5 motive pentru care îmi ador noul look

new look

Știu… probabil vă așteptați la mai mult de la mine. Pe bune? Un articol despre faptul că m-am tuns? Cui îi pasă (în afară de mine) că m-am tuns, nu? :))) Ei bine… chiar dacă părul meu nu este o problemă vitală pentru umanitate, cred că faptul că nu am mai fost tunsă atât de scurt de prin clasa a 7-a… face problema vitală pentru mine. Și țineți minte când vă spuneam că aici, pe blog, e un fel de dictatură? Ei bine, îmi folosesc dreptul de veto pentru a vă povesti azi despre noul meu look. Și nu pentru că acum aș fi un fel de zână, ci pentru că această schimbare a necesitat o anumită doză de curaj. Poate și voi aveți nevoie de așa ceva și, poate, povestea aceasta vă va ajuta să faceți pasul de care vă temeți.

Nu are rost să mă lungesc cu introducerea pentru că sigur mă voi lungi cu motivele așa că iată de ce îmi ador noul look:

1. Părul are oportunitatea de a se regenera mai ușor

Eu nu sunt expertă în păr. Nu am fost niciodată. Încerc să am grijă cât mai mare de părul meu, dar există câțiva factori care nu îl ajută deloc. În primul rând faptul că mă vopsesc blondă de vreo 8 ani (dacă nu mai mult). Probabil știți că vopsitul distruge iremediabil firul de păr, iar atunci când ai puțin de la bun început, vopsitul clar nu ajută. Ei bine, deși îmi tundeam destul de regulat vârfurile părul meu era iremediabil deteriorat. Atât de tare încât se rupea extrem de ușor. Vârfurile erau super despicate. Toate alea-alea de care știți și voi. Ei bine, remediu magic nu prea există. Încerc acum ceva care să îl ajute să crească mai repede și mai puternic, dar remediu pentru părul pe care îl am deja clar nu am cum să găsesc. Așa că eram frustrată. Eram supărată. Și mă simțeam vinovată.

Apoi m-am tuns și aia a fost. Am prea puțin păr care să mai fie casant. Poate vârfurile bobului, dar în vreo 2 luni și ele vor dispărea. Iar părul care acum crește… trag nădejde că va fi mai ok.

look

2. Nu voi mai suferi ca un câine peste iarnă

Nu știu cum a fost la voi iarna trecută, însă pentru mine a fost groaznic. Am purtat foarte multe eșarfe și fulare (evident!). Căciulile erau la ordinea zilei, iar drept rezultat tot părul de la baza gâtului mi se făcea doar câlți. Mai mult, o parte pur și simplu mi s-a rupt, de parcă nu aș fi avut grijă de el niciodată. Ca să nu mai spun că în momentul în care am mers la salon coafeza mea (pentru că la Hațeg încă mai vorbim despre coafeze*) se uita la mine pur și simplu oripilată, la modul… Ce naiba ai făcut cu capul tău?

Așa că anul acesta am zis că nu mă mai risc. Dacă părul e până la baza gâtului, ce ar mai putea să se încâlcească și să se rupă?

look

3. I look awesome with pink hair

Și știți că așa e. Adoooor să am părul roz. Și tuns bob parcă arată mai bine. Ca să nu mai spun că nu îmi trebuie decât exact un tub de vopsea pentru tot părul, iar culoarea iese super uniformă. Ba mai mult, capul meu exprimă exact cum mă simt în interior (când lumea e frumoasă și roz :)))). În plus, gura lumii a confirmat deja my awesomeness cu părul roz, deci acest look este clar ce trebuie.

4. Mă usuc super ușor pe păr

Una dintre nemulțumirile vieții mele era cât de mult îmi lua să îmi usuc părul înainte. Ei bine, acum, în maaaaxim 10 minute sunt gata. 10 minute! Vă dați seama? La Hajdu am stat jumate de oră afară la soare și mi s-a uscat părul singur. Nu mi-a venit să cred. Înainte dura o mică eternitate să îmi usuc părul. Detestam întregul proces. Acum e trai pe vătrai nenică.

look

5. Am ieșit din zona de comfort

Da. Clar am ieșit din zona de comfort în momentul în care m-am tuns atât de scurt. Vreme de mulți ani părul a fost pentru mine un fel ciudat de pătură de siguranță. Efectiv mă ascundeam după el. Îmi ascundeam fața, care uneori mi se pare prea mare. Îmi ascundeam trăsăturile. Încercam să mă pierd în el și îl foloseam ca și mijloc de distragere a atenției. Well… no more! Nu mai am cum :))).

Până la urmă nu am de ce să mă ascund. Nici una dintre noi nu are. Viața e un șir nesfârșit de schimbări, iar noi ne schimbăm pe măsură ce trec anii. Bineînțeles, putem întâmpina aceste schimbări cu zâmbetul pe buze sau ne putem ascunde. Dar de ce am vrea să facem acest lucru? Oricum treci prin toate chestiile prin care trebuie să treci. Este mai simplu să înveți lecțiile la momentul potrivit, să treci prin schimbări cu fruntea sus, să accepți schimbarea atunci când vine. Mai mult, să cauți experiențe noi. Să trăiești mai mult. Să te tunzi când ai chef și să nu te agăți de părul tău doar pentru că așa a fost toată viața :D.

OMG! Iar m-am lungit. V-am spus că așa va fi. Am inclus și poze cute cu mine făcute de Alina la clopotele din Hajduszoboszlo :))). Părul nu îmi stă neapărat genial, însă îmi place. Nu mai e nici chiar așa roz, dar nici asta nu mă deranjează. Am o cutie de nuanțator acasă ce abia așteaptă să fie folosit :))).

Untold 2018

*mai bine nu întrebați de ce eu, din Timișoara, mă vopsesc și mă tund la Hațeg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.