Târgul de Crăciun București

târgul de Crăciun București

Chiar dacă în Timișoara vizităm puțin spre deloc târgul de Crăciun, a devenit o tradiție ca în decembrie să facem un city break cu acest obiectiv. Teoretic, de-asta am plecat la Dublin. Să vedem târgul de Crăciun de acolo. Practic, nu am descoperit nimic din ceea ce ne așteptam noi. Orașul era foarte frumos – subiect pe care îl voi elabora în 2019 – dar târgul de Crăciun lăsa de dorit sau lipsea cu desăvârșire. Sau nu am reușit noi să îl descoperim. Există posibilitatea, deși am cerut indicații la centrul de informare turistică. Dar călătoria noastră nu a fost un eșec total din acest punct de vedere pentru că duminică seara am ajuns în Piața Constituției unde era organizat Târgul de Crăciun București.

Luminițele din București

Îmi pare tare rău că nu m-am mobilizat să fac și ceva poze pentru că luminițele din București chiar au fost de poveste. Ba mai mult, au fost super tematice. Adică o grămadă de chestii de inspirație tradițională, inclusiv Coloana Infinitului și ceva figurine ce cântau la tulnice, care au fost preferatele mele. Apoi, pe ceva bulevard erau coroane, el având nume de rege sau regină… chiar nu mai știu. Iar pe drumul spre aeroport erau avioane. Cam cât este asta de tare???

Și știu, o să spuneți că este o risipă de bani. Că luminițele de Crăciun nu își au rostul. Dar vorbim despre Crăciun. Cum să nu decorezi orașul? Sunt oameni care își transformă casa într-un adevărat spectacol de lumini. Capitala unei țări chiar trebuie să se ridice la anumite standarde. Cert este că încă mai aveți timp să le vedeți sau îmi puteți spune cum vi s-au părut, dacă le-ați văzut deja :P.

targu de Crăciun București

O seară în Piața Constituției

Nu știu câți dintre voi știu asta, dar eu am ceva neamuri la București. Faini oameni. Îmi place maxim de ei. Super primitori.

Și de câte ori ajung la București, îmi place să mă mai și văd cu ei. Mai povestim, amintiri din copilărie și din alea. De multe ori nu prea apuc pentru că sunt tot pe fugă. Dar această ocazie a fost mai fericită. Iar când ne-au propus să mergem la Târgul de Crăciun, vă dați seama că mai puțin și săream în sus de bucurie.

targu de Crăciun București

Am ajuns în Piața Consituției destul de ușor și ne-am parcat unde ne-a ajutat Dumnezeu, surprinzător de repede pentru București. Piața era complet închisă circulației autovehiculelor, dar plină de oameni. Iar coloana sonoră a serii era asigurată de Direcția 5. Vă dați seama că nu mă așteptam să avem și un concert, dar m-am bucurat maxim. Am început instat să fredonez, exact ca la concertul lor din Timișoara. Pentru că, pentru mine, Direcția 5 sunt un caz foarte aparte. Nu îi ascult prea des, dar știu să le cânt aproape toate melodiile la nevoie :D. Și după 2 pahare de vin fiert, parcă sunt mai romantică, deci melodiile îmi ies mai bine :))).

Târgul de Crăciun București

În timp ce muzica răsuna în difuzoare, am pornit în explorarea târgului de Crăciun și sincer vă spun că mi-a plăcut ce am descoperit. Căsuțele super fain organizate și destul de diversificate ca și ofertă. Evident că era multă mâncare, doar suntem în România, totuși, dar am descoperit și alte chestii faine: decorațiuni de Crăciun, agende foarte faine, piese de port popular… și nu mai știu :))). Era mult vin fiert, mulți oameni și multe cozi.

targu de Crăciun București

Am încercat să fac o poză bună cu bradul, care era gigantic, dar nu mi-a ieșit cine știe ce. Cred că purtasem prea mult aceeași ținută și am făcut prea multe poze în Dublin :))). Eram suprasaturată fotografic :P.

În schimb, mi-a plăcut faptul că aveau patinoar și m-aș fi dat și eu dacă aveam timp. Iar caruselul a fost magic. Habar nu am cum am nimerit așa fain. Nu era deloc coadă la el. Și era moca! Adică ce puteai cere mai mult? Nu m-au lăsat să mă urc pe cal pentru că nu aveam greutatea optimă :))). Story of my life… dar m-am distrat maxim chiar și din ceșcuță. Deja trecuse și muzica la Voltaj, care au fost top în lista preferințelor mele o grămadă de vreme. Deci vă dați seama.

targu de Crăciun București

Aaaa… mi-am amintit o chestie care m-a șocat total. La târgul de Crăciun București se vindeau șorici cam cum ai vinde popcorn. Frumos, în pungă de hârtie, sărați și destul de slabi la capitolul grăsime :))). Vă dați seama cam cât de inventivi sunt oamenii?

Singura chestie la care nu m-am așteptat a fost ca la ora 22:00 toată lumea să închidă taraba și să plece. De ce ai face așa ceva? Mai ales duminică seara? Adică… înțeleg… e zonă rezidențială, totuși. Dar chiar așa? Voltaj încă mai cânta și tarabele au fost pa! Nici măcar clătită nu am apucat să mai mâncăm. Trist, dar adevărat.

Așa da!

Dar a fost ok. M-am consolat cu melodia eternă a celor de la Voltaj, Ca la 20 de ani. Am râs până am rămas fără suflare. Am cântat din suflet. Și mi-am promis să revin și la anu. E prea fain târgul de Crăciun București ca să îl ratezi. Și are pahare personalizate :))). Ce ai putea să vrei mai mult?

targu de Crăciun București

Voi ce târg de Crăciun ați văzut anul acesta?

Untold 2018

P.S. Mai am 2 poze 😀

targu de Crăciun București
Flavius în stil egiptean e un scump 😀
targu de Crăciun București
Familionul 😀

One thought on “Târgul de Crăciun București

  1. ianca says:

    Ce frumos pare din pozele tale 🙂 Eu l-am mai văzut pe cel din Szeged, care mi s-a părut foaaaarte frumos și drăguț! Și o să mă mai plimb la târgul de Crăciun din Arad. 😛
    Anul trecut, am fost la Xmas Market în Birmingham, also very nice, dar nimic foarte special. 🙂 Mi se pare dubios că în Dublin nu era nimic…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.