Maleficent 2: The Mistress of Evil

Maleficent

Trebuie să recunosc, nu aveam așteptări foarte mari de la Maleficent: The Mistress of Evil. Cum aș fi putut să am când, de cele mai multe ori, sequelurile o dau de gard? Ar fi trebuit să nu fi văzut nici o continuare în viața mea. Dar vorbim despre Maleficent, care mi-a plăcut maxim. Așa că am mers să îl vedem la Cinema City, ca oamenii care se respectă :))).

Povestea

Maleficent 2 reia cumva povestea de unde a rămas. Adică Aurora, trezită din somn, este regină peste The Moors, iar Maleficent este protectoarea ei. Doar că prințul, pe care s-ar putea să nu vi-l amintiți pt ca apare foarte puțin în primul film, este de bază aici și o cere de soție. Ei bine, în momentul în care Maleficent merge să își cunoască viitorii cuscrii, lucrurile nu merg chiar ca pe roate. Ba mai mult, lumea o ia puțin razna, cineva cade într-un somn adânc ”ca de moarte”, altcineva trebuie să ia o decizie dificilă, iar Maleficent primește o lovitură sub centură. Mai mult nu vă spun pentru că încerc să fiu cuminte și să mă feresc de spoilere :D.

Maleficent 2 comments by Andra

Bine, aici s-ar putea să fie ceva spoilere, dar voi încerca să mă abțin. Acum pe cât posibil pentru că trebuie să și comentez, nu? Până la urmă de ce citiți rubrica asta?

Mi-a plăcut foarte mult de Angelina Jolie. Este perfectă pentru rolul de Maleficent. Până și modul în care zâmbește parcă este puțin evil :))). Și aici vorbim despre zâmbetul ei natural. Când are dinți ascuțiți adăugați e clar. Însă este și super funny. Reușește să combine cumva partea asta dark cu o notă amuzantă, puterea cu vulnerabilitate și este mega sexy. Nu am cum să neg acest lucru. Mai ales când are părul desfăcut… dacă aș arăta așa nici pe mine nu m-ar deranja să am coarne :))). Chiar nu înțeleg de ce nu o lasă mai mult în starea asta de hippie.

Ca și contrapunct, Michelle Pfeiffer este perfectă pentru că are fața aia de soacră. Eu am mai văzut-o și în alte filme, da ca aici, pe bune că nu îmi amintesc să fi arătat în nici unul. Este întruchiparea cuvântului bitter, care – în caz că nu sunteți versați în limba engleză – înseamnă amar, dar poate fi folosit și ca referire la oameni, însemnând ceva gen frustrat, dar mai extrem. OMG! Cum să îmi fie așa greu să explic un amărât de cuvânt? :))))

De Aurora nu îmi place nici de data asta. Elle Fanning are pur și simplu fața aia de om căzut în cap. Pare prea aeriană. Și sincer, ca și prințesă, Aurora întotdeauna a fost cea mai inutilă din lumea basmelor. Adică pe tot parcursul poveștii ei originale stă și doarme. Like… really? Asta e viață ce merită trăită? :))) Iar în continuarea lui Maleficent nu este mult mai utilă. De fapt, nu îmi vine în minte nici măcar o reușită a ei din film… dacă stau să mă gândesc.

În materie de efecte speciale, filmul stă super bine. CGI-ul este mult mai fain. Toată lumea animală pare mult mai realistă. Zânele ce au grijă de Aurora nu mai au fețele alea de te speriau numai văzândule. În primul film sunt îngrozitor de sinistre și aveau rol pozitiv. În Maleficent 2 doar personajele negative sunt sinistre, iar asta ajută. Există câteva discrepanțe logice, dar ele nu te împiedică să te bucuri de film per total. Și ce ar mai fi de spus?

Nota mea pentru Maleficent 2: Mistress of Evil este 9.

Cât despre sfatul meu pentru voi, dacă sunteți fani ai universului Disney, mergeți să vedeți filmul pentru că sigur nu veți regreta. Există câteva răsturnări de situație destul de faine și – SPOILER ALERT!!! – chiar și o înviere din morți. Mai mult de atât ce ați putea cere? :))) Filmul încă rulează în Cinema City și chiar merită să fie văzut pe ecran mare, cu popcorn și toate cele.

Alte recenzii de film găsiți aici, iar dacă vreți să primiți articolele mele fresh off the print, nu uitați să dați un subscribe.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.