Marin&Friends: răsfăț culinar în Arad

marin&friends detalii

Dacă vă place mâncarea bună, cu un aer sofisticat și ajungeți prin Arad, trebuie să încercați Marin&Friends. Noi am vizitat deja de 2 ori localul și de fiecare dată am fost foarte mulțumiți de ceea ce avea de oferit. De la mâncare la atmosferă, Marin știe cum să își facă oaspeții să se simtă răsfățați și apreciați, iar o ieșire la restaurantul lui este, de fiecare dată, o experiență.

Locația

Cu riscul de a suna precum Google Maps, Marin&Friends e situat aproape de intrarea dinspre Timișoara a orașului Arad, fix pe calea Timișorii. Zona este una destul de liniștită, în ciuda celor 4 benzi de circulație și a liniilor de tramvai, unde găsești fără nici o problemă un loc de parcare. Deși aplicațiile de transport te aduc aici fără nici o problemă, ai putea să descoperi Marin&Friends și fără ajutorul acestora datorită semnului mare ce împodobește intrarea în restaurant.

Atmosfera

În perioada rece, Marin își servește oaspeții într-un restaurant cochet, situat la demisol, cu un vibe retro și o bucătărie cu pereți de sticlă astfel încât cei ce vin la restaurant să poată vedea exact cum se întâmplă magia. În iarna în care am fost la Marin am luat parte la un eveniment special în care acesta făcea echipă cu Raul Vidican, bucătarul chef de la Roca brună, pentru a crea preparate delicioase, ”la două mâini”.

Vara, prietenii lui Marin sunt așteptați în Grădina Secretă, o curte interioară din imediata vecinătate a restaurantului ce mie mi-a amintit de interiorul unei hacienda. Bogată în umbră pe tot parcursul zilei datorită zidurilor înalte ce o înconjoară și a copacului impunător ce domină întreagul spațiu, Grădina Secretă își merită din plin numele.

detalii de la locație

Servire și produse

Odată instalat la masă, personalul amabil al restaurantului îți aduce fără întârziere meniul și îți oferă toate informațiile de care ai nevoie. Deoarece spațiul este destul de restrâns, Grădina Secretă nu are mai mult de 10 mese, iar servirea se face prompt și eficient. Bineînțeles, în limitele de timp pe care preparatul comandat le impune.

În ceea ce privește meniul, la Marin&Friends găsești o selecție de preparate destul de sofisticate. Spun asta cu toată sinceritatea. Meniul este unul destul de micuț, iar preparatele sunt genul pe care eu nu le-am mai văzut în restaurantele pe care le-am frecventat până acum. Poate tocmai de aceea este atât de greu să decizi ce anume să comanzi.

La ultima noastră vizită eu am ales o salată de rață care mi-a plăcut la nebunie. A fost primul fel de mâncare după muuuuult timp pe care l-am mâncat integral. Și nu, nu am făcut lucrul acesta pentru că era doar o salată, ci datorită faptului că era extrem de bun. Oricum am mâncat și din coastele XXL comandate de Flavius care ne-au plăcut la nebunie amândurora. Carnea era extrem de fragedă, iar sosul de mere ce acoperea coastele mi-a plăcut la nebunie. Alina a ales ceva paste cu mac și hribi, însă acestea nu au fost chiar ce ne așteptam noi. Se pare că macul în compoziția pastelor este locul în care tragem linia în materie de experimente culinare :))). Cât despre Evelyne, ea a ales cea mai ”tradițională” variantă disponibilă în meniu, o porție de paste Arrabbiata.

marin&friends foods

Ceea ce mai trebuie menționat neapărat (pentru că acesta este un review obiectiv, nu reclamă mascată :)))) sunt prețurile. Acestea, într-adevăr, sunt puțin peste media restaurantelor din Timișoara. Marin&Friends nu este un restaurant ieftin, deci dacă decideți să îl vizitați trebuie să o faceți în deplină cunoștință de cauză. Cu toate acestea, având în vedere calitatea produselor și experiența de care ai parte, sunt prețuri corect. Acesta este principalul motiv pentru care eu și Flavius plănuim să mai mergem la Marin&Friends și cu alte ocazii.

Acestea fiind spuse, știu că articolul de față este mai scurt decât erați obișnuiți, dar cred că este suficient de detaliat pentru a vă ajuta să vă faceți o idee despre această locație. Dacă ați vizitat Marin&Friends deja, sunt curioasă cum vi s-a părut, deci hai să povestim în comentarii. Iar dacă vreți să urmăriți îndeaproape locația pentru a vedea ce evenimente de neratat mai pregătesc, sfatul meu este să urmăriți pagina lor de Facebook sau profilul de Instagram.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.