Iglu şi oameni de zăpadă

Clar, când noi eram mici, Andrei era maestru la oameni de zăpadă. Eu pur şi simplu nu am şi nici nu cred că voi avea vreodată răbdarea necesară. Stau şi ajut, nu se pune problema, dar să mă pun sa fac un om de zăpadă de la un capăt la altul, no way, no how.

Andrei în schimb, a făcut oameni de zăpadă cât el de mari. E adevărat că pe vremea aia avea maxim 1 metru 50, dar e şi asta o performanţă. Şi într-o iarnă era atât de multă zăpadă la Sălaş încât ne-a construit un iglu în zăpadă. Nu mai ştiu exact cât timp a durat construcţia, dar când s-a terminat, m-a pus să intru în el, târâş aşa, pe burtă, după care a intrat şi el cu mine. Yep! Aţi citit bine. Şi deja aveam vreo… 13 ani… deci nu eram deloc mititei.

Totuşi, omul de zăpadă pe care eu nu o să-l uit niciodată este cel pe care l-am construit la Nucşoara, în iarna lui 1997.

Alina era micuţă. Avea doar… vreo 5-6 luni şi nu o scoteau deloc din casă, dar Dana a venit cu ideea să îi contruim un om de zăpadă în curte la Nucşoara, în faţa geamului ei, ca să aibă şi ea un om de zăpadă. Bun. Ne-am pus noi pe adunat zăpadă şi clădit, iar în casă bebe-Alina a fost instalată la geam.

Nu îmi amintesc durata construcţiei, dar nu cred că o să uit niciodată faţa Alinei. Încă de când era bebe avea cei mai mari ochi, care au devenit din ce în ce mai mari pe măsură ce noi terminam omul de zăpadă. Iar în momentul în care a fost gata bătea în geam cu mânuţele ei mici.

Momentul acesta e unul dintre cele mai vii amintiri ale mele cu Alina bebe.

Şi dacă tot nu e zăpadă afară, măcar să fie în poveştile mele 😛

One thought on “Iglu şi oameni de zăpadă

  1. CARMEN says:

    🙂 minunata povestea ta de zapada! si mie îmi lipseste! Eu am facut în fiecare an cel putin un om-de-zapada si cel mai mare a fost unul de 2 metri! bulgarii i-am rotit singura – zapada era atât de pufoasa si avea aderenta perfecta. La urcatul unul peste altul m-au ajutat fetele – care erau la vremea adolescentei, mofturoase si cu fite! nu au vrut sa iasa în curte la zapada, dar cand au vazut ce bulgari uriasi am facut, au devenit curioase sa vada opera gata :)) Si asa, toate trei, am reusit cel mai frumos si mai mare om-de-zapada din viata noastra de pana acum :))
    Intr-un an sotului meu i-a venit ideea sa facem un om si o oama de zapada :)) Tare simpatici au fost… Hm! anul asta am avut parte de doi-trei fulgi de zapada, pe 27 noiembrie, atât! Dar e înca ianuarie, eu inca mai sper ca vine zapada! :)) Din martie încolo nu mai vreau sa aud de ea :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.