Mercur

Amelie Nothomb – 

Dacă nu ar fi fost Ale, nu aş fi citit niciodată cartea aceasta. În primul rând pentru că eu nu sunt o fană a editurii Polirom, iar în al doilea pentru că nimeni nu mi-a recomandat-o vreodată, nici nu am găsit-o pe vreun site. Ce mai, nici de Amelie Nothomb nu am auzit până acum, deci puteţi înţelege şi de ce am fost, iniţial, sceptică.

Totuşi, am ajuns să o citesc şi nu-mi pare deloc rău.

Aş putea acum să vă spun despre povestea cu Frumoasa şi Bestia şi cum e transpusă aici, dar să fim serioşi, nu sunt eu criticul lui peşte, aşa că o să vă povestesc ce am priceput :P.

Mercur spune povestea unui trio foarte straniu: Francoise este o tânără infirmieră trimisă pe insula Mortes-Frontieres pentru a-l îngriji pe căpitanul Loncours. Aici, ea descoperă că trebuie, de fapt, să o îngrijească pe amanta acestuia, tânăra Hazel, care este desfigurată. Între cele două tinere se leagă rapid o prietenie extraordinară, iar Francoise hotărăşte că misiunea ei este aceea de-a o elibera pe Hazel de sub stăpânirea Căpitanului.

Partea cea mai interesantă însă e că autoarea a realizat 2 sfârşituri pentru poveste. Nu mi-a venit să cred. E prima carte citită de mine care are 2 finaluri. Totuşi, să nu credeţi că mi-au plăcut amândouă. Ar fi fost practic imposibil, deşi sunt elemente comune.

Cartea e uşurică, se citeşte super repede şi chiar te prinde. Eu zic să-i acordaţi o şansă 😀

2 thoughts on “Mercur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.