Euro trip 3: spre Olanda!

Când am auzit că o să merg în Olanda am fost puțin spus șocată. Dar abia așteptam să văd țara lalelelor și a morilor de vânt. Știam că lalele numa de plastic am șanse să văd în martie, dar în privința morilor de vânt eram sigură.

Am plecat sâmbătă dimineața, pe soare și voie bună și ne-am oprit la Parndorf în Austria pentru o partidă scurtă de shopping. Eu nu mi-am luat nimic, dar am rămas mască atunci când am văzut… orășelul cumpărăturilor. Mi-a plăcut la maxim să văd toate căsuțele alea frumos colorate, care erau de fapt magazine. Zici că nimerisem într-un sătuc de pe vremuri… doar că unul de marcă :)).

Apoi, la intrarea în Viena am prins un „stau” – blocaj în trafic. Nu am mai văzut niciodată atât de multe mașini mișcându-se atât de încet pentru că oamenii munceau la drum sâmbătă seara. Cine muncește la drum sâmbătă seara? Sigur nu românii, dar se pare că în alte părți se mai întâmplă :)).

Într-un final apoteotic, după ce ne-am pierdut o tură, am ajuns și în Buchlberg, o stațiune montană cochetă de lângă Passau. Aici ne-am cazat la Binder Hotel care a fost mai expensive, dar a meritat toți banii. Camera a fost super drăguță, masa a fost delicioasă, dar piesa de rezistență a fost piscina interioară. Cred că aș fi putut rămâne acolo toată viața.

Azi toată ziua am străbătut Germania. Mare țară. Orășelele sunt super drăguțe, acesta e adevărul. Și nush… inspiră un anumit respect. Sunt așa organizate și curate și au cele mai cochete căsuțe. A fost super plăcut să stau și să mă zgâiesc pe fereastră :)). Și aici energia eoliană și cea solară sunt la putere. Am văzut o grămadă de centrale eoliene și o grămadă de panouri solare, plus că la fiecare a 3-a benzinărie era un McDonald’s :)), iar pe autostradă bântuiau mașini cu numere de România din toate județele țării.

Apoi, pe la 6 dupa-masa am ajuns în Amsterdam. Am dat și o tură și orașul e un vis. Cel puțin centrul istoric are o arhitectură extraordinară. Clădirile au fost recondiționate perfect și dau un aer atât de… boem orașului… cum rar am mai întâlnit. Nu e chiar curățenia nemțească, dar s-ar putea și mai rău. Sunt o grămadă de cafenele și de restaurante care mai de care și oameni dintre cei mai variați, ca și naționalitate adică: italieni, indieni, arabi, chinezi, negri, am întâlnit chiar și o româncă venită la studii aici. Dar cei mai frumoși sunt olandezii get beget – băieți și fete deopotrivă. Dintre toate călătoriile mele de până acum, aici am găsit cei mai drăguți băieți.

Acum e destul de târziu, eu sunt în camera mea la Belfort Hotel și trebuie să dorm pentru că mâine ne trezim devreme și… mergem la ocean :D. Vă pup!

One thought on “Euro trip 3: spre Olanda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.