De vorbă cu Denisa Boengiu despre lumânările Crackle

Detalii de pe instagramul lumânări Crackle

Se întâmpla prin iarnă să mă plimb prin Iulius Town și să dau peste un stand super drăguț cu lumânări ce răspândeau o aromă minunată. M-am apropiat timid, am început să miros una-alta și mi-au plăcut toate. Le-am pus pe stories, evident, după care mi-am promis că voi reveni pentru o achiziție. Din păcate, până m-am trezit eu standul Crackle a fost strâns, iar sărbătorile mi-au adus o grămadă de alte lucruri pe cap.

Timpul a trecut, dar nu prea repede, iar eu am rămas cu gândul la lumânările Crackle. Flavius chiar mi-a promis că îmi va face una cadou, dar Denisa a fost mai rapidă. Mi-a scris într-o seară că vrea să îmi facă o lumânare cadou deoarece a dat peste clipul dedicat colecției mele de lumânări postat pe final de ianuarie pe Youtube:

Evident că am fost super entuziasmată și fericită și onorată de-a dreptul pentru că petrecusem ceva timp visând la lumânările Crackle. Apoi, din vorbă în vorbă, am întrebat-o pe Denisa dacă nu ar fi dispusă să răspundă și la câteva întrebări pentru blog (aveam curiozitățile mele :D), iar rezultatul îl veți descoperi în continuare.

Cum a început pasiunea ta pentru lumânările parfumate?

Primesc întrebarea aceasta destul de des și de la clienții mei. Povestea e cam așa:

În urmă cu 1 an de zile îmi comandam sau achiziționam lumânările din America pentru că strănutam la toate lumânările achiziționate de la noi, indiferent de cost. Apoi a apărut o ființă nouă în viața familiei mele, nepoțelul meu, care s-a născut cu destul de multe alergii. Atunci, împreună cu sora mea, am început să căutăm mâncare cât mai naturală, produse BIO, produse de îngrijire naturale și am ajuns la momentele noastre de răsfăț, care de obicei stăteau într-un pahar de vin, o lumânare, o baie cu spumă. Problema a fost că acum totul trebuia să fie ”safe” pentru ea și pentru cel mic, deci a trebuit să găsim și lumânări naturale.

Din păcare prea puține lumânări existente în România sunt 100% naturale. Da, multe sunt făcute din ceară de soia, însă în compoziția lor intră și parfumanți sau tot felul de substanțe toxice pe care noi doream să le evităm cu orice preț. Văzând că nu există ofertă care să răspundă cererii noastre am zis că cel mai simplu e să facem noi ceea ce aveam nevoie. Deci am început să fac lumânări pentru noi, pentru momentele noastre de răsfăț. Apoi prietenii care veneau pe la noi au început să îmi ceară și ei lumânări și să le iubească. Și uite așa am pornit un mic business din asta: Crackle.

Detalii de pe instagramul lumânări Crackle

De ce ai ales un nume în engleză pentru brandul tău?

Ha, Ha, ha! Cred că am avut vreo 5 denumiri între care oscilam până într-o seară când îi citeam o poveste nepoțelului meu. Am văzut atunci cuvântul „CRACKLE” într-o carte cu povești de Crăciun scrisă în engleză. A fost momentul în care toate beculețele mi s-au aprins deoarece acest cuvânt  descria exact conceptul de fitil care imită sunetul lemnelor de foc. „A trosni” nu suna la fel de melodios ca și echivalentul său în engleză și am zis gata, acesta este numele perfect. Orice altă variantă a dispărut într-o secundă.

Lumânările tale, în afara faptului că sunt 100% naturale, au o calitate aparte: imită sunetul lemnului de foc atunci când ard. Ne poți vorbi puțin despre ceea ce înseamnă procesul de producție și cum ți-a venit ideea acestui fitil neconvențional?

Procesul de producție este aproximativ același pentru toate lumânările. Ceea ce diferă sunt punctele până la care trebuie încălzită și răcită ceara. Acestea sunt foarte importante pentru că dacă nu sunt respectate ceara nu se lipește de pahar, face tot felul de găuri după răcire și nu se uniformizează în partea de sus. Ceara noastră este de nucă de cocos și soia. Aceasta nu conține gluten, toxine, parabeni, sulfați și provine din surse regenerabile. În plus, folosesc doar ceară aprobată de FDA care, de altfel, poate fi folosită și pe corp după topire. Aceasta este o altă caracteristică foarte faină a lumânărilor Crackle.

În ceea ce privește fitilul,  ideea nu îmi aparține. Conceptul este popular în America, de unde și comand toate ingredientele pentru lumânările Crackle. Pe mine m-a atras foarte tare acest tip de fitil realizat din bambus deoarece datorită inserțiilor de aer scot un sunet liniștitor, de foc de lemne. Bineînțeles că și aici e o întreagă operațiune. Fitilul trebuie ales în funcție de dimensiunea recipientului. Uneori trebuie să folosești chiar 2 fitile, cum folosesc eu cam la toate lumânările Crackle, pentru ca arderea să fie corectă și să nu rămână un crater în jurul fitilului.

instagram crackle

Ce anume te inspiră atunci când alegi aromele lumânărilor Crackle?

Aici chiar pot spune că orice. De la o plimbare în parc, la vacanțe, prieteni, soț, mâncare, oameni random, absolut orice.

Mirosul este cel mai puternic simț și este strâns legat de ceea ce experimentezi tu ca om. Mirosul trezește amintiri, declanșează emoții și aici fiecare vine „cu un bagaj” și asociaza o anumită aromă cu amintiri din viața sa. Ceea ce mie îmi miroase a „cireșe negre” unei cliente i-a mirosit a „tortul de la nunta”.

Care a fost momentul în care ai realizat că poți face un business din pasiunea ta pentru lumânările parfumate?

După cum am spus încă de la început, m-a încurajat foarte tare încrederea familiei și a prietenilor. Apoi am început să promovez lumânările Crackle online și am văzut că lumea este tot mai interesată să aibă grijă de propria persoană. În plus, oamenii sunt sătuli de produse mediocre, iar toate acestea mi-au dat un boost pe care încerc să îl păstrez în continuare.

Detalii de pe instagramul lumânări Crackle

Care a fost cea mai mare provocare din viața ta de antreprenor?

Și acum râd când mă gândesc. În preajma sărbătorilor am rămas fără capace, fără ceara, fără uleiuri și comenzile curgeau. Toate ingredientele sunt esențiale, iar în perioada de pandemie totul părea să meargă cu întârziere. Din fericiere am reușit să o scot la capăt, însă totul a fost foarte la limită. Totuși, am învățat de aici să nu mă mai autosabotez pentru că exact asta am făcut. Nu am avut suficientă încredere că lumânările Crackle vor fi atât de vândute, însă asta nu ține de produs, ci de încrederea în propria persoană.

Ai avut un moment în care te-ai gândit să renunți la businessul tău?

Niciodată nu am avut și sper să nu am momente în care să vreau să renunț!

Care e secretul?

Eu am început totul din iubire si am creat un produs în care prima dată am avut eu încredere si pe care l-am testat. Iubesc orice nouă lumânare pe care o creez, orice nouă aroma, orice schimb la acest produs. Din punctul meu de vedere este esențial ca tu să crezi în produsul tău și să îl faci cu pasiune. Lumea vede și simte aceste lucruri.

instagram lumânări parfumate

Ambalajul lumânărilor Crackle este și el unul deosebit. Cât de important consideri că este acesta pentru produsul tău?

Foarte important. Ceea ce mi-am propus cu lumânările Crackle este să creez o experiență, nu numai când o aprinzi, ci și atunci când o primești sau o dăruiești cuiva. Consider că nu poți oferi un produs premium fără un ambalaj corespunzător și eu asta mi-am propus de la bun început, să creez un produs premium.

Ți se pare că pandemia a crescut interesul oamenilor pentru lumânările parfumate? Mie așa mi se pare :))).

Nu aș știi să îți răspund pentru că eu în pandemie m-am apucat de ”lumânărit”, deci mi-e imposibil să fac o comparație cu perioada dinainte. Ceea ce am observat însă este că lumea caută tot mai mult să își creeze experiențe acasă sau în medii în care se simt în siguranță.

Întrebarea de final începe să devină o tradiție, dar de data aceasta va fi puțin altfel. Care sunt cele 3 cărți pe care le-ai luat cu tine pe o insulă pustie și cele 3 lumânări Crackle care ar merge cu acestea?

Cărțile sunt în mare parte de dezvoltare personală datorită jobului pe care îl am și pe care îl iubesc:

Toți comunicăm, dar puțini stabilim și relații” de John C. Maxwell – cu această carte consider că merge Crackle Lemongrass și ghimbir

Câștigă cu oamenii” de John C. Maxwell – Crackle Very Vanilla (care momentan nu mai e pe stoc)

Liderii buni pun întrebări extraordinare” de John C. Maxwell – Crackle Black Pearl Orchid

instagram lumânări parfumate

Aceasta este povestea lumânărilor parfumate Crackle. Eu în prezent mă bucur de una dintre cele ma noi arome din arsenalul Denisei, Seaweed Juniper. Dacă vreți să vedeți micul unboxing, îl găsiți pe Instagram, unde sper că mă urmăriți deja (@bloguluandra) și unde ar trebui să urmăriți și @crackle.lumânări. Iar dacă vreți să vedeți toate aromele disponibile, intrați repede pe shopul de Facebook Crackle.

Dacă vreți să citiți și alte povești inspiraționale, aruncați o privire peste secțiunea de interviuri de pe blog.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.