Sibiu – day 2

Sâmbăta a fost foarte plină pentru noi.

Ne-am trezit devreme, am mâncat un mic dejun destul de consistent, să avem energie ca toți copiii cuminți 😛 și am pornit la drum.

Prima noastră oprire a fost Grădina zoologică din Sibiu. Situată pe Calea Dumbrăvii, Grădina Zoologică este un loc minunat, unde principalul punct de atracție este lacul cu al său jet de apă. M-a fermecat de-a dreptul lacul acesta și grădina în esența ei. E mult mai mare decât cea de la Timișoara, mai bine îngrijită și cu mult mai multe animale. Am văzut tigrii, lei, crocodili, tot felul de păsări, macaci, babuini, ierbivore de mai multe specii, urși, lemurieni și șerpi de vreo 5 feluri.  S-ar putea să fi uitat eu unele animale, dar ideea e că erau foarte multe.

Dup-aia am luat-o la pas, pe șina părăsită de tramvai, vreo 10 minute, spre Muzeul Civilizației Populare ASTRA. Acesta e un fel de muzeu al satului, doar că întins pe vreo… 95 de hectare. Da, știu, super mult :-O. Nici măcar nu am apucat să îl vedem pe tot în cele 2 ore pe care le-am petrecut în incinta muzeului. Am văzut o grămadă de case din lemn, dar și mori de apă sau de vânt, aduse și reconstituite la Sibiu din toate colțurile țării.

Calea dumbravii

Muzeul e absolut extraordinar. Ne-ar fi trebuit o zi întreagă să ne putem plimba în liniște și să vedem tot ce e de văzut aici. Din păcate, nu am dispus de timpul necesar, însă asta nu înseamnă că nu ne-am bucurat, că nu ne-a uimit și impresionat ceea ce am apucat să vedem. Inclusiv un alt lac minunat, aflat în mijlocul muzeului.

De la Muzeul ASTRA am plecat spre Păltiniș. Aici îmi doream mult de tot să ajung. Aici, little Andra, a fost pentru prima dată la numai 8 anișori. A urcat pe jos pentru că s-a stricat autocarul sau ceva de genu… și a urcat prima oară într-un telescaun. A fost o experiență atât de frumoasă, pe care și-a amintit-o mereu cu drag și pe care și-a dorit din suflet să o retrăiască.

De atunci au trecut 17 ani, nici mai mult nici mai puțin, iar întoarcerea a fost emoționantă de-a dreptul. Îmi era teamă că o să fiu dezamăgită, dar nu a fost așa. Pentru că am avut parte de prima zăpadă din anul acesta. Am cam văzut pinguini pe telescaun și am ajuns înapoi acasă cu picioarele bocnă pentru că nu eram echipată corespunzător, dar a meritat din plin. Sper doar să nu mai treacă alți 17 ani până voi ajunge din nou pe acolo.

Pe drum spre casă, după ce ne-am încălzit bine în autocar, am făcut o mică pauză la Schitul Păltiniș, unde esta îngropat Constantin Noica.

Cam asta a fost ziua de sâmbătă. Culmea, când am ajuns la pensiune, nu am fost moartă de somn sau ceva. Mi-a fost doar foame :)). Apoi, am jucat Killer și Flori, fete și băieți :P, iar copiii s-au costumat și au râs până la miezul nopții.

One thought on “Sibiu – day 2

  1. vienela says:

    Cred ca ziua asta a fost cea mai frumoasa, mai ales pentru copii. De fapt, daca ma uit cu atentie, pareai si tu copil, un copil fericit. 😉
    Anul acesta nu am reusit sa ajung nici macar la noi in oras, la Gradina zoologica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.