2023 la final: un recensământ de gânduri

2023 review

Numai mie mi se pare că anii trec din ce în ce mai repede? Pentru că parcă ieri era ianuarie, eu eram însărcinată și o creșteam pe Ava și azi e decembrie, sunt slabă ca un câine (inside joke, o să o explic la un moment dat :))) și culc doi copii pe seară. Când și cum a trecut anul acesta? Când și cum am făcut atât de multe și totuși atât de puține? Mi se pare ușor ireal. Așa că în această seară (scriu aceste rânduri pe 22 decembrie, la ora 22:30), cu un pahar de apă cu portocale alături, e momentul să fac un pas în spate și să reflectez puțin. Nu de alta, dar vreau să intru cu dreptul în 2024 și nu pot face asta decât învățând lecțiile lui 2023 și fiind recunoscătoare pentru ele.

Între haos și organizare

În mod normal m-aș concentra pe anumite subiecte definitorii pentru viața mea, însă anul acesta a fost unul extrem de haotic. Eu cel puțin așa l-am simțit. Am încercat să controlez haosul. Am făcut liste peste liste. M-am stresat și nu prea. Am mers with the flow și am planificat. Unele lucruri au ieșit exact cum mă așteptam. Altele au mers exact pe dos. Au fost momente de cotitură și, acum că stau să mă gândesc, destul de multe reușite.

2023 review

Într-un fel, anul acesta am fost o idee mai articulată în privința lucrurilor pe care mi le-am dorit și pot spune că Universul chiar a lucrat în favoarea mea. Dacă astea sunt new age mambo jumbo în care nu crezi, te înțeleg perfect. Și eu eram reticentă în această privință. Daaaar, anul acesta s-au cam întâmplat lucruri care m-au făcut să îmi revizuiesc atitudinea. Să îți dau doar câteva exemple:

  1. La începutul anului discutam cu Flavius despre colaborările pe care mi le doresc în materie de beauty și i-am spus că dacă e să mai am vreo colaborare cu un brand aș vrea să fie un brand mai high end. Nu pentru că aș fi snoabă (deși sunt), ci în principal pentru că gusturile mele s-au rafinat și nu prea mai folosesc produse mai ieftine. E o discuție mai lungă aici. Știu că sunt produse foarte bune la prețuri foarte accesibile, dar e și partea de snobism despre care vă vorbeam (care a devenit o idee mai accentuată de când sunt mamă). Nu mă întreba de ce. Nu am un răspuns. Revenind însă la manifestare, la puțin timp după această discuție cu Flavius a venit și propunerea celor de la Buzzstore pentru un loc în campania de Brand Ambasador pentru YSL Beauty.
  2. De când ne-am mutat, Flavius a tot studiat terenul și bătut apa în piuă că ar trebui să ne punem obloane. Ideea era că aveam nevoie de un sistem de umbră, mai ales la dormitor și cum obloanele arată mai bine, evident că asta ne doream. Ei bine, acum avem obloane.
  3. La începutul anului mi-am propus să lucrez activ înspre a avea mai mulți colaboratori. Nu am lucrat foarte activ, însă universul a făcut-o și uite așa am ajuns să iau parte la mai multe proiecte interesante, inclusiv Timișoara Music Awards.

Și lista ar putea continua, dar nu are rost să mă lungesc cu ea pentru că înțelegi deja ideea. Ceea ce cred că este totuși important să subliniez este următorul aspect. Nu toate lucrurile de pe marea mea listă de dorințe s-au îndeplinit. Însă având în vedere cum a decurs 2023, clar 2024 va veni cu rezoluțiile lui și cu un great big vision board pe care plănuiesc să îl pun undeva la vedere astfel încât să pot atrage energii pozitive all day long.

2023 review

Smart shopping

Unul dintre obiectivele anului 2023 a fost să nu mai cumpăr lucruri în buiestru. Ca și în materie de cosmetice, am vrut ca achizițiile mele să aibă o logică. Și, cumva, faptul că am cumpărat micul Jacquemus în ianuarie a dat tonul pentru tot ceea ce a urmat. Da, am avut o listă cu branduri pe care le vizam, ceea ce m-a ajutat foarte mult să rămân concentrată. Și chiar dacă pentru fete am cumpărat în funcție de necesitate și din magazine foarte accesibile, pentru mine am preferat să cumpăr mai puțin și mai scump. Recunosc. Nu am de ce să mint. A fost o alegere conștientă pe care Flavius a alimentat-o :))).

Astfel, după un an de smart shopping, garderoba mea este mai bogată cu o geantă de designer (the infamous Jacquemus), un top de designer (din colecția Rabanne x H&M), o rochie Komoda Design, mai multe piese La Duquessa, un colier de la Oh My God și un inel din colecția Safari de la Tri Alfa. Oare am ratat ceva?

2023 review

A, da, partea de tech. Pentru că anul acesta am investit ceva în gadgeturi. Am început cu un Iphone nou în primăvară. Flavius a continuat cu Go Pro-ul în august. Iar pe final de an am dat iama în lumini și microfon ca să facem vlogging mai bine. Încă nu le-am pus și complet la treabă, dar mă bucur tare de ele. Sunt un pas în direcția potrivită, după umila mea părere.

16 ianuarie 2024: concluzii

Sunt sigură că dacă timpul și copiii mi-ar fi permis aș mai fi avut multe de spus în acea seară de decembrie în care am scris tot ce vine înaintea acestui articol. Aș fi spus că ”din păcate nu a fost să fie”, dar fix în timp ce mă gândeam să scriu asta mi-am dat seama că nu e chiar așa. Pentru că lucrurile pe care am ajuns să le prioritizez acum nu se încadrează în nici un caz în categoria ”din păcate”.

2023 review

Așadar, dragă 2023, mulțumesc pentru amintiri și pentru lecții (cred că am mai zis asta undeva).

2024, începutul tău a fost cam dubios, dar nu îmi pierd speranța că vei fi magnific.

Untold 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.