The Fisher: delicii pescărești by Chef Daian

the fisher restaurant pescăresc timișoara

Voi fi foarte sinceră, eu și peștele nu suntem BFF. Și nu pentru că nu mi-ar plăcea peștele deloc. Problema mea cu acesta este că mi se pare un produs foarte greu de preparat astfel încât să aibă și gust bun. Nu doar tradiționalul gust de pește. În plus, nici milioanele de oase și osișoare nu mă încântă. Iar hamsiile, cu ochii lor mici și morți mi se par de-a dreptul sinistre. Cu toate acestea, când e vorba de un bucătar care știe ce face, e o cu totul altă mâncare de pește. Și tocmai din acest motiv am acceptat invitația celor de la The Fisher de a descoperi câteva dintre rețetele senzaționale ale lui Chef Daian.

The Chef

Nu pot vorbi despre preparatele The Fisher fără să vă spun puțin istoria din spatele lui Chef Daian. Pe numele său Daian Borcovici, chef Daian are sub centură ani mulți de experiență. După ani de experiență în afara țării, chef Daian a revenit în Timișoara și a ”ridicat” două dintre cele mai cunoscute restaurante cu specific pescăresc din oraș. A fost bucătar la Sabres, unde a pus restaurantul ”pe hartă”, făcându-l unul dintre cele mai căutate și apreciate localuri timișorene. Apoi a deschis Pescada, contribuind decisiv la creșterea popularității acestui local. Iar de acolo a decis să încerce o nouă abordare cu mai multă libertate creativă și așa a luat naștere The Fisher.

Trecând peste palmaresul său deloc de neglijat, ceea ce pot să spun despre chef Daian este ceea ce am văzut în momentul în care l-am cunoscut personal. Este un om extrem de pasionat de bucătărie, ce se lasă ghidat foarte mult de propria intuiție. Este o fire dornică să exploreze noi orizonturi culinare și suficient de răbdător pentru a educa papilele gustative și gândirea oamenilor care trec pragul restaurantului său. În plus, nu se teme să împărtășească toate cunoștințele sale cu lumea, fiind foarte activ în social media (@daian_borcovic).

the fisher restaurant pescăresc timișoara

The Fisher

The Fisher nu este situat în zona centrală a orașului, însă acest lucru nu este un minus deoarece se poate ajunge foarte ușor la locație și aceasta este absolut superbă. Decorată cu elemente marine, mare și spațioasă, este genul de local în care te poți relaxa. Sigur nu te vei ciocni cu scaunul de scaunul vecinului și nici nu va trebui să le faci loc chelnerilor să treacă pe lângă tine. Practic, nici nu îi vei simți în afara scurtelor momente în care îți aduc preparatele sau îți gătesc preparatele direct la masă pentru că da, la The Fisher se practică și live cooking.

Noi am avut parte de o seară foarte faină și foarte liniștită. Poveștile despre social media și bucătărie au fost însoțite de un vin bun de Purcari (și nu mă tem să spun asta chiar dacă eu personal nu l-am gustat). Cafeaua este foarte bună (asta spun din proprie experiență). Cât despre personal, oameni super prietenoși și super prompți.

The Fish

Trecând la the main event, în puține cuvinte, mâncarea a fost genială. După cum spuneam, eu în mod normal nu sunt fan pește, dar la The Fisher am încercat aproape tot ce a fost pe masă. Într-o primă fază, chef Daian ne-a încântat cu un mix bogat de aperitive pescărești. Am încercat icre făcute în casă, zacuscă de pește, taco cu fructe de mare, un fel de chipsuri de pește cu un sos guacamole care mi s-au părut efectiv divine și, favoritul meu, tartarul de ton.

the fisher restaurant pescăresc timișoara

Dacă sunteți fani tartar, trebuie să încercați tartarul de ton al lui chef Daian. În primul rând pentru că este DE-LI-CIOS. O combinație genială de arome ce include sos de mango și încă vreo 8 ingrediente pe care bineînțeles că nu le-am ținut minte (nu acesta era scopul meu acolo) care dădeau tonului un gust de îți venea să leșini. Totul combinat cu faptul că întreg preparatul era pregătit chiar lângă tine face din tartarul de ton al lui chef Daian o adevărată experiență de care este absolut necesar să te bucuri live.

Deși am încercat să mânânc puțin din aperitive pentru că știam că urmează și felul principal, tot m-am simțit extrem de plină. Atât de plină încât din felul principal nu am mai mâncat atât de mult cât îmi dicta pofta, doar suficient cât să îmi doresc să revin la The Fisher. Practic, printre felurile principale servite s-a numărat: fritto misto, o doradă în crustă de sare care a ieșit efectiv în flăcări de la bucătărie, o doradă în crustă de parmezan cu sos de portocale și ceva preparat cu fructe de mare pe care, din păcate, nu l-am mai putut gusta pentru că simțeam că efectiv explodez.

the fisher restaurant pescăresc timișoara

Recunosc, cu mâna pe inimă, că a fost prima oară când am încercat fritto misto and I loved it. Ceea ce nu înseamnă că de acum voi mânca doar fritto misto peste tot, dar înseamnă că vreau clar să mai mănânc de la The Fisher. Dorada a fost și ea vis, însă combinată cu sosul de portocale a fost visul unui vis de unicorn. Și dacă nu ar fi trebuit să ajung acasă și să culc fetele probabil aș mai fi stat mult și bine.

The end…

Cam așa s-a terminat seara mea pescărească la The Fisher: cu burta plină și impresii pozitive, cu poze cu mâncare și convingerea că mai vreau. Trebuie să le mulțumesc oficial pentru invitație și pentru preparatele cu care ne-au răsfățat. Și mai trebuie să subliniez faptul că locația e un must try în Timișoara mai ales dacă nu ești iubitor de pește mâncat acasă. Cât despre mine, eu sigur voi reveni. Vreau să se bucure și Flavius de aceste preparate și neapărat mami. Ea, care e mega fan pește, mai mult ca sigur va adora The Fisher.

Dă-mi de veste când le faci o vizită.

Untold 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.