Chitaristul

Luis Landero – 

Cartea asta nu a fost de nici o culoare genul meu de carte. A fost prea introspectivă, prea cu multe sentimente şi destul de puţină acţiune. Plus că nu s-a terminat deloc în modul în care aş fi vrut eu. Totuşi, a fost o carte destul de ok, dacă am terminat-o de citit în condiţiile astea.

Adevărul e că, din nou, m-a păcălit descrierea de pe spate. Mă aşteptam la un Casanova sau o femme fatale, în schimb am primit un adolescent hormonizat, un bătrân pervers şi o fată cu ceva daddy issues. Şi se vorbea de ceva pericole, dar credeţi-mă că ele erau mai mult în capul lui decât în realitate :D.

Să nu înţelegi din toate astea că ar fi o carte proastă. Dacă vă plac analizele de sentimente şi descrierile abundente, e cartea perfectă pentru voi. Şi chiar dacă nu vă plac, e o carte destul de bine scrisă, dacă (aşa cum am mai spus) chiar şi eu am reuşit să o termin :D.

Povestea, nu?

Emilio este un tânăr care lucrează într-un atelier de mecanică şi face liceul la seral, cu speranţa că va reuşi, cumva, să se autodepăşească. Însă, în momentul în care vărul lui se întoarce din Franţa şi începe să îi povestească despre fascinanta viaţă de chitarist şi să îi dea lecţii de chitară, Emilio renunţă cu uşurinţă la studii, crezând că urmează să dea lovitura, mai ales pentru că dădea dovadă de un oarecare talent în domeniul muzical. Viaţa lui ia o nouă întorsătură în momentul în care este obligat să îi dea lecţii de chitară soţiei şefului său. 

Cred că ceea ce mi-a plăcut cu adevărat la cartea asta a fost modul în care erau descrise femeile prin ochii lui Emilio. Nu sunt eu expertă în domeniul descrierilor literare, dar nu cred să mai fi citit vreo carte în care misterul feminin să fie descris cu atât de multă candoare, dar şi dorinţă de cunoaştere.

Şi până nu uit, trebuie să menţionez că recenzia face parte din campania “Citeşte şi căştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii”, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL.

2 thoughts on “Chitaristul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.