Shazam

Shazam

După cum știți probabil, Shazam era pe lista mea de must see încă de la începutul anului. Îmi doream mult să îl văd deoarece personajul principal este jucat, parțial, de către Zachary Levi, unul dintre actorii mei preferați de pe vremea în care aveam timp să mă uit la seriale :))). Partea funny este că regăsesc foarte mult din Chuck, personajul care m-a făcut să îmi placă de Zachary Levi, în Shazam. De ce? Aveți răbdare și vă spun.

Dar să începem cu începutul!

Povestea

În timp ce vrăjitorul Shazam caută un campion care să apere lumea de cele 7 păcate capitale, Billy Batson își caută mama. Cei doi ajung să se întâlnească în momentul în care Shazam nu mai prea are de ales și Billy descoperă destul de repede că toată treaba cu supereroii nu este chiar floare la ureche.

Shazam comments by Andra

Filmul a fost mult peste ceea ce mă așteptam de la DC, în unele privințe și mult sub ceea ce mă așteptam pentru 2019, în altele. Ceea ce m-a surprins foarte plăcut a fost umorul. Replicile sunt foarte faine. Mai ales în momentele în care în acțiune sunt implicați copiii. Unele dintre personaje sunt EXTREM de funny. Preferata mea a fost Darla. Mi-a plăcut maxim de ea de la bun început. E cea mai cute!

În ceea ce-l privește pe Zachary Levi, vă spuneam că am regăsit mult din Chuck în Shazam. Parcă m-aș fi uitat la cam același film, doar că varianta în care Chuck poartă costum de super erou. Acest lucru nu este neapărat deranjant. Adică pe mine nu m-a deranjat pentru că îmi plăcea Chuck. Pe alții nu avea de ce să îi deranjeze pentru că probabil nu și-au dat seama, având în vedere că Chuck nu a fost cel mai popular serial de pe torrente :D.

Tot la capitolul personaje și actori, vreau să vă spun că Billy Batso zici că era fratele geamăn al Ariei Stark. Și pentru că nu vreau să mă credeți pe cuvânt, iată dovada:

Shop Prom and Stage Backdrops for Photography Photo Studio

Acuma ziceți voi că nu seamănă…

Trecând la chestii mai tehnice, unele efecte și cadre sunt foarte fain făcute. Preferatul meu este momentul în care Billy sare de pe acoperiș și este lovit de fulger. Nu pot să vă explic mai multe pentru că nu vreau să vă dau spoilere. Mai bine mergeți la cinema și vedeți :D.

Ceea ce nu mi-a plăcut deloc a fost modul în care au fost realizate cele 7 păcate capitale. Zici că erau desenate cu stânga de niște copii de grădiniță. A trecut foarte, foarte mult timp de când nu am mai văzut efecte atât de aiurea și sper să nu se mai întâmple prea curând. Iar ceea ce este mai trist este că ar fi avut bani. Vorbim despre DC aici. Dacă nici ei nu își permit să investească în efecte speciale, nu știu cine și-ar mai permite. Și nu înțeleg în ce au investit banii. Pentru că nu existau cine știe ce efecte extraordinare în rest.

Acțiunea este complet previzibilă. De la crearea personajului negativ, la modul în care reacționează Billy Batson, la tot ce vreți, te cam aștepți la ce se întâmplă. Totuși, asta nu face lucrurile mai puțin interesante. Filmul durează puțin peste 2 ore, dar nu îți dai seama când trece timpul.

Nota mea pentru Shazam este 8.

În rest, ce aș putea să vă spun? Mergeți și vedeți filmul, în format Imax de preferat, după care discutăm :D. Întrebarea mea… îl salvează umorul? Pentru mine… da, dar nu sunt sigură că este destul pentru toată lumea. Aștept păreri în comentarii :D.

Untold 2018

P.S. Pentru mai multe recenzii de film, click here! Și trebuie să le mulțumesc celor de la Cinema City pentru invitația la avanpremieră. Sunteți foarte tari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.