Fifty Shades of Grey

E. L. James – 

În primul rând trebuie să îmi cer scuze, dar când vine vorba de cartea aceasta nu-i pot procesa titlul în română. Pur şi simplu sună divin în engleză. E atât de ambiguu… încât deschide o mare de posibilităţi 😀 (ceea ce nu e cazul în română).

În al doilea rând, WOW!!! WOW, WOW, WOW!!! Cartea asta mi s-a părut absolut superbă. E perfectă pentru fete. Şi nu din cauza scenelor de sex (deşi e o carte foarte porno), ci pentru că vorbeşte despre probleme care pot să apară în orice relaţie (chiar dacă iubitul tău nu e un pervers obsedat de BDSM cu o Cameră Roşie a Durerii).

Fifty Shades spune o poveste despre compromis, descoperire de sine, descoperire a limitelor proprii şi teamă. Poate mai mult decât orice (şi probabil de-asta mi-a plăcut atât de mult), e o carte despre iubirea aceea mistuitoare care te poate consuma, te poate transforma, te poate duce în locuri în care nu credeai că vei ajunge vreodată. La ce ai renunţa pentru persoana iubită? Câtă încredere poţi avea în cineva? Şi cum se poate înfiripa iubirea într-o fracţiune de secundă?

Nu aţi înţeles prea multe? :))

Să vă spun totuşi vag aşa povestea:

Ana este o tânără ce urmează să termine colegiul când soarta o aduce faţă în faţă cu frumosul şi enigmaticul Christian Grey. Între cei doi apare o scânteie încă din primul moment, însă inocenta Ana nu crede nici un moment că un bărbat de o frumuseţe dumnezeiască ar putea fi vreodată atras de ea. Când totuşi acesta nu îşi mai poate ascunde atracţia faţă de tânără, îi face o propunere care o pune pe aceasta în faţa unei decizii care i-ar putea schimba viaţa pentru totdeauna. 

Eu am citit cea mai mare parte din carte în weekend. E atât de captivantă, încât nici nu-ţi vine să o laşi din mână. Sâmbătă abia m-am pus să dorm la 3 (:-O) pentru că nu mai rezistam. Şi acum sunt de-a dreptul disperată să îmi cumpăr celelalte 2 cărţi ale trilogiei.

Deci, fetelor, nu mai staţi pe gânduri şi faceţi rost de Fifty Shades of Grey. Şi ca să vă amuzaţi, găsiţi aici o reclamă absolut genială :)).

6 thoughts on “Fifty Shades of Grey

 1. Pingback: Culcă-te cu mine | Iubesc Viaţa

 2. vienela says:

  Iti vine sa crezi ca sta blogul tau aprins de la 5 dimineata si abia acum, dupa 12 ore, reusesc sa iti las un comentariu? :))
  Toata lumea spunea ca este o carte foarte buna. Eram decisa sa o caut. Apoi am citit o recenzie nu prea favorabila si ma intrebam unde este adevarul. Faptul ca ti-a placut ma face sa fiu convinsa ca trebuie sa o citesc.

 3. Oana says:

  Andra, nu stiu ce sa zic. :))))
  Hai sa fiu sincera: mi s-a parut o porcarie. De la prima carte. Si am persistat in prostia mea si am citit si urmatoarele doua. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.