Despre condus și de ce m-am înscris la Women Rally 2019

Cred că foarte mult timp faptul că puteam să conduc mașina a fost singurul avantaj al vârstei mele. Nu mă simt de 31 de ani. Nu mă port de 31 de ani. Nu mă port nici de 18 de multe ori :))), dar în momentul în care sunt la volan îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru vârsta mea și pentru că mă pot bucura de libertatea drumului.

Ador să conduc. Nu îmi place să întrețin mașina, dar ador să conduc. Drumul deschis este printre priveliștile mele favorite ever, iar condusul este o putere în epoca modernă. Fără nici un fel de reținere, în câteva momente mă pot urca în mașină și pot pleca oriunde vreau eu. Datorită acestui fapt am ajuns să facem trash the dressul în 3 locații diferite, nici una în România :))). Datorită acestui fapt am vizitat nenumărate locuri aflate la o distanță mai mică sau mai mare. Și datorită acestui fapt putem merge la Hațeg ori de câte ori vrem, fără rețineri.

Este o foarte mare libertate în condus. Dar, după cum spunea un mare filozof ucis pe marele ecran, cu puterea mare vine și multă responsabilitate.

Cum este să fii șofer în România?

În nici un caz simplu, cu atât mai puțin dacă ești femeie. Drumurile din România nu sunt deloc prietenoase cu șoferii. Trecând peste faptul că NU AVEM AUTOSTRĂZI, iar cele pe care le avem nu sunt în cea mai bună stare, drumurile propriu-zise sunt, de cele mai multe ori, pline de gropi și alte obstacole. Să conduci în România este ca și când ai conduce în fiecare zi la raliu. Trebuie să eviți gropile, căruțe, bicicliști (ei, sărmanii, nu au tratament preferențial, cum se întâmplă în țările civilizate), utilaje agricole și animale. Trebuie să fii foarte atent la drum deoarece el are doar o bandă pe sens, oamenii sunt FOARTE grăbiți, iar modul în care șoseaua a fost construită poate fi descris cel mai bine ca și sinuos. Avem la curbe, chiar și în zona de câmpie, de parcă am trăi în cele mai muntoase zone din lume. Fiecare drum pare costruit pe albia unui râu și merge în virtutea curgerii acestuia.

Singurul lucru care ajută este peisajul. România este atât de frumoasă, încât să fii șofer în România înseamnă să vezi locuri extraordinare. Ador să merg la Hațeg și să văd munții pe fundal. Oricine a condus măcar o dată pe Transfăgărășan s-a bucurat de unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume. Dunărea la Cazane ți se dezvăluie în timp ce conduci. Podișul Moldovei acoperit de floarea soarelui este un vis și aș putea continua.

Need for speed

Bineînțeles că atunci când conduc îmi place (puțin) viteza :))). Altfel nu are nici un farmec. Ai putea să alergi până la destinație și gata. Nu sunt chiar cea mai vitezomană. Să nu credeți ce spun oamenii :))). Doar că prefer să merg un pic mai repede și fără să văd fundul altei mașini în fața mea. Deci depășirile sunt la ordinea zilei atunci când conduc, spre disperarea pasagerilor (uneori :))). Dar nu mă arunc în depășiri din alea nebunești. Trebuie să văd că am spațiu unde să mă duc. Și, din fericire, acum am și mașina necesară pentru a depăși. Loganul era prea leneș pentru această funcție. Mult, mult prea leneș. Acum, însă… lucrurile stau foarte diferit. Mașina noastră se duce frate.

În aceste condiții, cum aș fi putut să nu sar în sus de fericire și să îmi schimb toate planurile astfel încât să pot răspunde pozitiv la invitația Laurei Savu de a participa la etapa din Timișoara a Women Rally 2019?

Women Rally 2019 și de ce ar trebui să participați

Ce este Women Rally? Ei bine, un raliu pentru femei, evident :))), singurul de acest fel din România. A debutat în 2018, marcând 100 de ani de la formarea statului român ca și evenimentent de sine stătător, la Cluj. A fost primit cu brațele deschise de șoferițe din toată țara, iar 2019 s-a transformat în Campionatul Național Women Rally, a doua etapădesfășurându-se la Timișoara.

Din păcate, nu am putut participa la prima etapă, de la Alba Iulia, pentru că eram plecată în Panama, însă pentru etapa din Timișoara sunt super pregătită. Bine, nu am spălat încă mașina, dar mai am timp pentru asta :))). Am început, în schimb, să mă interesez ce anume înseamnă raliul și să mă întreb dacă chiar voi putea să fac lucrul acesta. Nu am mai participat la curse până acum, doar pe un circuit micuț de carturi, cu foarte mult timp în urmă, așa că am, evident, emoții. Dar sunt un om competitiv de felul meu, așa că nu dau înapoi acum.

Ba mai mult, vă provoc să ne vedem pe circuit.

Până pe 15 iunie încă vă puteți înscrie aici. Veți primi toate informațiile necesare, iar pe 21 iunie ne vedem la briefing. Abia aștept să îmi primesc casca și să cunosc celelalte concurente. Dacă vreți să îmi faceți galerie, ne vedem pe 22 iunie la Modex sau la Shopping City. Dar vă mai țin eu la curent cu acest aspect pe instagram :D.

One thought on “Despre condus și de ce m-am înscris la Women Rally 2019

  1. ianca says:

    OMG Andra, nu am apucat sa catch up cu totul, dar asta mi se pare WOW! Felicitari, pare superexciting, si ma bucur mult pentru tine. 😀 Nu stiam, e drept, ca esti asa soferita, hehe. 🙂 Baftaaaaa! Probabil nu o sa fiu in oras, dar im happy for you 😀 Voi urmari pe insta!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.