Un mic colț de rai: Râușor

Stațiunea Râușor din Retezat este puțin cunoscută de fanii sporturilor de iarnă, deși destul de populată de către puținii cunoscători.

Cabanele au început să apară la Râușor ca ciupercile după ploaie și sunt care mai de care mai cochete. Cum străbați drumul șerpuit spre pârtie, te simți ca în filmele americane cu stațiuni montane, cu cabane una și una, mândria proprietarilor. Bineînțeles că drumul nu e la fel de bine îngrijit, dar e circulabil. Și nu sunt decât foarte foarte puține magazine, ceea ce e relativ dezamăgitor.

Pentru că abia recent au început investițiile la Râușor, stațiunea dispune de o singură pârtie de ski, pentru care funcționează 2 teleskiuri. Există și o pârtie mai mică pentru săniuțe, foarte populară în rândul prichindeilor (și nu numai) care vin în weekend.

La centrul Salvamont din stațiune pot fi închiriate skiuri, sănii și există chiar și 2 plăci de snowboard pentru iubitorii acestui sport. Echipament sportiv mai poate fi închiriat și de la câteva cabane din apropierea pârtiei, însă la centrul Salvamont este cel mai practic de închiriat acesta.

Râușorul este o stațiune puțin cunoscută, însă acesta este în parte farmecul său. Puteți afla mai multe despre stațiune, dar și despre obiectivele turistice din zonă aici.

Am scris acest articol pentru că am fost ieri la Râușor cu prietenii mei și mi-a plăcut la nebunie. Era atât de multă liniște încât mă simțeam ca în Paradis. Dacă vreți să experimentați acestă senzație, nu ezitați să mergeți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.