Escapadă de weekend în Ungaria

Ungaria

Oare instaurăm o nouă tradiție, octombrie în Ungaria? Ce faci în octombrie 2020? Merg în Ungaria. Și în 2021? Mmm… Ungaria :))). Ar fi o chestie și chiar nu m-ar deranja. Pentru că îmi place să petrec timpul cu Dana și cu Alina. Anul acesta au mai fost și Flaviu cu ai lui. A fost o gașcă faină. Iar să stau cât mai mult în apă este visul vieții mele :)). Deci… da! Vreau o tradiție prin care în fiecare octombrie să mergem în Ungaria la băi. O vreau din tot sufletul meu :))). Dar să trecem peste acest mic moment de babbling și să vă povestesc despre weekendul nostru.

Hajduszoboszlo

Am plecat din Timișoara destul de repede pentru noi, dar având în vedere că am mers toți cu mașina Danei pentru că a noastră avea o mică problemă, ne-am adaptat. Drumul nu a fost foarte lung, chiar dacă am oprit să mâncăm la un restaurant random, iar chelnerița a fost super unfriendly. Și uite așa, aproape de apus, după ce ne-am rătăcit o idee, am ajuns în Hajduszoboszlo, în fața hotelului nostru.

Anul acesta am fost cazați la fostul Family Hotel, actualmente Aqua Blue Hotel. Numele nu contează, este același de la a doua noastră vizită în Hajdu. Hotelul s-a schimbat foarte puțin în mulții ani ce au trecut de atunci, însă faptul că este poziționat foarte aproape de băi și, practic, de centrul orașului, că are o parcare gratuită disponibilă chiar în fața proprietății și că are un mic dejun destul de variat inclus în preț îl fac extrem de atrăgător. În plus, Aqua Blue Hotel are și un centru spa, adică saună, 3 piscine, dintre care una cu apă termală și una destul de mare, special pentru înot, dar și camere destul de mari. Toate aceste aspecte compensează faptul că hotelul nu a mai fost renovat de ceva timp, că internetul wireless merge doar în zona recepției :))) (în 2019, știu) și că doar oamenii care nu au mai schimbat televizorul din anul 2000 mai au așa televizoare pătrate :))).

Ungaria

Joi, după cazare, prima oprire a fost la, evident, la piscină. Ne-am bălăcit o tură, am înotat o tură, ne-am relaxat și după am ieșit să mâncăm. Era destul de târziu, deci nu am mers departe. La doar 5 minute de Aqua Blue Hotel se găsește restaurantul Szifla (adică Ulmul – as in copacul ulm). Culmea, deși am fost deja de 4 ori în Ungaria, este prima oară când mâncăm la Szifla și chiar nu înțeleg de ce. Pentru că mâncarea este absolut genială. De ce spun mâncarea? Pentru că ne era super foame și am luat un ditamai platoul pe care l-am împărțit cu Alina. Doamne… cât de bună poate să fie mâncarea în Ungaria… cred că diferența o fac condimentele. Cred că românii folosesc totuși prea puține condimente… pur și simplu.

Vineri ne-am trezit super devreme pentru că joi seara am adormit leșinați. Am mâncat bine (evident :))), după care am plecat spre Aqua Palace, unde am stat toată ziua. Acesta este unul dintre aqua parkurile mele favorite. Îmi plac toate piscinele. Îmi place să mă bălăcesc în ele și, evident, am făcut o grămadă de poze și filmări subacvatice :))), iar seara am mâncat, again, la Szifla. De data aceasta am mers pe pizza și vin. Great choice!

Ungaria

Debrecen

Ca de fiecare dată, sâmbăta a fost rezervată pentru Debrecen. Înainte să intrăm la Aquaticum am făcut o mică escapadă în parcul de la stadion și am făcut poze cu fântâna arteziană de acolo :)). Dau vina pe Flaviu pentru asta. Mi-a activat tot cheful de poze. Mai ales că telefonul lui este mult mai performant decât al meu. Și chiar ne-am distrat. Să încerc să o organizez pe Alina cu rotula semi sărită pentru poze a fost epic. Am râs maxim :))).

Culmea, anul acesta nu am mai petrecut timp aproape deloc în partea mediteraneană a Aquaticumului. Am stat puțin în jaccuzzi, dar cam atât. Cea mai mare parte a timpului am petrecut-o în zona termală. Ador modul în care este organizată zona termală. Bazinele au o perspectivă absolut superbă asupra parcului, iar culorile toamnei erau exact la fel de frumoase cum îmi aminteam. Genial! În plus, au deschis și o piscină exterioară cu apă termală unde îți era mai mare dragul să stai. Și dacă ar fi fost mai frig puteam sta afară.

Ungaria

Partea cea mai inedită a weekendului a fost faptul că am mers la saună. Aquaticum are o zonă ce se numește Sauna World, unde trebuie să fii destul de deschis la minte să mergi pentru că este foarte multă nuditate :))). Primești un prosop la intrare care să te acopere, însă oamenii cam mișunau de colo-colo în pielea goală pentru că nu ai voie în costum de baie. Și cum altfel ai putea să intri în bazinul cu apă rece la ieșirea din saună dacă nu butt naked? :)))

Sincer, nu am crezut că o să rezist la saună. Mai îmi era și super nașpa să îi văd pe toți oamenii dezbrăcați :)). Mai ales că majoritatea erau trecuți de o anumită vârstă :))). Așa că prima încercare – o saună uscată de 95 de grade – a fost epic fail. Nu am stat decât 2 minute :))). Apoi Marinel mi-a împuiat capul cu spectacolul. Da, în Sauna World există și diverse reprezentații, care durează gen 10 minute, iar personalul specializat face un fel de spectacol cu prosoape. E foarte ciudat de explicat, dar foarte fain de văzut live. Deși simțeam că o să explodez de cald și transpiram din absolut toate încheieturile, am rezistat până la final. Ba m-am și distrat. Iar după o perioadă considerabilă de analiză (și un duș scurt) am intrat chiar și în bazinul rece ca gheața.

Și dacă tot am rezistat la sauna uscată, am zis că trebuie să încerc și restul. Așa că am stat 5 minute la infrarosu, până a venit un bătrânel și ne-a lăsat ușa deschisă pentru că se stinseseră lămpile :))). După care am rezistat 10 minute (maxim :))) la cea cu abur, unde nici nu ne vedeam unul pe altul. Am mai sărit o tură în bazinul super rece și ne-am retras. Dar ceea ce m-a șocat cel mai tare a fost cât de fină mi-a rămas pielea după saună. Dacă mi-ar fi spus cineva, nu l-aș fi crezut. Chiar părea piele de bebeluș. Iar efectul se simte și astăzi, când stau și scriu aceste rânduri. Fără să fi folosit ceva ulei sau cremă sau orice pentru hidratarea pielii.

Ungaria

Plecând din Ungaria

Duminica a venit prea repede, pur și simplu. Aș mai fi stat în Ungaria. Mi-ar fi plăcut măcar o extra zi. Hajduszoboszlo este un orășel de vis și tare mi-e că Marinel se va muta aici cândva :))), iar Dana chiar îl va plimba pe Messi prin parcul central. Bine, Messi va mânca toți copiii veniți la băi, dar aceasta este cu totul altă poveste :D.

Revenind la ideea de tradiție, cred că orice fel de călătorie este o tradiție bună, iar octombrie în Ungaria clar este o tradiție de urmat. Vreau să mergem mulți ani de acum încolo pentru că sigur nu ne vom plictisi. Voi ce tradiții de familie (și nu numai) aveți?

P.S. Da, mai am poze 😀

Love him to the Moon and back
Photo credits: Flaviu Marcu
Tradiția nr. 2: genul acesta de poză când mă văd cu Flaviu :)))
Walking the line

P.S.2: Celelalte vizite în Ungaria le-am imortalizat aici.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.