Postojna Jama

blogu lu andra

Dupa aceasta excursie mi-am schimbat cu totul parerea despre Slovenia. Daca pana acum era o tarisoara acolo, din fostul bloc iugoslav, acum am inceput sa vad cat de multe comori ascunde ea.

Una dintre acestea este cea mai mare pestera din Europa, Postojna. Aceasta are cateva hectare ca si suprafata, insa traseul urmat de turisti se intinde doar pe 5 kilometri, dintre care 2 ii faci cu un super trenulet. Pretul este putin mai ridicat fata de ceea ce stiam eu din Romania, insa recompensa este pe masura. Timp de o ora si jumatate aproape ne-am plimbat si am admirat un peisaj carspic deosebit. Stalactitele si stalagmitele nu erau nimic iesit din comun, insa formatiunile numite de ghid “spaghete” si forma de val pe care o lua pe alocuri piatra m-au impresionat cu totul.

Este greu sa povestesti cum este o pestera pentru ca pesterile sunt lumi ale lor proprii unde timpul se misca putin diferit. Mai mult, aceasta pestera este atat de speciala incat doar aici traieste o specie cu totul aparte de amfibian albinos. Nu mai stiu cum se numeste, insa seamana foarte mult cu triton, doar ca este ceva mai mare si complet alb :))).

Cam asta ar fi ce aveam de spus. Acum trebuie sa ma grabesc sa ajung la coafor, dar voi, calatorilor, nu ratati aceasta pestera minunata.

Pupici!

P.S. Stiati ca in pesteri nu este voie sa faceti poze cu blitz pentru ca lumina produsa de acesta duce la aparitia unei specii de muschi? Nici eu!

blogu lu andra

I could say that after this trip my view on Slovenia changed completely but the truth is that I didn’t really have much of a view to start with. I saw Slovenia like this little dull country that has nothing to offer, but, in fact, it is a diamond in the rough.

I don’t know how many of you know this, but in Slovenia you can find the largest natural cave in Europe, Postojna. The amazing views can be seen on foot and by train. There are 5 kilometers to explore and a lot more that are hidden from the visitors eye. And, only here, you can find a very peculiar species of amphibian.

I don’t know exactly what else to tell you about Postojna Cave, but I do have pictures to show that will convince you, I hope, that this cave is a must see.

Kisses!

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andrablogu lu andra

2 thoughts on “Postojna Jama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.