Mașinării Infernale

Mașinării Infernale

Am prins trailerul de la Mașinării Infernale la un moment dat când eram la Cinema City și țin minte că i-am spus lui Flavius că vreau să îl văd. Așa că vă dați seama că de îndată ce am primit invitația am trimis și confirmarea participării la avanpremieră. Și a fost ușor ciudat. Pentru că, pe de-o parte, aveam așteptări mari, filmul fiind semnat de creatorii seriei Lord of the Rings și The Hobbit (sau cel puțin așa țin eu minte… sper să nu bat câmpii :)))). Pe de altă parte, știam că filmul este făcut după o serie destul de stufoasă de cărți. Iar după experiențele trecute… filmele rareori se ridică la înălțimea cărților. Bine că nu am apucat să citesc seria în prealabil :))). Deși acum mi-ar cam plăcea :D.

Dar să ne concentrăm!

Povestea

Într-un viitor post-apocaliptic, oamenii au de ales între a trăi în orașe motorizate ce se consumă unele pe altele pentru a supraviețui și un ultim refugiu static. Londra este unul dintre cele mai mari orașe motorizate, iar Hester Shaw ajunge aici căutând răzbunare. Când planurile sale sunt date peste cap, Hester trebuie să își regândească întregul plan, să își înfrunte trecutul și să ajute la salvarea umanității.

Pui pe mine ce descriere magică am făcut :))). Cum am reușit eu să rezum peste 1500 de pagini în cel mai minuscul paragraf de pe Terra.

Mașinării Infernale comments by Andra

Doamne, ce îmi mai place să dramatizez. Dar cam așa stă treaba. Filmul acesta a încercat să înglobeze o lume atent construită în 2 h și 8 minute. Cum să nu mă supere acest aspect? Pentru că se vede și pe film că legătura dintre personaje nu se formează într-o manieră naturală. Ca să nu mai vorbesc de faptul că anumite aspecte rămân complet în pom.

Gata! Termin cu frustrările mele de cititor cinefil. Mai bine vă spun ce mi-a plăcut la Mașinării Infernale. Și după cum s-ar putea să fiți ghicit deja, este vorba despre vizual. De la grafică la efecte speciale, filmul acesta a fost făcut pentru a fi văzut în Imax. Modul în care au reușit să construiască orașele pe verticală și în mișcare mi se pare absolut genial. Adică nu are cum să nu te impresioneze așa ceva. Se vede că tot ce ține de această parte a fost creat pentru a fi WOW! Și sincer vă spun că pentru asta chiar merită văzut filmul.

Din păcate, la capitolul acțiune nu stă foarte bine. Nici măcar Hugo Weving nu îl ajută. Și de la agent Smith aveam așteptări foarte mari (pentru cei care nu înțeleg despre ce vorbesc, aceasta este o referință la The Matrix). Dar să nu înțelegeți aici că el a jucat rău. Nici vorbă. Doar că… i-a lipsit ceva. Nu m-a convins ca și villain și pace. Cât despre celelalte personaje… clar aveau nevoie de mai mult timp ca să arate ce pot. Singura care mi s-a părut prea tare și căreia i se potrivea mănușă rolul a fost Jihae.

Mașinării Infernale

Sursă foto

Era să uit. Au existat două aspecte foarte stranii la acest film. Pe primul nu l-am sesizat, dar îl discuta Oltea cu cineva spre ieșire și m-a pus pe gânduri. Singurul oraș infernal care avea un tiz în realitate este Londra. Și dacă aceasta nu a fost o înțepătură foarte directă la adresa englezilor, să nu îmi mai spuneți mie Andra. Sunt curioasă de ce au decis să îi atingă ușor. Oare pe motive de Brexit? Sau există alte fricțiuni cu care eu, ca orice om aerian, nu sunt la curent?

Al doilea a fost reacția oamenilor. Pe zi ce trece sunt tot mai convinsă că în esența noastră suntem niște animale. Se vede în evenimentele cotidiene. Și se vede în producțiile cinematografice. Fără prea multe spoilere, vreau să vă povestesc o fază din film. Și după să îmi spuneți dacă exagerez: Londra era în plină vânătoare, pregătită să înghită un mic orășel minier bavarez. Și toți locuitorii Londrei, în momentul în care a început acțiunea, s-au înghesuit la parapeți și au început să aclame și să scandeze. Da, da, e doar un film. Dar această înclinație spre violență, spre violență ca și sport, este extrem de reală… din păcate…

M-am plâns mult? Am filozofat mult? Scuze, dar mă mai apucă. Mai bine vă spun nota, nu?

Nota mea pentru Mașinării Infernale este un foarte indulgent 6,5.

De data asta sunt pe aceeași lungime de undă cu IMDB-ul :)). Ceea ce vă pot asigura este că dacă aveți nevoie de o pauză de la cârnați și friptură și cozonac, puteți da liniștiți o fugă până la Cinema City să vedeți Mașinării Infernale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.