Aladdin

aladdin

Sincer, am vrut să văd Aladdin, dar nu era primul pe lista mea de filme de văzut. Nici măcar nu a ajuns în topul de la începutul anului :))). Dar când ai prieteni care vor să vadă un anumit film, te sacrifici pentru ei :))). Iar Aladdin chiar se anunța ca fiind foarte reușit, deci sacrificiul nu a fost foarte mare :D.

Povestea

Toată lumea de pe planeta asta știe povestea lui Aladdin. Un tânăr hoț din Agrabah se îndrăgostește de prințesa regatului, iar pentru a-i cuceri inima acceptă să îl ajute pe marele vizir să recupereze o lampă fermecată. Din păcate, lucrurile nu merg cu vrea vizirul, iar Aladdin se trezește prins în Peștera Minunilor. Cum va scăpa? Și va câștiga el inima prințesei? Știți deja, dar cum anume se întâmplă acest lucru în viziunea lui Guy Ritchie aflați doar văzând filmu ;).

Aladdin comments by Andra

Acum să vă spun ce mi-a plăcut. Pentru că mi-a plăcut foarte mult filmul :D.

În primul rând, mi-a plăcut la nebunie faptul că filmul a fost un musical. Nu mă așteptam la acest lucru și chiar a fost o surpriză super plăcută. Nu știu dacă toți actorii sunt așa talentați de felul lor sau au mai avut parte și de ajutor de la ceva sintetizator, dar melodiile au ieșit super bine. Mena Massoud are cea mai caldă voce ever!

https://www.youtube.com/watch?v=6IZq3CJqUzE

Lumea pe care au creat-o este absolut divină. Agrabah chiar pare o bijuterie a Orientului. Străduțele, acoperișurile, priveliștea, totul te purta direct în lumea magică din 1000 și una de nopți. Și a trezit în mine o dorință profundă de a vizita Petra. Nu știu de ce fix acest oraș. Poate și Istanbul ar fi fain. Cert este că simt că a venit momentul să ajung în partea aceea de lume :))).

Să trecem la actori. Doamne… i-au nimerit la fix. Și dacă aveam anumite dubii cu privire la Will Smith ca și Genie, mi-au trecut din start. Am înțeles până și de ce nu este el albastru tot timpul. Iar finalul, pentru el, mi se pare prea frumos! Nu mai țin minte finalul original al poveștii, dar cred că această nouă ecranizare i-a pus proverbialul capac :D.

De Mena Massoud ca și Aladdin mi-a plăcut maxim. Este întruchiparea ideii de diamond in the rough. Parcă și are așa o față blândă și bună, dar ușor șmecheră :))). Și se pricepe la parkour, ceea ce era vital pentru personaj, având în vedere cât sare și fuge de colo-colo.

Bineînțeles că nu se putea un film în 2019 fără un touch feminist. Zici că toți scriitorii de la Hollywood au căzut în butoiul cu feminism și nu pot scrie un scenariu fără o femeie care se emancipează. Aici a fost vorba despre prințesa, Jasmine, evident. Ea aude pe tot parcursul filmului că trebuie să fie văzută, nu auzită. Gen, shut up and look pretty. Cântă supărată pe tema asta și, la un moment dat, se răzvrătește. Bagă un discurs despre cum iubește ea ținutul și ar fi cel mai bun sultan ever, moment în care Jafar decide că singurul mod în care o poate pedepsi este luând-o de soție :))). Dacă privim simbolistica, așa se închide gura unei femei? Nu știu ce să zic. Eu vorbesc la fel de mult ca înainte :))).

CGI-ul s-a ridicat la standardul Disney. Toate animalele păreau complet adevărate. Abu era cel mai cute ever. Iago chiar ziceai că este un papagal adevărat și te întrebai cum l-au dresat așa bine. Cât despre Rajah, tigrul prințesei, mi-a plăcut la nebunie de el. Vreau și eu un tigru! 😀

Trebuie să menționez și costumele. Dumnezeule mare cât erau de faine. Vorbesc despre ceea ce a purtat prințesa Jasmine în special :))). Sincer, aș fi purtat și eu așa ceva. Robe luxuriante, culori puternice și extrem de vesele, niște pantaloni de leșinai și ce să vă mai spun despre bijuterii… sincer, nu m-ar fi deranjat să fiu prințesă în Agrabah :))).

aladdin

Cam asta ar fi. Nu am nimic rău de spus despre film, deci nu are rost să mă mai lungesc.

Nota mea pentru Aladdin este 10 cu felicitări!

Având în vedere că este weekend, eu zic să luați familia, cu mic cu mare și să mergeți la cinema. Experiența filmului este mult mai faină pe un ecran mare și în format 3D, iar la Cinema City îl găsiți atât subtitrat, cât și dublat. Nu vă leneviți, duceți copiii la filme în limba engleză. Mai învață și ei ceva! Și după, povestiți-mi cum vi s-a părut. Sau, dacă l-ați văzut deja, lăsați-mi un comentariu. Sunt curioasă dacă vi-a plăcut sau nu.

cartoon game theme custom backdrops

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.