Piaţa Unirii în ruină

Dacă ajungeţi în Timişoara în viitorul apropiat veţi constata că oraşul nostru este un mare şantier. Peste tot, dar mai ales în zona centrală, se construieşte ceva. Drept urmare, circulaţia este absolut infernală. Pe străduţele ce duc spre Unirii nu se poate circula mai deloc, iar zona pieţei este un adevărat dezastru.

Cred că sunt zeci de ani de când nu au mai trecut maşini prin faţa Muzeului de Artă, de când nu au mai fost parcate maşini pe pavajul din Piaţa Unirii, însă aceasta, cumva, nu este problema cea mai mare. Problema este că, în afară de maşini, un sfert din piaţă este în renovare şi ea, iar pietonii au fost puţin spaţiu pe unde să circule. Ba mai mult, în unele zone circulă pe aceeaşi porţiune ca şi maşinile. Şi atunci să te ţii.

Eu am circulat pe acolo şi cu maşina şi în calitate de pieton. Cu maşina a fost foarte frustrant pentru că oamenii, obişnuiţi să circule fără griji pe acolo, nu sunt tot timpul tocmai atenţi. Bineînţeles că m-am enervat, mai ales că a trebuit să îl claxonez pe un tip pentru că vorbea la telefon în timp ce stătea în locul în care eu vroiam să mă parchez. Dar când am circulat ca şi pieton am făcut aproape la fel. Deci… nu mai am cum să bag de vină altcuiva decât domnului primar, care a pornit zeci de şantiere în oraş, fără a finaliza nici unul.

Lumea spune că, la un moment dat, piaţa Unirii va arăta la fel, dar eu nu sunt aşa de sigură că acest moment dat va avea loc foarte curând. Şi până atunci… ne chinuim, ce să facem?

4 thoughts on “Piaţa Unirii în ruină

  1. CARMEN says:

    si centrul orasului meu a fost doi ani in santier, circulatia rutiera se facea în fiecare saptamâna dupa un nou traseu surpriza iar pietonii trebuiau sa fie atenti la santuri si gropi. Dar a trecut, acum e totul nou si abia astept sa fie cu adevarat primavara, sa vad rondourile cu flori si oamenii veseli pe strazi!
    Orice schimabre presupune avantaje si dezavantaje… Sper ca dezavantajele sa fie minumale 😉
    Eu sper ca si Timisoara va zâmbi din nou, cât mai curând! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.