Mi-e dor de mare…

Astăzi veneam spre casă pe la 6 şi fiecare gură de aer era ca un fier roşu înfipt în laringele meu. E atât de cald, fenomenal de cald în Timişoara, cod portocaliu de cald, deci cum să nu mă gândesc la mare? Cum să nu îmi fie dor de briza răcoroasă, de apa care mă liniştea şi îndepărta căldura de pe pielea mea? În momente ca acesta îmi dau seama cât de norocoasă am fost să mă pot bucura de zilele petrecute la mare, chiar dacă Mangalia nu e sufletul petrecerii :))). De fapt… cred că aici merge petrecerea când iese la pensie :D. Probabil şi pentru că poate admira Farul Genovez care e absolut superb şi la care nu mă săturam să mă uit :D.

Din fericire, nu am stat doar în Mangalia. 2 după-mese le-am petrecut în Vamă şi trebuie să vă spun că m-am îndrăgostit de locul acesta. Ca multă lume, poate chiar mulţi dintre voi, pentru mine Vama însemna drogaţi şi beţivi… oameni cu moravuri uşoare :))). Dar când am ajuns aici… mi-am dat seama că nu e chiar aşa. Da, sunt o mulţime de tineri şi sunt multe corturi, dar sunt şi familii cu copii. Şi plaja este curată, iar nisipul mai mare decât în restul litoralului, deci apa mai limpede. Ca să nu mai spun că este o atmosferă atât de relaxantă… parcă toate grijile ar fi pierdute undeva şi nu au ce căuta în Vamă.

Mi-e greu să exprim exact ce am simţit acolo. Vama, cel puţin pentru mine, e desprinsă din cu totul alt film. Şi eu nu o să fiu niciodată genul de om care să meargă la mare cu cortul, dar îmi doresc enorm de mult să ajung în Vamă anul viitor. Vreau să stau la un foc de tabără pe plajă. Vreau să mă bucur de plaja cu cărţi. Vreau să mă minunez de băieţii care cer un leu de bere şi să îmi cumpăr tot felul de brăţări şi alte bijuterii hand-made.

V-am mai spus eu că pe mine m-a născut mami prea repede :)). Cum să aştept 26 de ani ca să ajung în Vamă? :-O Dacă aveţi ocazia, mergeţi măcar pentru o după-masă. Poate o să descoperiţi şi voi farmecul găsit de mine. Poate o să simţiţi spiritul Vămii aşa cum l-am simţit eu :P. Până atunci, câteva poze :D.

Cam astea sunt pentru moment :))). Dacă mai găsesc ceva o să dau un update acestui post :P. Cum e vara voastră până acum?

One thought on “Mi-e dor de mare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.