Fata de hârtie

Guillaume Musso – 

Iubesc cartea asta. E una dintre cele mai frumoase cărţi ce le-am citit vreodată. Plină de speranţă, de învăţături, de iubire. După Chemarea îngerului, nu credeam că Musso poate scrie o carte mai frumoasă, dar m-am înşelat. Cu Fata de hârtie mi-a întrecut definitiv aşteptările. Şi mi-am recăpătat încrederea în cei de la All :D.

Povestea, nu?

Tom Boyd este un scriitor de succes care a vrăjit lumea cu primele două volume ale Trilogiei Îngerilor, dar, după o decepţie amoroasă, cade într-o adâncă depresie, ce îl înceacă în medicamente şi droguri, pentru a uita de dezamăgirea suferită în dragoste. În timp ce zace pe fundul prăpastiei, destinul pare să-i joace o festă când, Billie, unul dintre personajele secundare ale romanelor sale, apare dintr-o dată în sufrageria sa şi îi cere să-i salveze viaţa. Deşi la început sceptic, Tom acceptă să o ajute deoarece fata îi promite că îl va ajuta, la rândul său, să recupereze dragostea lui Aurore, pianista din cauza căreia scriitorul ajunsese în pragul depresiei. 

Nu vă spun mai multe pentru că nu vreau să vă stric surpriza, dar vă pot spune că pe parcusul romanului veţi descoperi cât de uşor te poate împinge în prăpastie pierderea unei iubiri, cât de greu este să ieşi din această prăpastie, dar mai ales cât de important este să ai alături prieteni adevăraţi.

Nu cred că o să mă satur vreodată să laud cartea aceasta.E atât de plină de înţelepciune. Mi-au plăcut şi citatele date la începutul fiecărui capitol, dar şi concluziile pline de înţelepciune trase de personaje.

Acestea sunt câteva dintre citatele mele favorite:

Singurătatea este fondul ultim al condiţiei umane. Omul este unica fiinţă care se simte singură şi care îl caută pe celălalt. – Octavio Paz

Iubirea e ca mercurul în mână. Ţine-o deschisă îţi va rămâne în palmă; strânge-ţi pumnul şi îţi va curge printre degete. – Dorothy Parker

Viaţa nu e un joc video cu alegeri multiple. Timpul trece şi ne trecem odată cu el, făcând cel mai adesea ceea ce putem şi nu ceea ce vrem. Destinul face restul, iar şansa vine să-şi bage şi ea coada. Asta-i tot.

Vei fi iubit în ziua în care vei putea să-ţi arăţi slăbiciunile fără ca celălalt să se folosească de asta pentru a-şi spori puterea. – Cesare Pavese

Timpul acordat cititului este întotdeauna timp furat. Acesta este fără îndoială motivul pentru care metroul se întâmplă să fie cea mai mare bibliotecă a lumii. – Francoise Sagan

Au mai fost multe altele, cu care am bombardat lumea pe Facebook şi Goodreads :D, dar vă las să citiţi cartea şi să le descoperiţi.

Până nu uit, recenzia face parte din campania “Citeşte şi căştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii”, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL.

P.S. Eu nu m-am aşteptat deloc la final :D.

3 thoughts on “Fata de hârtie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.