De vorbă cu Ianca despre sustenabilitate și a fi eco friendly

ianca

Numele ei este Anca Iordăchescu, însă mie îmi place să îi spun Ianca pentru că așa se numește blogul ei. Este unul dintre oamenii pe care i-am descoperit datorită BloggingTM și pentru care am făcut un ditamai crushul. Am numit-o blogmance pentru că așa și este. M-am îndrăgostit pur și simplu de ideile ei și de modul direct în care le exprimă pe blog. Pentru că Anca Iordăchescu este un model. A călătorit într-o grămadă de locuri. A locuit în alte țări. Face sport și se gândește la viitor și sustenabilitate. Anca este exact genul de om de care țara asta are nevoie în cantități industriale.

Cine este Ianca?

Blogger timișorean, mare pasionată de bicicletă, un ecologist convins și cititor înverșunat. Pare simplu, dar mai am. Ianca își urmează pasiunile și nu se teme să spună lucrurilor pe nume. Da, știu, mă repet puțin, dar lucrul acesta m-a frapat întotdeauna la ea și l-am invidiat puțin. Faptul că nu s-a temut să vorbească extrem de deschis chiar și despre subiecte mai sensibile. Lucru pe care eu nu îl fac întotdeauna, din păcate.

Dar azi nu vorbim despre mine, vorbim despre Ianca.

ianca

Interviul

De la bun început am știut că vreau să discut cu Ianca despre sustenabilitate deoarece mi se pare un subiect extrem de important pentru mine, pentru noi, pentru toată lumea. Ea este extrem de pasionată de tot ceea ce înseamnă eco friendly, circulă cu bicicleta, plantează copaci și lucrează în sustenabilitate. Este unul dintre oamenii care știu cele mai multe chestii despre sustenabilitate dintre toți cei pe care îi cunosc eu. Acest lucru nu se datorează doar jobului ei, deși acesta a influențat-o foarte mult, ci și vieții pe care o duce în fiecare zi.

Englezii spun o chestie foarte inteligentă: It’s easy to talk the talk, but can you walk the walk? Adică să vorbim despre una-alta e simplu, dar să punem în practică este muuuult mai complicat. Ianca reușește nu doar să vorbească despre sustenabilitate, ci duce activ o viață în care grija pentru mediul înconjurător este pe primul loc.

În continuarea interviului, am abordat unul dintre subiectele mele favorite: călătorii. După cum am spus, Ianca nu doar că a călătorit foarte mult, ci a și trăit în alte țări, deci eram foarte curioasă să aflu detalii despre acea perioadă și care este țara pe care ar trebui să o vizităm fiecare dintre noi :D. Răspunsul ei nu m-a surprins pentru că și eu am vizitat țara pe care Anca o recomandă și merită din plin.

Nu în ultimul rând, am deschis subiectul cărți. La fel ca mine, Ianca adoră cărțile, deci trebuia să aflu câte ceva despre experiențele ei literare, iar acesta a fost momentul perfect. Totuși, cred că am vorbit cam mult. Mai bine luați o foaie și un pix pentru că a venit momentul să o ascultați pe Ianca vorbind despre pasiunile sale și sigur veți vrea să luați câteva notițe.

M-am tot uitat la interviu și am realizat că nu am deschis subiectul sport, deși Anca a alergat la maraton. Că nu am vorbit suficient despre blogul ei, ianca.net, pe care vi-l recomand din suflet. Despre faptul că acesta împlinește anul acesta 10 ani. Deci cred că va fi nevoie să reluăm interviul… cât de curând. 

Voi ce întrebări credeți că am ratat? Lăsați-mi-le în comentarii și hai să povestim mai multe. 

Până atunci, nu uitați, sharing is caring!

Untold 2018

P.S. Check out more cool people here!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.