Krausman Orion 3 în 1: experiența noastră

krausmann orion

Încă dinainte să se nască Ava mi-am dorit ca în această etapă a vieții mele să ofer cât mai multe informații altor persoane care au sau se pregătesc să aibă un bebeluș. A fost esențial pentru mine deoarece știu cât de mult ne-am informat noi și cât am căutat informații înainte de fiecare achiziție pe care am făcut-o pentru Ava, deci acum, când pot să ofer valoare prin experiența noastră consider că este crucial și (cumva) de datoria mea să o fac. Bineînțeles că nu m-am putut organiza mai repede, chiar dacă am mai scris despre viața mea de mamă de câteva ori. Cu toate acestea, pe principiul mai bine mai târziu decât niciodată, azi încep seria dedicată lucrurilor pentru copii și bebeluși cu o recenzie a căruciorului Krausman Orion 3 în 1.

De ce un cărucior 3 în 1?

Am auzit multe păreri pro și contra cărucioare 3 în 1. Principalul contrargument ar fi acela că nu toți copiii folosesc landoul. Deși am avut o oarecare tresărire când am citit acest lucru (și mi-a fost confirmat de prieteni apropiați), am decis că este totuși cea mai bună soluție pentru noi. Oricum este destul de complicat să alegi brandul căruciorului dintre toate brandurile disponibile. În nici un caz nu voiam să trec prin acest proces de 3 ori, o dată pentru scoică, o dată pentru landou și a treia oară pentru o variantă sport. În plus, scoica și landoul sunt esențiale într-o primă fază. Scoica pentru că altfel nu îți dă bebele din maternitate. Landoul pentru că trebuie să ai cu ce să îl plimbi confortabil încă de la început, iar noi din momentul în care s-a putut am scos-o pe Ava afară, indiferent de vreme.

Într-adevăr, varianta sport nu am început să o folosim decât după ce Ava a avut vreo 7 luni, dar ne-a ajutat mult faptul că deja o aveam. Nici nu vreau să îmi închipui ce bătaie de cap e să cauți așa ceva cu un bebe după tine. Cât despre timpul pe care îl puteam dedica researchului în momentul respectiv, el era diminuat considerabil (cu o tendință pronunțată spre a fi inexistent) așa că o achiziție atunci clar nu ar mai fi la fel de bine documentată.

krausmann orion

De ce Krausman?

Am ales Krausman deoarece internetul și cunoștințele ne-au asigurat că e un cărucior bun din clasa medie, adică de unde se încadra bugetul nostru. În plus, ne-a atras mult designul. Având în vedere condițiile de carosabil din cartierul nostru am știut de la bun început că avem nevoie de un cărucior destul de solid, cu roți mari. În același timp, având în vedere că urma să mai și călătorim, am știut că trebuie să optăm pentru o variantă care să fie și cât de cât compactă și ușor de transportat.

Krausman Orion 3 în 1 corespunde perfect tuturor cerințelor noastre. Are roțile mari, suspensii bune și se strânge destul de compact cât să fie ușor de amplasat în mașina noastră. Cât despre material, este făcut dintr-o combinație de imitație de piele (destul de rezistentă) cu material textil. Avea o mulțime de opțiuni de culoare pentru imitația de piele, însă noi am mers pe maro pentru că așa mi s-a părut mie cel mai ok în momentul respectiv în condițiile în care partea textilă la oricare variantă de culoare era gri.

Componentele

În ceea ce privește cele 3 componente ale lui Krausman Orion 3 în 1, pot spune că am fost foarte mulțumiți de toate 3. Scoica am folosit-o până pe la vreo 6 luni când ava a ajuns puțin cam prea lungă ca să mai stea comod în ea. Mi-a plăcut mult faptul că atunci când era montată pe roți Ava stătea într-o poziție extrem de comodă, aproape orizontală, un aspect foarte important în condițiile în care ultimul lucru pe care îl voiam era să îi forțăm spatele. Totuși, full disclosure, am folosit destul de puțin scoica în afara mașinii.

Landoul a fost crucial pentru noi. Ava l-a folosit până când efectiv nu a mai încăput în el. Am plimbat-o în el pe afară din momentul în care a putut fi scoasă afară. Am făcut efectiv kilometri cu landoul pentru că, la un moment dat, doar așa dormea, afară și plimbată. Asta s-a întâmplat toată iarna trecută și toată primăvara. A dormit în el la Sălaș în vacanța de Crăciun și în cea de Paști. Practic landoul ne-a scutit de pătuțul pliabil pentru călătorie.

Varianta sport încă o folosim (Ava are în momentul de față 11 luni+), dar am început să ne uităm după o bicicletă pentru că s-a cam plictisit de cărucior. Exceptând acest aspect, pot spune că sunt foarte mulțumită de această opțiune. Are un sistem bun de centuri pentru siguranța bebelușului. Se poate lăsa pe spate astfel încât bebele să poată dormi confortabil în el (nu mai e cazul Avei, dar a făcut și asta pentru vreo 2 luni). Poate fi pus cu fața spre tine sau cu fața spre direcția de mers (noi am purtat-o mai mult cu fața spre noi, recunosc; chiar mă mir că nu merge cu spatele). Chiar s-a dovedit deosebit de util.

krausmann orion

Accesoriile

Ca orice cărucior care se respectă, Krausman Orion 3 în 1 are și o serie de accesorii:

  • un ghiozdan – care nu a fost cel mai rezistent, trebuie să recunosc. Bine, nu neg, am băgat în el cât se putea, dar ce mamă nu face asta? Deci faptul că i-au cedat bretelele (???) pentru purtat în spate nu a fost deloc ok.
  • un spațiu pentru depozitarea cumpărăturilor – care e destul de incomod de folosit din punctul meu de vedere.
  • suport pentru cafea – sau apă sau ce vreți voi de băut, ideea e că acest suport este foarte util.
  • protecții pentru landou, scoică și varianta sport – nu știu cum să vă explic ce sunt astea, ideea e că se pun peste ele și cumva protejează bebele de frig. Cea de la landou am folosit-o toată iarna trecută și Ava a fost ca în pampas.
  • plasă anti insecte
  • protecție pentru ploaie

Habar nu am dacă am uitat ceva, dar sunt sigură că pe site-ul de pe care decideți să îl achiziționați puteți găsi o listă completă.

A fost o achiziție bună?

În principiu, da. Am reușit să îl cam zgâriem (și noi și pisicile :)))). O roată are o mică problemă momentan. Dar în principiu suntem 100% mulțumiți de alegerea noastră și am toată încrederea că în momentul în care va fi vorba de bebe doi vom putea să folosim acest cărucior fără nici o problemă. Deci dacă vă gândiți să achiziționați un Krausman Orion 3 în 1 do it. Șansele să regretați sunt gen 1% :))).

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.