Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Nu pot spune că am așteptat acest film cu sufletul la gură. De fapt, lucrurile au fost atât de haotice vara aceasta încât nici nu mai știu ce mai e pe la cinema. Însă în momentul în care am primit invitația la film, am știut că trebuie să merg. Iar faptul că am vizionat Hobbs & Shaw alături de doi dintre oamenii mei favoriți de pe această planetă (pe alte planete am alți oameni favoriți – Thor – :)))), Flavius și Alina, a fost și mai fain.

Povestea

Toată lumea de pe planetă a auzit cel puțin despre franciza Fast & Furious, iar Hobbs & Shaw este un spin off din povestea originală ce îi are ca și protagoniști pe doi dintre preferații publicului când vine vorba despre acțiune. Hobbs, american, masiv, super straight forward, agent DSS, primește misiunea de a salva lumea (evident!) și pleacă la Londra unde urmează să își întâlnească partenerul. Shaw, ex MI6, stealth, deadly, spy material, pornește în misiunea de a-și salva sora, dar nimic nu îl pregătește pentru momentul în care își întâlnește (sau mai bine spus reîntâlnește) partenerul. 

Hobbs & Shaw

Hobbs & Shaw comments by Andra

Să revenim puțin la ceea ce vă spuneam despre spin off. Faptul că The Rock (Hobbs) a ajuns să joace în propriul său film în cadrul francizei Fast & Furious nu cred că surprinde pe nimeni. Carismaticul actor este unul dintre cei mai prolifici de la Hollywood, având o foarte mare priză la public. Nu mai știu în care dintre filmele seriei Fast & Furious a apărut pentru prima dată, însă personajul său a avut cu siguranță un impact.

În ceea ce îl privește pe Jason Statham (Shaw), nici prezența lui nu mai este o surpriză pentru nimeni în genul acesta de filme deoarece adrenalina este his middle name și cu Transporter a devenit cunoscut. Ceea ce nu mă așteptam este cât de bine dă combinația The Rock – Statham. Totul la ei este în contrast. De la felul în care arată (exceptând chelia comună), la stilul de viață, iar acest lucru este super fain pus în lumină încă din primele scene ale filmului. Cei doi au o chimie absolut extraordinară (sau pur și simplu nu se suportă :)))), iar scenariștii au avut grijă să arate acest lucru. Schimburile de replici sunt demne de spectacole de stand up comedy și am râs atât de mult în timpul acestui film încât au început să mă doară maxilarele.

Hobbs & shaw

Cireașa de pe tort a fost scurta apariție a lui Ryan Reynolds și, mai mult decât atât, roastul Game of Thrones pe care acesta l-a făcut. Sincer, a fost modalitatea perfectă de a da voce tuturor nemulțumirilor fanilor cu privire la ultimul sezon al serialului și nu credeam că voi vedea așa ceva pe marele ecran ever :))). Bine, de-a lungul timpului au mai existat referințe în filme la seriale celebre, dar au fost doar atât, referințe. Aici s-au luat direct de Game of Thrones într-un stil mare și nu vă spun mai mult pentru că acest review este spoiler free :))).

Să trecem la fată pentru că întotdeauna există o fată în filmele de acțiune care, sărmana, trebuie salvată. Nu? Vanessa Kirby joacă rolul lui Hattie Shaw, surioara lui Jason Statham. Evident că apar toate fazele clișeice de big brother-little sister în film. El vrea să o salveze. Ea e supărată pe el. El îi interzice lui The Rock să aibă orice de-a face cu sora lui. Replica lui The Rock te lasă ținându-te cu mâinile de burtă de râs. Înțelegeți voi. Și da, la un moment dat ce i se întâmplă ei este puțin tras de păr, dar mie mi-a plăcut foarte mult de ea. Cred că este una dintre actrițele tinere pe care sper să o mai văd cât de curând și în alte filme :))). Iar acest lucru nu mi se întâmplă foarte des în ultimul timp :D.

La capitolul bad guys, Idris Elba a fost above and beyond. Și-a spus Black Superman și avea de ce. Omul zbura peste tot (aproape). A făcut niște scene de acțiune și nu numai de rămâneai cu gura căscată. Arăta super bine, iar în momentul în care se urca pe motor îți venea să îi zici Hei, băiatul, ia-mă și pe mine o tură :))). Bine, nu chiar așa, dar înțelegeți idea. Sau poate sunt eu subiectivă pentru că oricum îmi place super mult de Idris Elba. Adică joacă la fel de bine și de convingător atât roluri de good guy, cât și roluri de villain. Cum să nu îți placă de el?

Ai de capul meu cât am scris. Haideți că nu mă mai lungesc. Mai trebuie doar să menționez că acțiunea este absolut explozivă. Filmul trebuie văzut în format Imax pentru că detaliile te dau pe spate. Flavius a obiectat că au dus prea departe ideea de ceea ce este Fast & Furious, dar mie mi se pare că faptul că au lipit filmul de faimoasa franciză este doar pentru a-i da un boost de interest, iar în viitor sigur vom vedea cel puțin o continuare de sine stătătoare. Având în vedere finalul și succesul de care s-a bucurat, este practic imposibil ca Hobbs & Shaw 2 să nu fie deja pe masa de lucru.

Hobbs & Shaw

Nota mea pentru Hobbs & Shaw este – EVIDENT! – 10***.

Dacă ați văzut deja filmul aștept comentariile voastre. Sunt curioasă cum vi s-a părut. Dacă nu ați văzut încă filmul, ai de capul meu, ce mai așteptați? E vineri, aveți tot weekendul la dispoziție să mergeți la Cinema City și să savurați un super film de acțiune.

Vă las pentru că am bagaje de făcut.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.