Prima oară în Milano

Milano

Deși este la doar 10 euro (uneori chiar mai puțin) și 2 ore de zbor distanță de Timișoara, nu am mai fost niciodată la Milano. Flavius a insistat să mergem în decembrie 2019 ca să vedem târgul de Crăciun (dacă ați citit articolul despre Belgrad sau ați văzut vlogul din Belgrad ați observat probabil că acesta este un lait motiv al nostru :)))), dar eu am ezitat și până la urmă nu am mai mers deloc. Yep, my bad! În decembrie 2020 sigur nu voi repeta greșeala.

Problema, însă, de la începutul anului… de fapt din toamnă, de când era Mishuella la Milano Fashion Week, a fost că voiam și eu să merg. Și voiam rău de tot. Știți că tot cochetez cu ideea asta de modă spre disperarea lui Alin :))). Deci după ce m-am gândit și m-am răzgândit și m-am hotărât și l-am terorizat pe Flavius efectiv, am cumpărat biletele (pentru că Adriana s-a alăturat imediat inițiativei) și am pornit la drum.

Milano

Primele impresii

Am aterizat destul de devreme în Bergamo, undeva la ora 9. Ne-a scanat un tip la intrarea în țară, dar încă nu era toată nebunia cu Coronavirus în Italia (din fericire) atunci când am aterizat noi, deci lumea ne-a băgat prea puțin în seamă.

Ne-au fost verificate documentele și am ieșit campante spre zona de autobuze. Da, în aeroportul din Bergamo sunt o mulțime de autobuze care fac curse regulate spre orașe din Italia. Pentru Milano erau vreo 4-5 și prețul biletului era de 10 euro. Nu aș putea spune că este mult în condițiile în care autobuzul era deja acolo, pleca la oră fixă, era curat, super organizat, avea chiar și WiFi dacă aveai nevoie și te lăsa la gara centrală din Milano, deci aproape în buricul târgului.

Partea bună a drumului lung (da, durează aproximativ o oră să ajungi de la aeroport din Bergamo la gara centrală din Milano) este că poți să vezi o mare parte din oraș, iar Milano este impresionant pentru că vechiul și noul se împletesc în cea mai armonioasă manieră cu putință.

Milano

Organizare la fața locului

Ajunse în gara centrală, am căutat un loc de unde să luăm bilete pentru transportul în comun. Am intrat într-unul dintre numeroasele magazine ce împânzesc gara și am găsit imediat pe cineva dispus să ne ajute. Cu 12 euro am achiziționat un fel de abonament valabil pentru 72 de ore pe toate mijloacele de transport în comun și a fost cea mai bună decizie ever. Dacă vizitezi Milano și stai pentru 2-3 zile, nu ezita să te dotezi cu un astfel de abonament pentru că el îți dă puterea de a merge oriunde cu orice. E ca și cartelele nelimitate de internet :))).

Ei bine, cu cartela noastră minune am ajuns fără nici un fel de problemă la stația cea mai apropiată de pensiunea unde eram cazate, Cimiano. Și da, am ținut-o minte pentru că am văzut-o de atââât de multe ori încât nu m-aș mira să încep să o visez noaptea :)))).

Milano

B&B Via Padova 165

Deși Milano era super aglomerat datorită perioadei de Fashion Week, am reușit să găsim cazare la pensiunea B&B Via Padova 165. Locația este mega aproape de stația de metrou (adică la 5 minute), iar personalul este extrem de prietenos. Cu toate că am ajuns destul de devreme față de ora oficială de cazare (adică la ora 10), am putut să ne lăsăm lucrurile în cameră, să ne schimbăm și am plecat liniștite în oraș.

Ca să nu trebuiască să mă întorc la subiect, trebuie să vă mai spun câteva lucruri despre pensiune, avantaje care s-ar putea să vă convingă să vă cazați aici la următoarea vizită în Milano:

  1. Camera noastră era orientată spre curtea interioară, deci am avut parte de liniște și pace
  2. Camera noastră era foarte mare, luminoasă și bine încălzită (Adriana chiar mi-a spus că în vizitele ei anterioare în Italia a cam suferit de frig)
  3. Baia era și ea mare, bine încălzită și ne-am bucurat de apă caldă din belșug
  4. Exista o bucătărie pe care am fi putut să o folosim, dar nu am făcut-o
  5. Se face zilnic curățenie (chiar dacă stai doar pentru 2 zile)

All in all, pot spune că B&B Via Padova 165 este în top când vine vorba despre locuri în care am fost cazată până acum. Și nu trebuie să mă credeți pe cuvânt când spun că am călătorit ceva la viața mea (ajunge să aruncați o privire aici).

Ce am văzut în Milano?

Motivul pentru care am mers la Milano a fost Fashion Week. Eram atât de setată pe modă încât, sincer vă spun, doar modă am văzut în fața ochilor. Nu am reușit, din păcate, să intrăm la nici un show, însă am văzut atât de multe ținute mișto de street style încât m-am îndrăgostit iremediabil de acest oraș.

Tocmai pentru că am venit pentru Fashion Week, ne-am plimbat o grămadă pe jos și așa am reușit să mai aruncăm o privire pe ici, pe colo, la frumusețile locale. Deci da, am văzut Duomo pentru că nu ai cum să mergi la Milano și să nu vezi domul. Cred că este chiar ilegal :)))). Și fiind în zona domului, am văzut și miiiiiiiile de turiști ce vin zilnic să vadă magnificul simbol al orașului. În plus, vrând-nevrând am ajuns să hrănim și porumbeii din zona domului, distracție ce, în urma unei negocieri strânse, ne-a costat 5 euro :))).

Știu, de obicei nu prea arunc cu banii pe blog, dar de data asta vreau să știți exact ce presupune o astfel de călătorie. Pentru că, fiind bine informat, poți călători mult și bine cu un buget destul de redus.

Revenind la ceea ce am văzut, în afară de Duomo, ne-am plimbat prin galeria Vittorio Emanuelle (pentru că era fix acolo) și am reușit să dăm, absolut întâmplător, peste Scala (care, sincer, din exterior nu m-a impresionat). Am străbătut o grămadă de străduțe italiene cu tramvaiele lor, dar nici una pe care să mi-o amintesc nominal. Și am văzut (din exterior) Fondazione Prada și Muzeul de Artă. Plus un parc al cărui nume nu l-am reținut :D.

În rest, am văzut o grămadă de stații de metrou. Am ajuns aproape de periferiile orașului. Era să fim jefuite în metrou :))). Am făcut puțin shopping pe corso Buenos Aires. Și cam aia a fost. Pentru că mersul de la un show la altul și acasă să ne schimbăm ne-a ocupat tot timpul.

Practic, acum că stau să mă gândesc bine, am văzut prea puțin din atracțiile turistice ”care trebuie văzute”. Nici nu am făcut un astfel de research în prealabil pentru că eu mă uitam mai mult după oameni decât după clădiri. Doamne, cât de bine se pot îmbrăca oamenii în Milano…

To be continued…

Ok, mai am să vă povestesc despre street style, despre ceea ce am văzut efectiv la fashion week și despre locurile în care am mâncat. Doamne, ce mâncare bună am putut să mâncăm în Milano. Deja îmi lasă gura apă doar amintindu-mi de ele. Și mi-e prea foame ca să scriu în condițiile astea :)))). Ca să nu mai spun că deja m-am lungit o grămaaaaadă.

Hai mai bine să facem o pauză și să vă las cu vlogul din Milano. Este cam schematic pentru ceea ce mi-aș fi dorit eu inițial, dar înțelegeți voi ideea :P. Scopul lui este doar de a vă ajuta să vă plimbați puțin cu noi prin oraș:

Pentru că este clar că mai am foaaaaaarte multe de spus, Milano va fi un fel de mini serie, deci dați un subscribe ca să primiți primi următorul articol în care vă povestesc despre ținutele mele favorite și, evident, despre ceea ce am purtat eu în Milano :D.

2 thoughts on “Prima oară în Milano

  1. Lavi says:

    La Milano se merge sambata dimineata in Piazzale Zara si in fata la Stazione centrale. Este merkato stradale (piata volanta)… de acolo iti cumperi haine de firma, posete… etc.. la preturi sub 10 euro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.