Once upon a time in Hollywood

Once upon a time in hollywood

Nu pot spune că sunt un mega fan al lui Tarantino. Am văzut foarte puține dintre filmele lui, deși am auzit despre ele de nenumărate ori. Dar sunt un mega fan al lui Brad Pitt. A fost my all time favorite crush încă din adolescență și chiar dacă a trecut de 50 de ani, încă îmi place de el maxim. Mi se pare unul dintre cei mai frumoși și mai talentați actori of all times. Am văzut o foarte mare parte din filmele lui, așa că nu am putut rata Once upon a time in Hollywood. Și am mers să îl văd la cinema, cu Alina și Daria, cu ceva emoții pentru că Daria este încă destul de tânără pentru Tarantino.

Povestea

Acțiunea se petrece în 1969 în Hollywood. Rick Dalton este un actor de westernuri a cărui stea pare în cădere și care trebuie să ia decizii destul de dificile pentru a-și salva cariera. Cliff Booth este dublura lui Rick, omul lui bun la toate și cel mai bun prieten. În timp ce Hollywoodul devine din ce în ce mai strălucitor, iar Sharon Tate și Roman Polanski revine în cetatea filmului pentru a-și ocupa locul de cinste ca și rege al acesteia, minți tinere sunt remodelate de psihopați carismatici.

Once upon a time in Hollywood comments by Andra

Brad Pitt îl joacă pe Cliff Booth și mi-a plăcut la nebunie să îl văd în acest rol. Nepăsarea, dar și duritatea transcend din personajul său. Iar în momentul în care începe să repare acoperișuri, aș fi vrut să am și eu un acoperiș de reparat :))). Mi-a plăcut să văd această față a lui Brad Pitt, să îl văd dând viață unui bărbat ce nu a avut parte de succesul acestuia din viața reală. Nu cred că i-a fost simplu să se pună în postura cuiva care nu a reușit să își îndeplinească visul la Hollywood.

Leonardo DiCaprio îl joacă pe Rick Dalton. Again, a fost foarte fain să îl văd pus în postura unui actor a cărui carieră este pe cale să apună. Leonardo este, din punctul meu de vedere, unul dintre cei mai apreciați și mai prolifici actori de la Hollywood. E acolo, cu nume ce nu vor fi uitate niciodată și ceva îmi spune că nici pentru el nu a fost tocmai simplu acest rol. Dar l-a jucat absolut genial. Și prin intermediul personajului său Tarantino a permis publicului accesul în viața privată, behind the scene, a Hollywoodului. Aici nu mai este totul strălucitor și fericit. Aici sunt îndoielile, nesiguranța, lipsa de încredere în propria persoană, momentele de cumpănă. Practic, tot ce nu se vede pe marele ecran în mod normal, apare în Once upon a time in Hollywood.

Margot Robbie joacă rolul lui Sharon Tate, deci o parte din film este inspirată de viața reală și mi s-a părut un tribut foarte frumos din partea lui Tarantino faptul că a lansat acest film la 50 de ani de la moartea acesteia. Pentru cei care nu cunosc acest aspect, Sharon Tate a fost o actriță foarte cunoscută, soția lui Roman Polanski, iar în 1969 a fost ucisă de un grup de tineri ce îl urmau pe Charles Manson. Totul a fost extrem de dramatic, extrem de trist și extrem de stupid, dacă stau să mă gândesc. O moarte complet inutilă a unui om care avea foarte mult de oferit și a unui copil care nici nu a apucat să vadă lumina zilei pentru că da, Sharon Tate era gravidă în momentul în care a murit.

Aș vrea să nu dau prea multe spoilere, însă vreau să știți că filmul are un final mult mai fericit. Un fel de ce-ar fi fost dacă ce mi-ar fi plăcut mai mult decât realitatea. În rest, ce pot să spun? Filmul are exagerările specifice lui Tarantino. Unele scene sunt de-a dreptul grotești. În nici un caz nu este recomandat copiilor. Finalul este extrem de over the top. Un fel de overkill the bad guy and the demons. Dar asta este valabil doar pentru cei care știu și povestea adevărată. Eu cel puțin așa am simțit.

Nota mea pentru Once upon a time in Hollywood este 8,5.

Și pentru că este vineri (seara târziu, în timp ce scriu aceste rânduri :))) sfatul meu este să mergeți la cinema în weekend. Filmul încă mai rulează și cel mai fain este să îl vedeți pe super ecranele de la Cinema City. Doar aveți grijă să terminați popcornul înainte de final. Nu de alta, dar nu vreau să rămâneți cu el în cutie :))).

Dacă nu aveți chef să ieșiți din casă, găsiți mai multe recomandări de filme aici, iar pe ele undeva online, sigur :D.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.