Sibiu – day 3

În ultima noastră zi petrecută la Sibiu, știam clar că vreau să mă mai plimb prin oraș. Cred că faceam o criză dacă aș fi ratat ocazia să bat minunăția aceea de oraș la picior :D.

Dar trebuia să o ascult și pe mami, așa că prima dată am mers la Cisnădioara, să vedem cetatea. Ajunși acolo, Supriză! întreg dealul cu cetatea era înconjurat cu gard și o poartă mare, zăvorâtă, ne împiedica să urcăm la ea. Pe poartă un afiș fain frumos, care ne informa că pentru vizitare trebuie să sunăm la un anumit număr de telefon sau să mergem la una dintre casele din sat. Nu mi-a venit să cred. Sună ea, dar tanti era la piață. Venea doar la 11, spunea ea, dacă vroiam să așteptăm.

Când am auzit era să leșin. Cum să stăm ceasuri întregi acolo? Nici povești. Am plecat spre Sibiu.

Și a fost atât de frumos… printre cele mai frumoase orașe pe care le-am văzut eu vreodată :D. Am văzut zidurile cetății, turnurile de apărare, am trecut pe străduțe îngrămădite, pline de case medievale frumos colorate, până în Piața Mare a Sibiului. Aici am urcat în Turnul Sfatului și am văzut Sibiul de sus și Făgărașul pe fundal.

Zidurile cetatii si turnul de aparare

stradute medievale

Zidurile cetatii medievale Sibiu

Piata Mare Sibiu

Sibiul vazut din Turnul Sfatului

La coborâre din Turnul Sfatului am văzut Podul Minciunilor și am experimentat dacă se clatină sau nu :)). Nu a făcut-o :D. Și, în timp ce așteptam să ni se reunească grupul, am fost văzuți de un domn drăguț, angajat la Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder, ne-a invitat să vizităm muzeul, menționând că acolo se găsea o mumie egipteană… în oase, piele și pansament :)).

Deși nu este foarte cunoscut, Muzeul Binder e super interesant. Franz Binder a fost ceva farmacist român, care a cutreierat lumea și a adus cu el suveniruri de pe unde a umblat, în principal din țările africane. Și pentru că era un om bun la suflet, le-a donat muzeului, care acum are o colecție destul de mare. Am văzut tot felul de arme, oale, obiecte decorative, inclusiv cele mai frumoase cutii de bijuterii pe care le-am văzut eu vreodată și, bineînțeles, faimoasa mumie.

Era atât de tare mumia aia. Ea era proțăpită în sarcofag, care era deschis. Și totul arăta exact ca în filme :)). Sarcofagul era pictat. Mumia avea o mască din aia ritualică de înmormântare și pe un  perete, mare de tot, era o reproducere după o scenă de îngropare din Egiptul antic.

Muzeul Binder

Muzeul Binder

mumie din muzeul binder

Nu am cum să nu mai spun pentru a nush câta oară cât de mult mi-a plăcut la Sibiu. Sper din tot sufletul să mai merg. Aș vrea atât de tare să mă duc în fiecare an pentru că sunt atât de multe de văzut acolo. Și și dacă aș vedea absolut toate obiectivele turistice, aș merge doar ca să mă plimb de nebună și să stau în Piața Mare să citesc. Ce aș putea cere mai mult?

Voi ați văzut Sibiul recent? 😀

2 thoughts on “Sibiu – day 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.