Must see in Bucharest (part 1)

Palatul cotroceni

blogu lu andra

Deși nu m-aș muta aici niciodată, ador să vizitez Bucureștiul. Îmi plac toate casele vechi. Ador faptul că fiecare weekend este plin de evenimente. Și, poate cel mai mult, îmi plac muzeele.

După foarte mult timp, am ajuns să revăd Muzeul Cotroceni. Îmi aminteam vag unele amănunte ale acestuia, dar au trecut ceva ani de la prima mea vizită și eram foarte nerăbdătoare să îl redescopăr. Și ca să fie totul perfect, am nimerit cel mai tare și mai însuflețit ghid ever. Nu știu cum se numește tipa pentru că nu am fost suficient de inspirată să o întreb, dar mi-a plăcut la nebunie pasiunea cu care vorbea despre istorie. Personal, nu am fost niciodată mare fan al acestui domeniu pentru că mi se pare foarte deschis la fabulație și cam imposibil de verificat 100%, însă modul în care ea vorbea m-a dus acolo, în anii în care a fost construit palatul, pe vremea lui Carol I sau a lui Ferdinand, la orele de școală ale micilor prinți și prințese, pe urmele reginei Maria, una dintre figurile marcante ale istoriei noastre și regina mea preferată. A trecut ceva timp de când nu am mai fost atât de încântată de un ghid și, automat, de un muzeu vizitat.

De ce ar trebui să vizitați acest muzeu? Pentru că este dovada vie a faptului că românii nu au fost întotdeauna un popor de oameni ce aleg calea ușoară și vor să se bage tot timpul în față. Pentru că este, din punctul meu de vedere, cea mai elocventă demonstrație a faptului că, la un  moment dat, am avut și noi conducători extraordinari, cu viziune, puternici, iubiți și respectați de popor. Iar asta spune ceva, mai ales în ziua de azi când toți ”liderii” noștrii au un comportament cel puțin îndoielnic.

Nu o să spun mai multe, ci o să vă las să descoperiți puțin din Cotroceni. Sper să vă convingă fotografiile mele, dacă nu au făcut-o cuvintele, să îl vizitați.

Pupici!

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra 

2 thoughts on “Must see in Bucharest (part 1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.