Symetry by Călin Abrudean la Creative Mornings

Călin Abrudean

Cred că unul dintre cele mai bune obiceiuri din ultimul timp este că mă trezesc în fiecare lună pentru Creative Mornings. Așa că nu puteam rata ediția din februarie, mai ales că urma o discuție despre simetrie, susținută de Călin Abrudean.

Cine este Călin Abrudean?

Ei bine, nici eu nu știam, dar am descoperit că domnul Călin Abrudean este kinetoterapeut, fondatorul Kynesys. Absolvent al facultății de Kinetoterapie în 2004, Călin Abrudean îndreaptă, de 13 ani, spatele timișorenilor. Bine, nu doar spatele, dar înțelegeți voi.

Mai mult însă decât un kinetoterapeut, Călin Abrudean este una dintre cele mai pozitive persoane pe care le-am cunoscut în viața mea. În doar 5 minute de la momentul în care a luat cuvântul a reușit să ne aducă tuturor zâmbetul pe buze. Bine, a trebuit să ne și mișcăm pentru asta, dar tot a fost super eficient. Cât despre poveștile lui, cred că a fost una dintre cele mai instructive prezentări la care am luat parte.

Călin Abrudean

The basics

Simetria este o caracteristică a corpului uman. Încă de la Omul Vitruvian al lui Da Vinci putem observa acest lucru. Dar el are nevoie de ajutorul nostru pentru a rămâne simetric. Pentru a fi complet funcționali, trebuie să îi asigurăm câteva nevoi de bază. Sigur le cunoașteți, dar hai să le recapitulăm:

 • aer – evident
 • apă – la fel de evident.
 • mâncare – fără de care supraviețuim destul de mult, dar totuși 😀
 • somn – poate pare o chestie trivială și de multe ori vă spuneți că puteți funcționa și cu mai puține ore de somn pe noapte, dar nu uitați că noaptea corpul nostru se regenerează. Și ca să se poată regenera, are nevoie de o perioadă suficient de mare în care să facă acest lucru și de proteine. S-a făcut un studiu asupra grupului de oameni care iau cele mai multe și mai importante decizii pentru umanitate și s-a descoperit că media de somn a acestora este de 8.36 ore pe noapte. Asta spune ceva, nu? Cât despre proteine, seara este preferabil să le luați din semințe (gen cânepă, chia) și nu din carne, care este mult mai greu de digerat.
 • mișcare – eu la capitolul acesta stau foarte prost. Și sunt sigură că mulți dintre voi sunteți la fel. De aceea cred că este important să subliniez faptul că atunci când ne mișcăm lubrifiem încheieturile. De aceea este foarte important ca, după multe ore petrecute la birou, să mergem cel puțin 20 de minute pe jos. 20 de minute în continuu, nu 20 de minute adunate.
 • dragoste – nu trebuie să gândiți neapărat romantic acest termen, ci în ideea de motiv pentru care ne trezim dimineața. Poate fi dragostea pentru o altă persoană, dar poate fi și dragostea pentru un anumit domeniu în care activăm. Cert este că ne trebuie un motor care să ne dea putere în fiecare zi.

Călin Abrudean

Ce este de făcut pentru a ne disciplina?

Ei bine, conform lui Călin Abrudean, secretul este să te reinventezi în fiecare zi. De exemplu, el stă 5 minute sub apa rece la duș pentru a-și domina corpul. Ceea ce mie mi se pare fantasmagoric, chiar dacă este foarte tare. Voi nu trebuie să faceți asta, doar că puteți să găsiți ceva prin care să ieșiți din rutină. Eu mai merg pe jos la lucru uneori :))). Asta mă scoate complet din rutină :))). Mai ales dacă trebuie să merg cu tramvaiu sau cu ceva mijloc de transport în comun :P. Deci sigur găsiți și voi ceva care să scoată puțin din zona de comfort.

Călin Abrudean

Reguli de bază pentru simetrie la birou și nu numai

Când am ajuns la partea de poziție la birou a fost cel mai fain. De ce? Pentru că mulți dintre noi stau la birou până uită de ei. Ne ridicăm de acolo încremeniți, de parcă am avea 1000 de ani și ne trezim din morți. Iar Călin Abrudean știe exact cum să combată aceste efecte. Iată ce trebuie să faci pentru a-ți proteja coloana și nu numai atunci când muncești la birou:

 1. Ține picioarele întinse în față, nu adunate sub tine.
 2. Stai cu spatele lipit complet de scaun.
 3. Lasă 2-3 degete între tine și birou.
 4. Poziționează ecranul astfel încât capul să fie îndreptat în sus atunci când muncești. 

Articolul acesta a luat o turnură foarte tehnico-medicală :))). Dar nu am ce face pentru că, în toată prezentarea sa, Călin ne-a oferit o mulțime de informații extrem de interesante și de importante. După ce s-a terminat Creative Mornings vă dați seama că eram… Da… acuma o să merg pe jos și o să beau apă… în fiecare dimineață… gură cu gură și o să mă reinventez… și o să ies din rutină și… :))))) =))). Vă dați seama. Dar nu aveam cum să fiu altfel după cel mai fain Creative Mornings ever.

Acum, după ce a trecut ceva timp, îmi dau seama că trebuie să fiu și mai consecventă :))). Pentru că am tendința să fac o chestie vreme de gen… 2-3 zile și după… adio! Dar de-asta merg la Creative Mornings, să descopăr idei noi, să dezvolt obiceiuri noi. Trebuie să încercați și voi!

glueless full lace wigs

Untold 2018

P.S. Dacă sunteți curioși să aflați ce s-a mai întâmplat la celelalte ediții de Creative Mornings, găsiți articolele aici :D.

P.S.S. Am uitat să menționez că pozele sunt făcute de simpatica Dana Moica, fotograful oficial al Creative Mornings.

3 thoughts on “Symetry by Călin Abrudean la Creative Mornings

 1. ianca says:

  Pfffuuu, clar ca talk-ul asta a fost pe gustul meu, Doamne, ce rau ca l-am ratat :))) PROMIT ca data viitoare fac si pe dracu-n patru sa vin! Si multumim Andra ca ne tii la curent cu ce s-a mai vorbit 😀 Ma ajuta sa recuperez mintal! 😛 Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.