Jurnal de Caraibe (3): Pe Monarch via Colon

26 mai 2019

Undeva pe mare, lângă coasta Columbiei. Ora locală – 07:03 (cred)

Unde rămăsesem? La faleză.

Am ajuns la faleză și nu mi-a venit să cred câtă verdeață era, câți oameni făceau sport și cât era de curat. Doar oceanul aducea toate mizeriile pe mal dar la el nu puteam ajunge. Și credeți-mă, am încercat. Am mers de-a lungul falezei cât am putut de mult, dar degeaba. Plaja oficială nu mi s-a arătat nici cum. 

Asta e: altă dată, alt ocean!

Drumul de întoarcere s-a dovedit mai puțin anevoios decât mă așteptam. Am găsit magazine, am cumpărat chestii cute și am mâncat la Mc. Trebuia! Era McPanama până la urmă și avea câteva chestii complet diferite de tot ce am mai mâncat noi până acum la un McDonald’s.

Seara a urmat o altă scurtă relaxare la piscină, bagajele și somn. Ne aștepta o zi lungă.

monarch

-All aboard via Colon-

După un alt mic dejun copios, am urcat bagajele în autobuz, am spus Bye, bye, Hilton! și am pornit spre Colon. Drumul ne-a purtat prin păduri tropicale, prea verzi pentru a fi adevărate. Și, ca să fie treaba-treabă, am văzut doi leneși. Nu oameni leneși, ci animăluțe leneși, atârnați de vârfurile copacilor. Despre un fel de sătuc de cocioabe nu vreau să zic nimic pentru că mă doare sufletul.

Sărăcie și mizerie am găsit și în Colon. Dacă vedeam doar Panama City aș fi spus că țara o duce minunat. Acum… trebuie să mă mai gândesc și să mă mai documentez. Discrepanțele sunt prea mari. Oamenii din Colon sigur nu o duc minunat. Sau poate avem concepte diferite despre ce înseamnă minunat. Cine știe…

Zona de îmbarcare pe vas exprima exact starea orașului: un hangar mare și auster, cu cozi peste cozi de oameni. Mă gândeam în continuu la Auschwitz, dintr-un motiv sau altul. Și trebuie să revenim aici la debarcare. Oribil! Nici măcar dansatorii îmbrăcați în porturi populare nu au ajutat foarte mult.

monarch

Într-un final apoteotic am ajuns pe vas. The Monarch aparține companie Pullman Turs și este un vas de croazieră de mărime medie. Are 11 nivele, iar cabina noastră exterioară este situată la al 8-lea. Avem 3 restaurante, mai multe baruri, o discotecă, magazine, bibliotecă, piscină exterioară, un teatru, spa și sală de sport. Se vede pe alocuri că este mai bătrân de felul lui, dar încă se ține bine, iar unde are lipsuri pe motive de decorațiuni și design, compensează ca și personal. Oamenii sunt peste tot, pregătiți să te ajute astfel încât să ai parte de cea mai bună experiență ever!

Cabina noastră este super faină. Deși este micuță, are un pat uriaș, un geam prin care vedem marea (nu hubloul minuscul de care mă temeam), o măsuță de toaletă, un dulap destul de încăpător și, evident, baie proprie. 

custom backdrops

După îmbarcare am explorat un pic vaporul, am stat la piscină, am mâncat și ne-am pus să dormim, leșinați, la ora 21:30. Se pare că nu ne-am adaptat la fusul orar așa de repede cum mă așteptam eu, iar oboseala + vinul de la cină și-au spus cuvântul.

To be continued…

P.S. Evident că mai am poze pentru că nu se putea altfel 😀

Back to Panama City
Vă dați seama că 80% din aceste clădiri sunt locuite de oameni obișnuiți ca mine și ca voi? Bine… nu chiar ca mine, nu știu de voi, pentru că apartamentele costă o mică avere aici…
mermaid theme backdrops
Love in Panama City
Us while traveling
monarch
Flavius admirând bătrânul Monarch
Never look back…
Leaving Colon…
Acomodarea cu căldura :)))
Sequin backdrop/silverbackdrop/silver-backdrops sequinsequin backdrop/goldbackdrop/gold
Da, aveam lifturi interioare din sticlă 😀
Aperitivele erau la ordinea serii :)))
Aici Flavius consuma un somon cu ceva lămâie, ananas și nu mai știu ce. Delicios!
Hello from the other side!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.