Jurnalul italian: Prima zi la Roma

Roma

A treia zi in Italia am petrecut-o, in sfarsit, la Roma. A fost o zi plina de emotii, o zi cu multi kilometri parcursi pe jos, cu dureri de picioare, dar pe care am trait-o cu inima plina de bucurie.

Roma

Coloseum29 aprilie 2017

Astazi am vizitat unul dintre cele mai frumoase si mai aglomerate orase de pe Pamant. Roma este un furnicar in care istoria si-a gasit locasul. Antichitatea si-a pus amprenta pe tot ceea ce inseamna aceasta metropola. De la infrastructura, la vestigii si arhitectura, totul sta marturie a maretiei Imperiului Roman. Si in inima acestei minuni, pe o columna ce strapunge cerul, sta scrisa o parte a istoriei romanilor.

Am plecat destul de tarziu din La Forma, cu autobuzul. Flavius voia sa ma bucur de peisajul italian si bine a facut. Aceasta tara exprima o deosebita inclinatie pentru frumos pe care nu as avea cum sa nu o apreciez. Si, la un moment dat, mi-ar placea sa fiu mandra posesoare a unei case in stil mediteranean.

Roma

Am sosit fara probleme la Roma pentru ca aici transportul in comun circula fara cusur. De la autobuz am coborat direct in statia de metrou, iar in 10 minute eram la Coloseum.

Aici am coborat intr-o lume suprapopulata. Again, Babilon! Erau mii de oameni in jurul Coloseumului. Spatiul parea neincapator, indiferent cat era de mare, iar micile afaceri erau in floare. De la suveniruri la apa rece ca gheata, selfie stick-uri si palarii, aici gaseai de toate. Din pacate, vanzatorii erau super agasanti si a trebuit sa ne tot ferim de ei.

Roma
M-as putea ascunde aici…

Dupa ce am studiat bine Coloseumul (nu am intrat pentru ca no way nu voiam sa stam la ditamai coada) si stradutele din jur, ne-am indreptat spre Piazza Venezia, unde am admirat Forumul Roman, Dealul Palatin si Circus Maximus. Tot aici am gasit Monumentul lui Victor Emmanuel, which is huge and amazing, cei mai friendly albatrosi, Columna lui Traian si Forumul Imperial.

Apoi, cu greu, ne-am urnit spre Piazza Navona. Pe drum am intrat in toate bisericile ce le-am gasit deschise si nu am putut sa nu ne minunam de maiestria cu care au fost facute si de masina de bani ce au devenit. Poate de-asta ma duceau cumva cu gandul stradutele la Inchizitie :))).

Roma
Piazza Navona

In drumul nostru am descoperit Panteonul, dar coada ne-a descurajat din nou. In schimb, pe o straduta mai tihnita, am gasit un mic local unde am mancat focaccia super buna, care nu avea nici o treaba cu ceea ce se face in Romania si o gelaterie fara coada. Dupa cum stiam, inghetata in Italia este divina.

Piazza Navona m-a impresionat datorita fantanii ce intruchipa cele 4 mari fluvii ale planetei. Pentru ca de liniste nu am mai avut parte decat in momentul in care ne-am indreptat spre metrou. Am mai savurat o inghetata, am vazut de departe castelul Sant Angelo, dupa care am pornit spre casa cu promisiunea ca vom reveni.

Roma
Palatino
Roma
Forul Roman
Roma
Nu esti in Italia daca nu mananci gelato 😀

Photo credits: Flavius, mi amore :P.

Pentru ca nu aveam cum sa pun toate pozele pe care as fi vrut sa le impartasesc aici pe blog, va invit sa aruncati o privire peste albumul Ciao, bella! pe care il puteti gasi aici.

Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.