Friday fun-day in Caraş Severin

Vineri nu a fost deloc cum m-aş fi aşteptat eu. În loc de o zi monotonă la birou, am plecat în călătorie, undeva prin munţii din Caraş Severin. A fost prima oară când am mers cu copii de clasa I, ceea ce a reprezentat o provocare, dar all in all a fost extraordinar.

Pe la 12 am ajuns în localitatea Efitimie Murgu, judeţul Caraş Severin. Aici, am pornit pe Cheile Rudăriei să vedem morile de apă, monumente istorice restaurate, unele încă în stare de funcţionare. Eu una însă m-am bucurat cel mai mult să văd apa si cascadele. Întotdeauna cursurile de apă m-au umplut de o energie deosebită, ca să nu mai spun că baia de soare m-a umplut de vitamina D :)). Am râs, am mâncat şi am făcut poze. Nici măcar nu ştiu cât am mers. Timpul pur şi simplu a trecut pe lângă noi. Am intrat chiar şi printr-un tunel, ca nişte adevăraţi Cireşari, doar că noi in loc de lanterne eram inarmati cu mult curaj. Până la urmă, ochii ni s-au obişnuit cu întunericul şi nu am avut nici o problemă :D.

Cuvintele nu au cum să descrie frumuseţile văzute, dar sper că vă vor ajuta să vă faceţi o idee câteva poze 😀 si ca veti decide sa vizitati aceasta zona cat de curand.

Caraş Severin
Un sat cărăşean văzut de sus

 

Caraş Severin
Valea Rudăriei

 

Caraş Severin
Moara îndărătnică dintre ape

 

Caraş Severin
Macinatul grânelor la Moara Trăiloanea

 

Caraş Severin
Valea Rudăriei
Caraş Severin
Cascadă pe Valea Rudăriei
Caraş Severin
Valea Rudăriei
Caraş Severin
Drumul spre Moara de la Tunel
Caraş Severin
Săpat de om, finisat de apă, tunelui morii

Despre partea a 2-a e excursiei, cascada Bigăr, trebuie să vă povestesc mâine pentru că acolo am avut parte de ceva peripeţii şi am o grămadă de poze, care ar fi făcut acest articol mult prea lung… şi nu chiar stilul meu :D. Aşa că… stay tunned :))

2 thoughts on “Friday fun-day in Caraş Severin

  1. Vienela says:

    Andra, ati mai fost si altadata pe acolo? Cum ati nimerit drumul? E marcat? Tare mult mi-ar placea sa ajung si eu pe acolo. Cascada si Valea Rudariei sunt uimitoare!

    • Andra says:

      Drumul e foarte simplu. De la Resita, am mers sper Anina, apoi Eftimie Murgu. Si drumu e de masina. Nu trebuie sa circuli pe jos daca nu vrei 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.