Suge-o, Ramona!

Andrei Ciobanu – 

Dacă nu era Adri, nu aș fi citit niciodată cartea aceasta. Dar nu e prima și nici ultima pe care mi-o recomandă, așa că nu mă mai mir că am ascultat-o și nici că mi-a plăcut. Pentru că nu avem noi chiar aceleași gusturi la cărți, dar în cercul meu foarte mare de cărți ce îmi plac intră și cerculețul mai mic preferat de Adri :))).

Acum să vă spun despre carte.

Cum titlul este atât de… direct… sugestiv… controversat… oare cum ar fi mai bine să îl numesc? Șocant? Da, probabil este cel mai bun cuvânt care să îl descrie. Deci, cu un titlu atât de șocant,nu are cum să nu te atragă. Cine folosește cuvântul suge într-un titlu de carte? Sună vulgar și pornografic și te oripilează puțin, dar clar îți trezește interesul. Vrei să știi cine este această #RAMONA și ce a făcut atât de rău sau de bine încât să-i fie dedicată o carte în întregime.

O să vă spun eu cine este Ramona: progenitura diavolului!

Dar să nu spun mai mult. Ideea este următoarea: cartea este un fel de… jurnal (să zicem așa)… al adolescenței lui Andrei. Povestea este adevărată și e un fel de… bildungs romanum :))). Povestește el prin câte a trecut (și întâmplări și femei) până în acest moment al vieții lui. Este scrisă extrem de direct, puțin vulgar pentru unii, dar exact cum ți-ar povesti un prieten vechi, pe care nu l-ai mai văzut de foarte mult timp, într-o seară de iarnă, la un pahar și o țigară, ce a mai făcut de când nu v-ați mai întâlnit.

O parte din poveste o găsiți pe net, aici, dar pentru final trebuie să citiți cartea. Și vi-o recomand din suflet pentru că povestea le are pe toate: e amuzantă, catchy, plină de peripeții, erotică, tristă, dulce, dureroasă și cu un final pe care nici nu vi-l imaginați. Eu acum aștept să vină Andrei la Timișoara (are spectacol în martie) ca să mi-o semneze :P.

Detalii volum

Titlu: Suge-o, Ramona!

Autor: Andrei Ciobanu

Editura: Trei

Anul apariției: 2015

Preț: 30 lei pe Libris

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.