Întoarcerea în Budapesta – part 2

Încă de la prima mea vizită în Budapesta, cel mai mult îmi doream să ajung în faţa Palatului Parlamentului, nu să-l văd doar de departe. Dar niciodată nu aş fi crezut că persoana care avea să mă ducă acolo va fi Marinel :-O. E puţin spus că am avut parte de un şoc sâmbătă dimineaţa când mi-a spus că o să mergem la Palatul Parlamentului.

Până să ajungem acolo însă, ne-am plimbat prin pieţele din jur şi pe Podul de Lanţuri, unul dintre cele mai frumoase dintre toate podurile Budapestei. Cred că de data aceasta vorbitul ar fi clar supraestimat, aşa că o să vă arăt câteva poze cu unele dintre cele mai frumoase atracţii are oraşului:

Budapesta
Habar nu am ce sunt majoritatea clădirilor, dar turnuleţele albe de pe fundal reprezintă Bastionul Pescarilor
Budapesta
Castelul Budapesta şi Podul de Lanţuri

Budapesta

Budapesta

Budapesta
Cupola Palatului Parlamentului (scuzati schelele)

Budapesta

Budapesta
Vedere spre Palatul Parlamentului

Budapesta

Budapesta
Palatul Parlamentului

 

Budapesta
Strange, isn't it :)))
Budapesta
Palatul Parlamentului

Budapesta

Ultima poză am făcut-o pentru că m-au intrigat papucii şi nu vroiam sa uit să verific de ce sunt acolo. Până la urmă m-am documentat şi trebuie să vă spun că povestea e tristă, deci dacă nu vreţi să vă întristaţi, săriţi peste paragraful acesta. Din ce am înţeles eu pe net, pe vremea Holocaustului, evreii din oraş erau duşi pe malul Dunării şi împuşcaţi. Aşa nu trebuia să mai sape nimeni gropi comune pentru trupuri, ele fiind duse de apă. Însă, înainte de a-i împuşca, îi puneau să se desculţe, pentru că papucii erau foarte scumpi. Drept urmate, pentru a comemora toate victimele Holocaustului, un artist local a făcut aceşti papuci din metal şi i-a pus pe malul Dunării, spre aducere aminte.

Acum, am văzut Budapesta iarna şi primăvara. Mai am 2 anotimpuri în care trebuie să o vizitez pentru că sigur mai sunt multe de văzut.

Sper să ajungeţi şi voi ]n Budapesta, să vedeţi multe locuri şi lucruri  minunate, după care să îmi sugeraţi alte atracţii drăguţe :D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.