The Bling Ring

Filmul acesta mi-a plăcut foarte mult, iar faptul că a fost inspirat de o poveste  reală e pur şi simplu cireaşa de pe tort. Adevărul e că Sofia Copolla a surprins perfect nebunia ce caracterizează generaţia Holywood, acea nevoie a tinerilor de a se asemănă cât mai mult cu vedetele.

Filmul e o nebunie. Nu mi-a venit să cred că, în realitate, nişte adolescenţi, dornici să iasă în faţă, au îndrăznit să jefuiască efectiv vedetele. Şi, ceea ce e mai cumplit, e lipsa de intimitate din ziua de azi şi lipsa de măsuri de siguranţă. Adică, ştiind că toate ziarele anunţă că eşti plecat în Kilimanjaro, că toate bunurile tale rămân acasă, de ce nu ţi-ai pune un sistem mai eficient de pază? De ce ţi-ai lăsa uşa deschisă? Sau geamul? Sau cheia mai ştiu eu pe unde? Sau maşina?

Ca să nu mai vorbim de părinţi. Copiii ăia furau, se drogau, erau numa un chef şi numa o ţoală nouă. Şi tu, mama sau tata, nu vezi nimic? Nu observi că ceva nu bate? Ce fel de mamă le dă fetelor ei pastile când le vede prima dată dimineaţa? Ce fel de părinte îşi mai lasă copilul să iasă din casă după ce era să moară pentru că a condus varză?

Şi atitudinea lor. Sfidători! Aroganţi! Neînfricaţi aproape. Manipulatori… iar una dintre ele spunea  că ar putea conduce o ţară într-o bună zi :-o. Să ne ferească Dumnezeu de conducători din ăştia!!!!!

Dar m-am lungit prea mult cu criticile mele, deci e momentul să vă spun totuşi care e povestea, nu? :))

The Ring Bling este povestea unui grup de tineri din Los Angeles care trec de la furturi mărunte la jefuirea caselor celebrităţilor. Acestea sunt destul de slab supravegheate şi prăzi uşoare pentru hoţii ce par mai degrabă la shopping şi party decât la „treabă”. Totul merge bine până când încep să apară totuşi câteva înregistrări video şi ei încep să povestească. Iar finalul, presupun că vi-l puteţi închipui :P.

 După cum spuneam şi la început, filmul mi-a plăcut foarte mult. Te face să înţelegi de ce sunt atraşi de viaţa glam a vedetelor. Cine nu îşi doreşte, până la urmă, puţină strălucire în viaţa sa? Şi poţi trage învăţături până la urmă… cel puţin îţi dai seama cât de departe poate merge cineva pentru o persoană la care ţine, pe care o consideră prietenă… Chiar e un film din care ai ce învăţa şi vi-l recomand cu drag… deşi e cu adolescenţi :)))

2 thoughts on “The Bling Ring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.