Pan’s Labyrinth

Ca mulți dintre voi, creierul meu asociază instant limba spaniolă cu telenovelele. Drept urmare, deși un prieten mi-a recomandat filmul Pan’s Labyrinth (regizat de Guillermo del Toro), când am văzut că e în spaniolă am stat serios pe gânduri și mult timp l-am evitat. Dar, după ce am fost la lansarea cărții Pseudokinematikos 2 și Lucian Mircu a pomenit filmul între preferatele sale, am zis că e absolut necesar să văd ce-i de capul lui.

Bine am făcut!!!

Acțiunea filmului, plasată în Spania fascistă a anului 1944, se învârte în jurul Ofeliei, fiica vitregă a sadicului căpitan Vidal. Obligată să înfrunte o realitate nu tocmai plăcută, Ofelia se refugiază într-o lume a basmelor și a magiei, pentru a descoperi dacă este, într-adevăr, reîncarnarea unei prințese din vremuri de mult apuse. 

Oricât ar părea de poveste de adormit copiii, nu e deloc. Filmul prezintă realitatea vieții spaniolilor în acea perioadă într-o manieră extrem de realistă, cruzimea fiind prezentă în destul de multe secvențe.

Acest film nu este pentru cei slabi de înger. Povestea Ofeliei, scoasă din context, este un basm, dar scenele ce prezintă viața spaniolilor sub regimul fascist pot fi extrem de sângeroase și grotești.

Totuși, mai mult decât orice, Pan’s Labyrinth este un film despre puterea de a merge mai departe, de a-ți învinge temerile și de a lupta pentru idealurile tale.

(poza e luată de pe imdb. just push on it and you will see :P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.