Fără vârstă

Astăzi mă plimbam cu Adriana şi Roxi prin mall şi mă tot uitam la ele şi mă minunam că Adriana e cu 5 ani mai mare decât Roxi. Şi nu îmi venea să cred pentru că amândouă arată de vreo 20 de ani… şi puţin gemene :D.

Apoi mă gândeam la mine, la toate momentele în care oamenii se minunau că am 26 de ani şi am încercat să îmi dau seama ce se întâmplă cu lumea în ziua de azi, pentru că, nu ştiu dacă aţi observat sau nu, dar mai ales fetele au ajuns să fie aşa… fără vârstă. De pe la 14 ani, până pe la 25-26, toate arată cam de 20 de ani. Machiajul, uneori excesiv, transformă într-o specie de femme fatale orice minoră. Am văzut fete care arătau mai mature decât mine, în condiţiile în care erau cu 10 ani mai mici.

Am tot analizat fenomenul o grămadă de timp, încercând să îmi dau seama dacă eram eu pur şi simplu imatură pe vremuri, când mă jucam ascunsa, chiar dacă aveam 14 ani sau pur şi simplu aşa s-a emancipat lumea. Concluzia la care am ajuns este că toată vina o poartă lumea, de fapt societatea în care trăim.

Totul este super mediatizat. Modelele pe care televizorul ni le oferă lasă de dorit (ca să mă exprim delicat), iar în serialele din ziua de azi vezi tineri şi tinere super emancipaţi, care arată de parcă ar fi la facultate, deşi sunt teoretic la liceu. Remember Gossip Girl? Blair şi Serena erau cică la liceu, deci teoretic ar fi trebuit să aibă 17-18 ani, dar singurul lucru liceenistic la ele erau uniformele şi bentiţele purtate de Blair.

Să nu uităm de Pretty Little Liars, unde singura care arată de liceu este Emily. Aria e o specie de rock-star, Spencer pare direct avocat, iar Hanna desperate housewife.

Şi astea sunt doar 2 exemple aşa, of the top of my hat. Lumea cinematografică e plină de „adolescente” de genul acesta.

Deci, luând în considerare condiţiile sociale actuale şi felul în care au evoluat mai ales femeile, întrebarea mea este următoarea: voi cum vă mai daţi seama câţi ani au oameni? (ochiometric vorbind)

 

One thought on “Fără vârstă

  1. Aliceee traveler says:

    In general fata tradeaza varsta, oricat de machiate ar fi. Eu cred ca e vorba si genetic fiindca unele femei au in gena tineretea, adica si la 50 de ani arata ca la 40, iar altele au efectul opus.
    Apoi tineretea mai vine si din suflet si atitudine, unele fete vor sa arate ca de 30 de ani si reusesc asta 🙂

    Cred ca serialele ce le-ai pomenit ar fi avut de castigat daca ar fi facut povestea in jurul anilor de studentie fiindca oricum viata lor arata cam asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.