Replica anului

Uneori mă întreb de ce mă uit dimineața la televizor până plec la servici, însă în dimineața asta mi-am dat seama că bine fac :)). Văd câte o chestie de-mi stă mintea-n loc :)). 

Să vă povestesc ce s-a întâmplat de dimineață:

Mă uitam pe ProTV la o reluare a emisiunii România, te iubesc! Era ceva despre sistemul de irigație al României și cât de prost e administrat de cei de la ANIF (asta e nush ce agenție națională :))).

Și cum se plimba tipul pe nush ce câmpie din Călărași, dă peste niște țigani care dezmembrau de zor o stație din aia de apă și ceva țevi. Bineînțeles că a sunat la Guvern și la Poliție și, la un moment dat, a venit și șeful peste județ de la ANIF. Și începe reporterul să întrebe ce e cu oamenii ăia acolo și de ce dezmembrau ei țevile și stația. La care Șeful, foarte serios, oferea toate explicațiile necesare, de parcă prezența lor acolo ar fi fost cel mai normal lucru din lume. De fapt, ei lucrau pentru el cum ar veni. Culmea, erau participanți la o licitație :-O. Eu mă uitam la televizor și nu-mi venea să cred cum le învârte și cum le sucește, doar doar o să se potrivească.

În momentul în care Șeful s-a săturat de întrebările reporterului, i-a zis cea mai tare replică pe care eu am auzit-o în viața vieții mele. Foarte serios, foarte important așa, pe un ton de parcă el era un expert din ăla la nivel mondial, tipul spune:

„Domnule, noi suntem oameni care știm foarte bine ce facem.”

Adică așa… du-te de-aici mă Ciuri-Buri, că noi suntem oameni care știm foarte bine de facem :)).

Cum, cum să spui așa ceva, tu, AUTORITATEA, la televizor, să te vadă o țară întreagă?

Și toată ziua m-am gândit la replica asta. Noi suntem oameni care știm foarte bine ce facem. Ce înseamnă asta? Știm ce se întâmplă pe teren? Totul e atent gândit și planificat până în cel mai mic detaliu? Suntem experți în ceea ce ar trebui să facem? Sau știm foarte bine cum să furăm și orice ai zice nu ne poți face să ne dăm de gol?

Pentru că mie și acum îmi sună în cap replica asta și văd ca și plauzibilă ultima explicație.

Voi ce credeți că a vrut să spună? Ce știu oamenii de la ANIF să facă foarte bine? 

2 thoughts on “Replica anului

  1. adizzy says:

    stii ce stiu sa faca aia de la ANIF? stiu sa desfiinteze 5k locuri de munca, yeah, ppl aia care erau responsabili de statii si de echipamentul de irigatie au fost lasati sa plece si cel mult au pus in loc sefii pe baza de partid. BTW in Timis nici nu avem sistem de irigatii, adica exista statii, exista echipament(daca nu a fost furat/vandut la fier vechi) dar cum au dat oamenii afara – e in plata domnului.
    (A, yeah, urasc ANIF pentru ca mama a lucrat aproape 20 si de ani la ei si au decis tamn nesam sa ii desfiinteze, ca nu e nevoie de ei si acuma merge in austria la batrani)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.