De vorbă cu Odette Rădescu and her rainbow planet

rainbow planet

Am ajuns la concluzia că Ina Awesome cunoaște cei mai mișto oameni ever. Mai mult, are talentul de a-i aduce în jurul ei și de a-i prezenta publicului larg. Și nu știu cum face, dar mie îmi plac maxim toți oamenii talentați pe care îi descoperă. Deci noroc cu ea pentru că altfel nu aș fi avut o pereche super cool de cercei și, în plus, nu aș fi cunoscut o persoană fun și super talentată: Odette, mintea creativă din spatele brandului My rainbow planet.

Mie mi-a atras atenția acest brand datorită cerceilor disponibili la Tombabe pe care îi menționam în paragraful anterior. I-am văzut imediat după ce am vizionat Trolls World Tour și nu m-am putut abține să nu îmi comand o pereche. Erau scoși parcă din accesoriile Techno Trolls și, chiar dacă este puțin probabil să ajung la un rave anul acesta, am știut că îmi vor da cea mai faină stare când îi voi purta. Exact asta s-a întâmplat, iar în acel moment am zis că trebuie să aflu mai multe despre persoana care îi creează. Așa că am făcut ce ar face orice om normal al secolului XXI: am început să urmăresc My rainbow planet pe instagram și am intrat în vorbă cu Odette.

Deși mi-ar fi plăcut să filmez interviul, Odette locuiește și creează pe malul mării, la Constanța. Probabil de acolo toată imaginația și culoarea. Nu ai cum să nu fii super creativ când ești atât de aproape de mare. Doar și Techno Trolls erau marini… poate erau tot de pe o rainbow planet.

Photo credits

M-am cam lungit cu introducerea, dar nu m-am putut abține. Totuși, acum a venit momentul să îi dau cuvântul (scris) lui Odette):

Cum s-a manifestat pentru prima dată talentul tău artistic?

Încă din copilărie mi-a plăcut să meșteresc tot felul de chestii și asta cred că se datorează invățătoarei pe care am avut-o. Pentru ea lucrul manual era o materie foarte importantă și adevărul este că ne și învața cu tot dragul din lume. Însă nebunia a început în 2009 când am descoperit pasta polimerică. A fost ca și cum am găsit poarta raiului :))).

De ce ai ales să lucrezi cu fimo (pastă polimerică)?

Mai degrabă cred că fimo a ales să lucreze cu mine :))). L-am descoperit intr-un magazin, mi-am luat câteva pachete acasă să le încerc și a fost o dragoste la prima vedere. Ce imi place mie la materialul acesta este că poți face efectiv tot ce îți trece prin minte, nu există nici o limită și mereu descoperi tehnici noi și poți obține detalii super mega faine. Cred că este imposibil ca artist să te plafonezi modelând acest material.

Ce anume te inspiră atunci când creezi?

Cred ca muzica joacă un rol super important și oamenii cu care interacționez. Îmi plac la nebunie oamenii cu atitudine care au îndrăzneala să fie altfel.

Știu că în străinătate nu vrei să te muți, dar ai luat în considerare altă zonă a țării?

Momentan nu, însă mi-ar plăcea să stau câte puțin peste tot.

Ce îți place cel mai mult la clientele tale?

Ador veselia lor și mi se pare că mă regăsesc în fiecare în ele. Cu fiecare mi se pare că am ceva în comun.

Cum te relaxezi?

Cel mai sigur citind! Mă simt de parcă mă teleportez intr-o altă lume și uit de tot ce se află prin jur. Însă mai am un guilty pleasure, jocurile pe ps4. Au o grafică și un artwork demențial.

Cum e viața de mic antreprenor în România zilelor noastre?

Nu pot spune că este grea, dar nici ușoară. În general trebuie să înveți să le faci singur pe toate pt că nu prea îți poți lua responsabilitatea de a angaja pe cineva deoarece veniturile sunt fluctuante. Cel mai mare avantaj este că faci efectiv ce îți place. Totuși, este foarte important să fii conștiincios, serios, să îți faci un to do list și un program foarte serios pe care să îl respecți. Doar așa pot toate lucrurile să meargă cum trebuie.

De ce ai ales numele ”my rainbow planet” pentru brandul tău?

Ideea nu a fost a mea ci a unei prietene din Timișoara, Dushky. Fiind foarte talentată în ale desenului, am rugat-o să îmi facă o siglă care să conțină un curcubeu și m-a desenat pe mine pe o planetă curcubeu și de acolo nu a fost decât un pas spre minunata  planetă curcubeu. Știi că e și vorba aceea, fiecare e in lumea lui. Eu pe planeta asta mă simt efectiv în cea mai veselă și colorată lume ever.

Dacă ar trebui să definești brandul tău în 3 cuvinte, care ar fi acelea?

Culoare, veselie și optimism

Dacă ai avea o fiică și aceasta ar vrea să îți calce pe urme, ce sfat i-ai da?

Dacă aș avea o fiică aș sfătui-o să facă doar ce îi place, indiferent de obstacole și să aibă încredere că va ajunge departe.

De ce crezi că au nevoie femeile din România pentru a avea încredere în sine?

În primul rând cred că ar trebui să se iubeasca pe ele și să se cunoască foarte bine. Un alt factor super important este, din punctul meu de vedere, independența, iar aici mă refer la toate aspectele vieții, de la partea emoțională, la partea financiară. Este greu să ai încredere în tine când depinzi în permanență de altcineva.

Știu, cam scurt interviul. Dar cu prima ocazie cu care ajung la mare, promit să povestesc cu Odette pe îndelete. Dacă ai și tu curiozități sau întrebări, nu ezita să le lași în comentarii. Promit să fiu promptă cu răspunsurile.

Astăzi, în încheiere, nu am pupici, am ceva mai bun:

rainbow planet

2 thoughts on “De vorbă cu Odette Rădescu and her rainbow planet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.