2018 la sfârșit

nunta

Nu îmi vine să cred că s-a terminat 2018. Anul ăsta a trecut cu viteza luminii. A fost un an nebun în care s-au schimbat atât de multe în viața mea încât… nici nu știu de unde să încep :))). De fapt știu… nu sunt chiar atât de denaturată :))).

Nunta

2018 a fost anul în care Flavius a făcut din mine femeie serioasă :)))) =))). Adică na… atât cât de serioasă pot fi. Nu o să reiau acum toată povestea cu nunta pentru că am scris deja un articol kilometric atât despre cununia civilă, cât și despre nunta propriuzisă. Ceea ce vreau să vă spun este cam cum s-a schimbat viața noastră după căsătorie. Mmm… deloc :)))). Adică eu m-am obișnuit, într-un final, să îl prezint pe Flavius ca și soțul meu și îmi face o plăcere deosebită să fac asta. Dar în rest… relația noastră a rămas exact la fel. Iubirea este la fel de mare. Eu încă sunt stresantă. El încă este calm. Am descoperit doar că și răbdarea lui are o limită :))). Încă nu suntem siamezi, deși pe mine nu m-ar deranja :))). Și așteptăm să ne găsim propria noastră casă pentru a vedea cum merg lucrurile de acolo. Dar astea sunt planuri pentru anul viitor.

Privind retrospectiva, nunta noastră a fost magică și a trecut prea repede. A fost extrem de stresant de organizat, dar nu aș da-o pe nimic și cu Flavius lângă mine aș face încă 100 de petreceri de dimensiunile alea, poate chiar mai mari :D.

Schimbare jobului

2018 a adus multe schimbări în viața mea, iar schimbarea jobului nu a fost deloc o chestie planificată. Am mai menționat și cu alte ocazii că schimbările nu sunt chiar cele mai plăcute experiențe pentru mine. Bravez mult, dar îmi place tare zona mea de comfort. E frumoasă și roz și norii de furtună trec repede. Doar că viața tinde să treacă pe lângă tine dacă rămâi pe loc.

Să plec de la un loc de muncă unde am fost mai bine de 6 ani nu a fost ușor. Să mă adaptez la noii mei colegi nu a fost ușor. Chiar dacă îi cunoșteam și sunt oameni minunați. Să mă adaptez la noile cerințe a necesitat un efort considerabil din partea mea și a venit ca o provocare. Creativitatea mea nu a fost nicicând mai solicitată, dar îmi place. Am învățat extrem de multe lucruri noi. Am mai făcut și tâmpenii, dar așa se întâmplă când încerci marea cu degetul :))). Cert este că după aproape 8 luni la SweetLime sunt destul de sigură că am făcut cea mai bună alegere atunci când am acceptat oferta lui Alin. Și aș vrea să îi mulțumesc public și oficial pentru această oportunitate. Vom face lucruri mărețe împreună. Așteptați numai să vedeți!

November Notes 3.0

Blogul

Pentru Blogu lu Andra nu a fost an mai bun decât 2018. Schimbarea început spre finalul lui 2017, când am decis că un program impus este mai util și mai binevenit decât încercarea mea disperată de a scrie zilnic. Așa că în 2018, cu sfințenie aproape, am postat de 3 ori pe săptămână, în fiecare săptămână. Iar voi ați reacționat extrem de bine la acest nou ritm și ați început să fiți din ce în ce mai mulți. Pentru asta vă mulțumesc din suflet!

Faptul că blogul a fost mult mai vizibil nu este o laudă, ci o constatare. Am participat la multe evenimente foarte faine, m-am implicat în tot felul de acțiuni și am cunoscut oameni minunați. Întotdeauna rămân suprinsă de fiecare invitație. Întotdeauna mă bucur să văd oameni care îmi apreciază munca. Și aseară chiar eram speaker la un eveniment (!!!!!) pentru prima oară în viața mea, iar o doamnă m-a întrebat dacă mă văd făcând asta și atunci când o să fiu bătrână. Ei bine… old and grey… eu o să continui să scriu pe blog. Până mă dă internetul afară :)))).

BloggingTM 2.1

Trebuie să vă mărturisesc că acest an a fost unul ușor complicat pentru BloggingTM 2.1. Au existat momente în care am crezut, sincer, că proiectul nostru este mort cu desăvârșire. La November Notes nici măcar nu mă gândeam la începutul anului. La modul că nu plănuiam să mă mai implic în organizarea lui. Pentru că nu simțeam foarte aproape comunitatea pe care o doream. Și cu gândul la care am pornit acest proiect.

Apoi… a venit toamna… au început să cadă frunzele, iar oamenii nu doar că au răspuns chemării noastre, dar au cerut ei mai mult. Cum să nu te motiveze asta? Când te întreabă o grămadă de oameni când are loc November Notes, cum să nu vrei să mai faci evenimentul? În plus, ne-am bucurat și de implicarea activă a lui Alin, care a făcut lucrurile mult mai ușoare. Iar după succesul ediției cu numărul 3 a conferinței și participarea frecventă a unui număr destul de mare de persoanel la blogmeeturi, BloggingTM este super pe val. Cel puțin pentru mine. Și am planuri mari pentru anul viitor, pe care abia aștept să le împărtășesc cu voi… la timpul potrivit.

November Notes 3.0

Fashionistă în devenire

Dacă în prima parte a anului totul a fost despre nuntă… de fapt până prin septembrie, toamna a adus o binemeritată pauză și am avut timp să ne concentrăm și pe alte chestii. Iar proiectul lui Flavius a fost să mă transforme într-o fashionistă. Mi-a ținut o predică seriosă despre cum eu ca blogger trebuie să fiu memorabilă. Și cum trebuie să mai termin cu ținutele mele casual. Pentru că pot mult mai mult.

Vă dați seama că eu am întâmpinat cu maxim de reticență toate acestea. Cu mai multe fashion week-uri la activ și eu încă am tendința să plec din casă cum dă Dumnezeu. Dulapul încă mă înspăimântă de multe ori. Și nu am nici un fel de ușurință în a face combinații minune. Dar pentru oameni ca mine s-a inventat Pinterest. Deci mai aveam o șansă. Doar că eu sunt și puțin leneșă, pe lângă toate celelalte trăsături minunate de caracter ce mă definesc. Așa că vă dați seama că a fost Flavius cel care a trebuit să tragă de mine și să îmi caute ținute. Tot el mi-a găsit câteva piese absolut geniale prin tot felul de seconduri, inclusiv un poncho!!! Și aproape că m-a obligat să îmi cumpăr o grămadă de pălării și băști, astfel încât să am accesorii care să îmi facă ținutele wow.

A fost un proces dificil, nu pot spune nu. Și este un proces care nu s-a terminat. Pentru că, din păcate, mie moda nu îmi vine ușor. Tenișii îmi vin ușor :))). Ținutele mai fancy… nu chiar. Dar sunt pe drumul cel bun. Sau Flavius e și în curând îi fac pagină de stilist :))).

Și tot la capitolul fashionistă în devenire, mai trebuie să menționez câteva persoane. În primul rând pe Alex Ghencea, care mi-a făcut ce mai faină ținută ever pentru gala Feeric Fashion Week. În al doilea rând pe Estela, care m-a ajutat enorm de mult să găsesc piesele perfecte pentru Feeric și pentru Timișoara Fashion Week. Și doamnei Costea Rodica, pentru că a organizat Timișoara Fashion Week și m-a invitat în calitate de blogger oficial :D. Sunteți minunați!

Feeric

The brands

Dacă tot am vorbit despre oameni și susținere, adevărul este că în 2018 am simțit mult mai mulți oameni alături de mine și mi-a plăcut. Iar aici vorbesc inclusiv despre branduri, dintre care descoperirea anului a fost Kiehl’s. Știu că v-am zăpăcit de cap cu ei, dar mi-au intrat la suflet. Și ceva îmi spune că acesta a fost doar începutul unei frumoase prietenii.

Deși nu am prea vorbit mult despre asta pe blog, bad, Andra!!!!, anul acesta am ajuns să fac parte și din echipa Artisans d’Amour. Acest lucru a fost o provocare pentru mine, dar una extrem de plăcută. Pentru că a trebuit să mă confrunt cu prejudecăți și temeri personale, inoculate în mulți ani de viață în România. A trebuit să îmi revizuiesc complet modul în care văd feminitatea și sexualitatea, iar acest lucru este foarte benefic pentru o femeie de 31 de ani. Și când mă gândesc la toate proiectele pe care le avem în minte pentru 2019, deja mă mănâncă degetele să vi le povestesc. Dar nici aici nu este încă momentul.

Și ar mai fi de menționat aici ArtCircle. Vă șochează? Adevărul este că și cu ei am fost foarte rea. Pentru că exceptând evenimentul de deschidere, nu i-am mai vizitat decât foarte recent, pentru o discuție cu Miha, pe care o veți regăsi pe blog în ianuarie. Și e trist, pentru că ArtCircle e un proiect foarte fain, ce merită promovat. Dar eu sunt o prietenă rea și uneori mă întreb cum de le mai place acestor oameni de mine :))).

#dramaqueen

Gata, mi-am revenit :D.

Ce lipsește?

Păi acest review de an nu conține 2 aspecte cruciale pentru viața mea, după cum probabil ați realizat: călătoriile și cărțile. Iar 2018 a fost un an foarte călător. Și cărți chiar am citit, în ciuda lipsei de recenzii de pe blog. Bad, Andra! Motivul pentru care nu le-am inclus aici este foarte simplu. Sunete de tobe, vă rog! Se aude fanfara? Bun! Călătoriile și cărțile vor avea propriile lor articole independente.

Cam cât e de tare asta? 😀 Și să mai ziceți că nu sunt organizată :P.

Dacă am omis ceva… aștept să îmi scrieți voi în comentarii pentru a remedia situația. Ceea ce este clar este că 2018 a fost unul dintre cei mai buni ani ever. Și nu pot decât să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate câte mi le-a dat.

Pentru voi cum a fost 2018? Pe plan personal… pe plan profesional? Ce s-a schimbat? Ce a rămas la fel?

Untold 2018

One thought on “2018 la sfârșit

  1. ianca says:

    Sa stii ca si din exterior pare ca a fost un an foarte frumos pentru tine, Andra, si pentru blog aidoma. Imi place maxim transformarea fashion pe care ai avut-o, si oarecum haios, dar fain, ca Flavius e de fapt in spatele ei.
    Numai lucruri faine si pentru la anul, hugs >:D<

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.