradă care străbate țara de la Nord la Sud. O autostradă super bine făcută, cu tunele, cu locuri în care există mai mult de 2 benzi pe sens, cu refugii. O autostradă pe care se poate circula civilizat și pe care, pentru a circula, trebuie să achiți, în vreo 2 locuri, taxe de drum ce se ridică, în total, la vreo 11,50 euro. O nimica toată având în vedere că am mers aproape 400 de kilometri în mai puțin de 4 ore.

macedonia

Macedonia cea aridă

După câteva ore de călătorie, 2 doze de Redbull, o sticlă de Cola, o oprire la Mc și stat vreo 20 de minute la vamă, am trecut în Macedonia. Aici nu mi-a venit să cred cât de fain arăta autostrada. Oamenii au făcut o treabă absolut extraordinară. Au construit tunele ce trec prin munți. Unul dintre ele avea peste 1 km. Și știu, vă întrebați acum: când am trecut la drumuri și poduri? Problema este că făcând atât de mulți kilometri într-o săptămână, nu am putut să nu regret faptul că mi-a luat la fel de mult să traversez aproape 2 țări cât mi-a luat să ajung din Timișoara la Cluj. Vă dați seama cam unde suntem noi ca și infrastructură? Low, low, low, low… după cum spune cântecul :))).

Trecând peste problema autostrăzilor, Macedonia este o țară foarte stranie și foarte uscată. Cel puțin din ceea ce am văzut noi, totul este uscat. Iarba este pe ducă :))). Pădurile lipsesc sau cel puțin lipseau de pe unde am călătorit noi. Am văzut doar niște pini, aproape de granița cu Grecia și foarte multă viță de vie. Dar ce altceva să și crească pe aici?

Pit stop în Demir Kapija

Pentru că Marinel a trecut de o anumită vârstă și are o pasiune pentru spa-uri, a vrut neapărat să dormim o noapte ”undeva”. Acest undeva s-a dovedit a fi un mic hotel, prospăt construit undeva lângă orașul Demir Kapija, la ieșire de pe autostradă. Eu, când l-am văzut, am fost sigură că e în pustietate pentru că se vedea ditamai câmpul în jur, dar el a văzut doar spa-ul în fața ochilor. Și vă dați seama că în condițiile astea, în momentul în care am ajuns acolo și a descoperit că spa-ul era imposibil de folosit, a făcut o micuță criză. Dar rezervarea era făcută, nu mai aveam timp să căutăm altceva și măcar aveau o mică piscină perfectă pentru noi.

Afară era o căldură cumplită. Nu ca și cea din Panama, pentru că acolo era și umezeală, dar extrem de cald. Așa că ne-am luat rapid costumele de baie pe noi și am ieșit la piscină. A fost atât de frumos. Nu era ea mare, dar era extrem de caldă. Adi a comandat un vin și după o zi atât de lungă – era deja ora 8 și ceva – și o baie răcoritoare, vinul – cel mai probabil produs chiar din via ce ne era vecină – a fost absolut delicios. Apoi am mâncat o pizza, am mai băut și șampanie :))), iar la final Luminița ne-a delectat cu amandine făcute de ea. Da, ați citit bine. Există oameni care fac acasă la ei amandine. Și le ies mai bune decât cele de la cofetărie.

Macedonia

În concluzie, am avut parte de o super seară pe care sper să o repet peste ani la casa mea, în piscina mea :D.

Hotel Moderna

Hotel Moderna mie mi-a plăcut mult, chiar și fără spa. Camera noastră a fost mare, cu un ditamai patul. Curățenia era la ea acasă. Baia era absolut genială. Adică ar fi fain să am așa ceva acasă la mine, așa un ditamai dușul, nu la un hotel. Personalul era super prietenos. Au făcut față cu stoicism în fața avalanșei de cuvinte în limba română lansate de Marinel :))). Ce puteai să ceri mai mult?

Acum stăteam să mă gândesc dacă aș recomanda acest hotel și pentru ce anume. Având în vedere cât este de mare hotelul, restaurantul său și faptul că avea sală de conferință, hotel Moderna este perfect pentru conferințe sau teambuildinguri. Cât despre călătorii ce merg spre Grecia, da, este o opțiune bună pentru ei datorită localizării. În plus, mai are și o super priveliște, iar dacă vă treziți devreme și dați o fugă peste drum, nimeni nu se va supăra dacă mâncați un strugure direct din vie :D.

Macedonia
Are you there God? Thank you for wine and swimming pools
Love is a little Cookie monster stealing your wine
Cheers to summer days
Viața e frumoasă când nu ai doar o mamă, ci două 😀
Enjoy every moment
To be continued…

Untold 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.