Let’s talk apps

blogu lu andra

Am început să fiu obsedată de aplicații de când am văzut primul iPhone.

Nu era al meu, ci al Lindei, omul minunat care a avut grijă să strice restul telefoanelor pentru mine pentru totdeauna :)). Îmi amintesc exact și ce mi-a plăcut atât de mult: Instagram. Unul dintre principalele motive pentru care mi-am dorit propriul meu iPhone a fost această aplicație. Mi se părea o lume exclusivistă în care trebuia să intru. Și încă îmi place la fel de mult ca în prima zi. Poate chiar puțin mai mult decât Facebookul. Pentru că Instagram este o lume a lui proprie.

Totuși, în momentul în care am dat năvală în lumea aplicațiilor, mi-a fost greu să mă opresc. Am încercat unele doar de amorul artei :))). Unele m-au dezamăgit crunt, iar câteva au rămas forever.

Astfel, dintre aplicațiile mele preferate aș vrea să vă recomand Swarm, perfect pentru stalkeri :))). Mie îmi place pentru că fiecare check in îmi aduce monede și stickere, iar existența topului satisface nevoia mea de competiție :D. Din păcate, nu foarte mulți dintre prietenii mei apreciază frumusețea acestei aplicații, deci e mai greu cu prieteniile, dar începe să prindă.

Urmează varianta de mobil a lui Goodreads, absolut necesar tuturor dependenților de citit pentru că aici poți să îți notezi toate cărțile citite, să le dai stele, să scrii review-uri, totul la o apăsare de buton. În plus, prietenii tăi îți pot trimite recomandări, deci ai un fel de club de citit pe ecranul telefonului :D. Deși nu ați zice, această aplicație este destul de populară printre tinerii români (sau cel puțin printre prietenii mei :)))), care mai sunt și activi. Cine ar fi zis că atât de multă lume citește?

Ar mai fi de menționat Duolingo, pe care l-am descoperit recent, dar care este extrem de util pentru cei dornici să învețe acasă o limbă străină. Eu îl folosesc pentru a-mi exersa germana de baltă, însă are și curs de engleză, iar dacă deja cunoști această limbă ai la dispoziție o bază de date extrem de variată de cursuri din care poți alege. Dacă o să termin vreodată cu germana o să mă apuc de spaniolă sau franceză :))). Asta dacă nu începe să mă învețe Flavius fraceza până atunci :D.

Snapchat este din ce în ce mai popular în România, dar eu îl știu de foarte mult timp, tot de la Linda. O perioadă nu am mai fost compatibili, însă ne-am revenit, deci mă puteți căuta :))).

Am, evident, o mulțime de chestii adiacente Instagramului, cum ar fi TypicPicsArtInstaWeather PROInstaPlaceInstaplace și Boomerang, dar adevărul este că le folosesc mai rar așa, în momente de calm suprem sau plictiseală maximă. În rest, are Instagramul suficiente filtre și șmecherii pentru fiecare poză în parte :D.

Îmi mai place mult și Printic, de unde am mai descărcat poze micuțe și pătrate. E cute, dar puțin expensive, așa că îl păstrez pentru evenimente speciale :P.

Foursquare este tatăl lui Swarm, însă acum a rămas pe post de maps/city guide. Am și aplicația pentru pagini, Pages, foarte utilă pentru bloggerul în mișcare :))). Leo este dicționar. Iar restul nu are rost să vi le mai spun pentru că le utilizez mai răruț așa (da, aici includ și Shazamul).

Voi ce aplicații folosiți?

Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.