Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald

The Crimes of Grindelwald

Am văzut filmul acum ceva timp, dar nu m-am încumetat să scriu recenzia pentru că am tot sperat că voi avea timp să văd prima parte și apoi să revăd a doua parte ca să îmi fac o idee mai clară. Chestia e că The Crimes of Grindelwald m-a băgat ușor în ceață. Și nu îmi dau seama dacă este datorită faptului că am uitat eu unele chestii sau pur și simplu sunt mai plecată decât în mod normal și creierul meu e în overdrive.

Din păcate, șansele să văd prima parte și tot blabla-ul de mai sus sunt minime. Pentru că nu am timp de așa ceva. Deci o să vă spun ce am înțeles eu. Și voi o să mă corectați la nevoie. Promit să stau departe sau măcar să încerc să stau departe de spoilere.

Povestea

În partea a doua a povești lui Newt Scamandar, acesta trebuie să se lupte cu Grindelwald, cel ce amenință cu distrugerea întreaga lume. Doar că bătălia nu se dă încă direct, ci este mai mult una ideologică. Prieteniile sunt puse la încercare, măștile cad și totul se termină într-o coadă de pește care transformă filmul într-o punte de legătură fantastică între prima și ultima parte. 

The Crimes of Grindelwald comments by Andra

Să spun că sunt complet și total îndrăgostită de lumea din Fantastic Beasts ar fi puțin. Universul magic mă fascinează de când mă știu. Ador cărțile cu vrăjitoare, am iubit Harry Potter și habar nu am de ce nu m-am apucat de citit Fantastic Beasts. Cred că ajunge pe lista de Crăciun :))).

Partea minunată la acest film este că imaginea se ridică la nivelul imaginației. Creaturile sunt cu adevărat fantastice. Cadrele nu au cum să nu îți placă la nebunie. Lumea creată de David Yates este și mai faină decât cea din Harry Potter. Iar modul în care se vede filmul în Imax depășește orice imaginație.

Dar seria Fantastic Beasts mai are un foarte mare atu: actorii. Eddie Redmayne ca și Newt Scamander este exact ce trebuie. Se identifică atât de mult cu personajul încât am ajuns să mă întreb, nu o dată, dacă el este atât de socially awkward și în viața reală. Eu cred că e. Pentru că altfel nu ai avea cum să reproduci atât de bine reținerea față de atingere, imposibilitatea de a exprima sentimentele, până și poziția corpului de reținere generală față de umanitate :))). E genial!

După Pirates of the Carribean, toate rolurile lui Johnny Depp au fost Jack Sparrow. Toate! Alte ținute, aceeași atitudine. Apoi a venit Geller Grindelwald și totul s-a schimbat. Rolul de villain îi vine mănușă. Albinozitatea :)))), aerul de psihopat, totul i se potrivesc perfect. Și nimic nu mai aduce cu piratul de odinioară. Este o adevărată plăcere să îl vezi și să te lași înfricoșat de el pe ecran.

În plus, mi se pare foarte interesantă lecția de psihologie ce vine la pachet cu Fantastic Beasts 2. Pentru că Grindelwald nu își obligă adepții să i se alăture. El îi convinge. Gen Hitler! Este foarte interesant cât de puțin atenți suntem la astfel de detalii. Mai ales în condițiile în care și noi am putea să cădem pradă unor astfel de oameni. Dacă frustrările sunt destul de adânci și argumentele destul de convingătoare, oamenii buni se pot duce foarte ușor pe apa sâmbetei.

Revenind la distribuție, Jude Law ca și young Dumbledore este magic. Nu cred că puteau să găsească un personaj care să se potrivească mai bine. De la atitudinea de perfect teacher la secretomanie, totul se potrivește cu old Dumbledor în reprezentarea lui Jude Law. Dar puteți să mă contraziceți, nu trebuie să acceptați de bun ce vă spun eu aici. Singura mea curiozitate este cum a trecut de la costume la robe :))).

Și restul personajelor îmi plac, să nu credeți că nu. Doar că… nu m-au impresionat atât de mult. Ca să nu spun că de tipa care o joacă pe Tina nu îmi place deloc :D. Dar asta e o treabă subiectivă.

The Crimes of Grindelwald

Photo credits

În ceea ce privește întrebările mele, ele au venit din final. Adică prea a trecut toată lumea de parte lui Grindelwald de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Și ce căuta șarpele lui Voldemort în ecuație? Probabil tot ca să lege cumva acest film de universul Harry Potter :))). În această direcție, dacă nu aș știi mai bine, aș putea crede că Grindelwald e tatăl lui Voldemort :D. Dar mă întind.

Cu toate că filmul a fost fain, având în vedere unele nelămuriri personale, trebuie să decid că…

… nota mea pentru The Crimes of Grindelwald este 7,5.

Totuși, sfatul meu este să mergeți la cinema și să îl vedeți în format Imax (de preferat). Efectele nu au cum să nu vă dea pe spate. Bestiile sunt tot mai fantastice. Iar acțiunea ia turnuri complet neașteptate pe alocuri.

Dacă ați văzut deja filmul, sunt curioasă cum vi s-a părut și ce notă i-ați da voi.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.