Friday fun-day – part 2 – Cascada Bigăr

un colaj cu poze din 2020 de la cascada Bigăr

Cascada Bigăr –

Paralela 45, judeţul Caraş-Severin, Cascada Bigăr, declarată la un moment dat de americani cea mai frumoasă cascadă din lume.

Cum am ajuns eu aici? a fost întrebarea pe care mi-am pus-o vineri când am văzut pentru prima dată cascada. Aceasta este cu adevărat extraordinară. E genul de loc în care ajungi şi îţi dai seama că oricât de frumoase ar fi locurile create de om, nimic nu poate întrece în măiestrie natura.

Din păcate, să ajungi să vezi direct din faţă cascada e foarte complicat. Nimeni nu s-a gândit să facă nişte amărâte de scări, deşi există un platou de stâncă exact în faţa cascadei unde ai putea chiar şi plajă să faci. Totuşi, nu am lăsat ceva aşa nesemnificativ ca posibilitatea să pic şi să mă kilăresc să mă împiedice să ajung unde voiam :D. Am coborât cu chiu cu vai, m-am minunat şi am făcut poze. Nu puteam să urc pe unde am coborât, aşa că am ales un alt traseu care avea o singură porţiune nesigură. Acolo şi era să mă duc în gol, dar în ultimul moment am prin un punct de sprijin. M-am speriat destul de tare, gândindu-mă în continuu că aveam toate şansele să pic în apă… sau pe stânci… dar totul e bine când se termină cu bine, nu?

Sper să vă bucuraţi de poze pentru că au fost destul de greu de obţinut 😀 şi sper să vă inspire să mergeţi şi voi să vedeţi această măiestrie a naturii.

După ce aţi văzut pozele astea, cred că nu o să vă mire dacă vă spun că cel mai mult mi-ar plăcea să ajung odată să fac o baie aici, în râul acesta de munte, sub cascada aceasta minunată. Deşi sunt sigură că apa nu ar fi niciodată caldă, sunt ferm convinsă că ar fi o baie memorabilă 😀

De la Cascada Bigăr, am mai făcut o scurtă oprire pe malul Lacului Miniş, iar apoi la Muzeul de locomotive din Reşiţa. Ambele sunt locuri frumoase, care merită vizitate şi pe care vi le recomand cu drag, în drumul vostru spre Bigăr :D.

3 thoughts on “Friday fun-day – part 2 – Cascada Bigăr

    • Andra says:

      Sa stii ca drumul efectiv e foarte accesibil. Doar coborasul e mai dificil, dar oricum cascada se vede si fara sa cobori efectiv in fata ei 😀

  1. Vienela says:

    Cred ca este cea mai frumoasa cascada din Europa, daca nu cumva din lume. Am descoperit-o intr-o poza acum aproape un an, am si pus-o pe blog, desi nu mi-au calcat picioarele pe acolo. Dar sper sa ajung candva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.