Pe drumuri de toamna colorate

Iubesc culorile toamnei. Sa vad padurea in zeci de nuante este un drog pentru mine. Nu ma pot abtine sa nu ma las imbatata de atat de mult ruginiu, de galben si rosu aprins, de brazii verzi ce apar pe alocuri. Si am incercat sa reproduc aceste culori de nenumarate ori, in fotografii sau picturi, dar natura nu poate fi nici macar ajunsa din urma, ce sa mai spun de intrecuta in maiestrie.

Deci tot ce imi ramane de facut este sa ma bucur de drumurile noastre atat de frecvente, de padurile de foioase si zilele insorite. Pentru ca sunt un copil al verii si iarna vine (dupa cum ar spune batrana Nan :)))*

Un weekend cu soare

A fost o vreme atat de frumoasa in weekendul ce tocmai a trecut incat nu mi-a stat capul decat la poze. Dar nu am facut nici una, pana ieri, in drum spre Timisoara. Nu ne-am putut abtine. Era prea multa culoare in jurul nostru si o lumina perfecta. Am prins golden hour cum nu se putea mai frumos si am zis ca trebuie sa profitam de ea. Sa colinzi Romania toamna este o delectare a simturilor si doar aceia care nu au facut acest lucru niciodata pot sustine altceva.

Bun venit in Cornisoru

Si daca tot am optat pentru un drum cu opriri peisagistice, am zis ca ar fi cazul sa descoperim ceva nou. Asa ca, la iesire din Bucova am luat-o prima la dreapta, direct spre satul Cornisoru. Nu stiam nimic despre el, nici macar faptul ca exista, chiar daca am trecut de nenumarate ori pe langa panoul ce ne indemna sa il vizitam pentru ca este la doar 1 kilometru de soseaua principala.

Am urmat drumul ce serpuia printre dealuri pana am ajuns in sat, dupa care am hotarat sa mai mergem putin, sa vedem unde se termina. A fost o decizie de moment, impulsionata de nostalgia tomnatica. Si poate ati fi mai impresionati daca v-as spune ca am dat peste cine stie ce monument necunoscut, insa acest lucru nu s-a intamplat. Singurul care ne-a lasat fara cuvinte a fost peisajul.

Un apus de toamna

In timp ce am revenit la traseul oficial nu am putut sa nu admiram culorile in care era pictat cerul, ce pareau sa impartaseasca frumusetea padurilor. Si chiar daca trebuia sa fiu atenta exclusiv la condus, tot mi-am lasat mintea sa zboare la cat de putin apreciem noi, oamenii, ceea ce ne inconjoara. Pierduti in vietile noastre hyper aglomerate, nu ne dam ragazul de a ne bucura de viata.

Asa ca m-am gandit ca azi, luni, sa va indemn sa va pregatiti pentru weekend urmator intr-o maniera inedita. Alegeti un traseu care sa va duca intr-o padure de foioase. Daca aveti dealuri sau munti in preajma, este cu atat mai bine. Luati pe cineva drag cu voi sau plecati de unii singuri, dar fara sa stati prea mult pe ganduri. Pur si simplu urcati in masina si porniti. Lasati-va imbatati de tot ceea ce natura ne ofera in aceasta perioada. Pentru ca frunzele cad repede si iarna vine…

*vezi Game of Thrones daca nu recunosti referinta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.