Dinosaur World Transylvania: legendele prind viață

turist la dinosaur world transylvania

Îmi place să văd că se întâmplă lucruri în Țara Hațegului. De aceea m-am bucurat foarte tare să descopăr că cineva a decis să exploateze Valea Dinozaurilor și să investească într-un parc tematic aici. Nu voi aborda problema locurilor de muncă proaspăt create, nici a resurselor financiare ce au venit odată cu noul val de turiști, însă trebuia măcar să menționez aceste aspecte deoarece zona avea nevoie de un reboot. În schimb, vreau să vă povestesc cum este Dinosaur World Transylvania pentru că evident că l-am vizitat și dacă merită (sau nu) să mergeți și voi.

Drumuri la poalele Retezatului

Dinosaur World Transylvania este localizat în apropierea satului Sibișel, comuna Râu de Mori, fix la poalele Retezatului. De la drumul principal ce vine dinspre Timișoara și leagă Oțelu Roșu de Hațeg, semnele atent plasate te îndrumă spre munți, spre zone mai puțin umblate, unde mașinile trec rar, vremea se schimbă repede, iar Retezatul se înalță măreț și puternic.

Pentru a ajunge la Dino World, mergi pe drumuri comunale mai bune sau mai proaste, în funcție de fondurile pe care edilii locali au decis să le acceseze. Majoritatea sunt drumuri largi, unde două mașini trec liniștite una pe lângă cealaltă, însă în momentul în care ajungi pe Valea Dinozaurilor, șoseaua se îngustează considerabil, devenind o singură bandă.

Acest lucru nu te deranjează (încă) deoarece popularitatea parcului abia acum este în creștere, deci nu te întâlnești cu atât de multe mașini. În plus, natura ce mărginește șoseaua nu are cum să te lase rece și, în funcție de sezon, te fascinează cu un verde puternic sau cu un ruginiu romantic, în timp ce, pe fundal, continuă să se profileze munții. Dacă ai timp, chiar te sfătuiesc să faci un mic popas, undeva pe marginea drumului și să te bucuri de frumusețea locurilor și de susurul râului ce curge sinuos, paralel cu șoseaua. Așa, fără să îți dai neapărat seama cât ai mers, pătrunzi adânc în Țara Hațegului, unde legendele și dinozaurii prind viață.

dinosaur world transylvania

Bun venit în lumea dinozaurilor!

Indiferent că decizi să urmezi semnele sau aplicațiile de navigație, să ajungi la Dinosaur World Transylvania este floare la ureche. Pagina lor de Facebook se poate dovedi de mare ajutor în acest sens. Odată ajuns în incinta parcului tematic, găsești fără problemă o sumedenie de locuri de parcare în zonele special amenajate și personal care să îți indice precis unde să îți lași mașina. Să nu te aștepți la o parcare betonată pentru că parcul este, totuși, în mijlocul naturii. Spațiul destinat autovehiculelor este frumos amenajată, cu pietriș, îndreptat și perfect sigur pentru toate tipurile de mașini. Iar de aici până la intrarea în parcul propriu-zis mai este doar un pas pe care îl faci, evident, pe jos.

Să spun că la Dinosaur World Transylvania este raiul copiilor e puțin. Încă de la intrare vezi familii peste familii, cu copii mai mici sau mai mari, entuziasmați să descopere parcul. Bineînțeles că toată lumea plătește un bilet (mai puțin copiii foarte mici și cățeii, care sunt bineveniți gratuit în incintă) și primește o brățară împreună cu recomandarea de a o purta pe tot parcursul vizitei. Apoi poate începe explorarea, cu sau fără ghid, în funcție de preferințe.

natura la poalele retezatului

Noi am ales să ne plimbăm random, fără ghid și să descoperim singuri lumea dinozaurilor. Ne-am bucurat de potecile largi și nu ne-am îngrămădit să urcăm pe dinozaurii pe care fiecare copil urca pentru a fi imortalizat într-o fotografie de unul dintre părinți (sau de amândoi). Am admirat locurile de joacă, spațiul mai mult decât generos pe care se întinde parcul și, fiind o zi destul de caldă, am profitat de umbra din zona lacurilor artificiale. Ne-a plăcut la nebunie zona de relaxare cu construcțiile sale și ouăle de dinozauri în care puteai intra pentru a face poze. Și ne-am bucurat să descoperim că parcul deja adăpostește deja animale, inclusiv câțiva bizoni pe care sper să îi vedem la următoarea vizită într-o zonă ceva mai mare și având parte de mai multă libertate.

Bineînțeles, încă mai e de lucru la amenajarea parcului. Dinosaur World Transylvania și-a deschis porțile anul acesta, însă investiția este în continuă desfășurare. Partea bună este că interesul pentru acest parc tematic este atât de mare încât mi se pare imposibil ca el să nu își atingă întregul potențial în câțiva ani. Și spun asta pentru că am văzut în parcare mașini din cel puțin 5 județe ale țării în condițiile în care în momentul vizitei noastre era deschis de maximum o lună de zile.

dinosaur world transylvania

Deci, merită să îl vizitați?

Dacă aveți copii, clar da. Aceștia vor fi în lumea lor acolo. Au spațiu suficient să fugă, să sară, să se cațăre, în timp ce părinții se pot relaxa la o terasă. Mai au și tot felul de activități pe care le pot face, unele gratuite, altele contra cost, printre care tiroliană, plimbarea pe ponei, hrănitul animalelor și plimbarea cu balonul cu aer cald atunci când vremea permite acest lucru.

Dacă nu aveți copii, mai așteptați puțin. Nu sunt chiar atât de mulți dinozauri și sigur nu vreți să vă luptați cu omuleți de 1 metru pentru a face o poză cu T-Rex. Zic și eu. În rest, felicitări celor ce au venit cu această inițiativă. Zona avea nevoie de un parc tematic, dacă tot avea o Vale a Dinozaurilor. Aștept cu nerăbdare să văd ce va aduce 2022 pentru Dinosaur World Transylvania și să îi fac cunoștință lui Baby Boom cu dinozaurii din Țara Hațegului.

Untold 2018

P.S. Pentru mai multă inspirație în călătoriile viitoare aruncați o privire pe secțiunea dedicată de pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.