De vorbă cu Cristian Șandor despre îngrijirea părului

Cristian Șandor

Pe Cristian Șandor l-am cunoscut așa cum se cunosc toți oamenii în ziua de azi: pe Instagram. Mi-a plăcut pasiunea lui, mi-au plăcut rezultatele muncii sale. În plus, mi-a plăcut foarte mult faptul că în vară, în momentul în care i-am propus să se implice pe partea de hairstyling pentru OFF, a spus da fără ezitare. Deci atunci când mi-a propus să îi fac o vizită pentru că avea o idee interesantă pentru părul meu, am spus da cu mare bucurie și cu nerăbdare.

Complicat a fost să ne sincronizăm programul. Apoi, totul s-a așezat frumos, iar eu am avut parte de 3 ore de răsfăț și un minunat păr de culoarea mării. Da, Cristian Șandor m-a făcut sirenă, dar nu pe stilul Ariel, ci mult mai cool. Așa că mi s-a părut normal să îi întorc favoarea șiiiiii m-am gândit că cel mai bine ar fi să îmbinăm utilul cu plăcutul. Să vă spun povestea lui și câteva sfaturi bine venite de îngrijire a părului.

Cristian Șandor

Cum a început pasiunea ta pentru haistyling?

Pasiunea mea a inceput cu foarte mulți ani în urmă. Atunci nu înțelegeam prea bine de ce sunt atât de atras de trei materii nu tocmai populare printre adolescenți: chimie, fizică și matematică. Apoi, anii au trecut, iar în prezent cunoștințele acumulate prin intermediul acestor materii au devenit fundamentale pentru ceea ce fac astăzi.

Totuși, poate ar fi fost mai bine dacă începeam cu un citat care consider că mă reprezintă și care explică, într-un fel, întreaga mea filosofie de viață: Trăiește fiecare zi ca și când ar fi ultima. Învață în fiecare zi ca și când ai trăi pentru totdeauna. Cumva, asta am făcut întotdeauna. Ca și sportiv de performanță, în perioada respectivă aveam foarte puțin timp la dispoziție pentru pasiunea mea pentru haistyling și nici din punct de vedere financiar nu aveam resursele necesare pentru cursuri și perfecționare. Totuși, nu am lăsat acest lucru să mă descurajeze. Am început să lucrez part time, servind la nunți și diverse evenimente, până când am economisit suficient pentru a face cursul de bază.

Știam de atunci că ceea ce îmi doresc este o carieră în acest domeniu. Am avut noroc și de prietene suficient de curajoase încât să se lase pe mâna mea, chiar dacă aplicam vopseaua cu periuța de dinți la început. A fost provocator, însă încurajările de care am avut parte m-au ajutat foarte mult să continui și să îmi dezvolt încrederea în abilitățile mele. Astăzi le sunt foarte recunoscător.

Cristian Șandor

Care parte a meseriei tare îți place cel mai mult (colorarea, tunsul, haistylingul)?

Nu pot spune că am o preferință atunci când vine vorba de munca mea în salon. Ceea ce contează este să le îmbin perfect astfel încât clientele mele să plece mulțumite de la salon.

Ești în continuă perfecționare și recent ai participat la un concurs international la care știu că ai luat un premiu important. Ne poți povesti puțin despre experiența din Amsterdam?

Într-adevăr, caut să îmi perfecționez continuu tehnica și abilitățile, iar experiența de la Amsterdam a fost una extraordinară. Nu a fost prima mea participare la un concurs internațional, pot spune că acolo am experiență deja, însă anul acesta am primit pentru prima dată titlul de GOLD WINNER 2022, NEW TALENT COLORIST OF THE YEAR.

Cristian Șandor

Care este principala greșeală pe care o fac femeile atunci când vine vorba despre părul lor?

Sunt multe greșeli mărunte care pot afecta părul, inclusiv stilul de viață, însă una dintre cele mai mari, din punctul meu de vedere, este alegerea produsului greșit. Majoritatea femeilor achiziționează din diverse magazine generaliste produse care pur și simplu nu li se potrivesc. Acestea pot să nu aibă nici un efect asupra părului (în cel mai bun caz), însă se pot dovedi și dăunătoare în cazuri extreme.

Un păr sănătos și frumos este una dintre dorințele cele mai frecvente atât în rândul femeilor, cât și a bărbaților. Ai putea să ne dai 3 sfaturi care să ne ajute să îndeplinim această dorință?

În primul rând este foarte important să discuți cu stilistul tău pentru a face cele mai bune alegeri legate de părul tău. Acesta îți cunoaște structura firului de păr. Știe deja ce ți se potrivește, ce preferințe ai, ce nevoi ai. Deci primul sfat pe care îl pot da în calitate de expert colorimetrist este să îți alegi un stilist pentru care sănătatea părului este prioritară.

Apoi, după cum am spus, contează foarte mult produs pe care îl folosești. Mai ales dacă alegi în mod normal produse din supermarket, este foarte important să citești eticheta. Nu toate produsele din comerț sunt ok pentru păr. Oricât de frumos ar fi ambalajul.

Și al treilea sfat ar fi să alegi cel mai bun produs pe care bugetul tău în poate acoperi după ce ai discutat, în prealabil, cu o persoană specializată. Când vine vorba de sănătatea părului tău, este mai bine să asculți opinia expertului.

Cristian Șandor

Tot mai mult este recomandată folosirea produselor profesionale și acasă. Ce părere ai despre acest trend? Și ce produse folosești/recomanzi tu?

Când vine vorba de produse, pentru mine ceea ce contează foarte mult este calitatea și consider că orice stilist profesionist care se respectă pune preț pe acest lucru. Tocmai pentru că apreciez și caut calitatea, produsele pe care le recomand susțin sănătatea părului, îl hidratează și îl hrănesc, nu îl degradează, adică produsele KEVIN MURPHY. Acesta este un brand australian bazat pe plante și uleiuri pe care îl folosesc în salon și la care sunt și Trainer.

Când vor să facă o schimbare sau sunt plictisite (been there, done that :D), multe femei își fac breton și regretă instant. Tu în care tabără ești: cu sau fără breton?

Din punct de vedere profesional, pentru a lua această decizie mă ghidez după geometria feței pentru fiecare clientă în parte. Însă, clientele mele își dau seama imediat că nu sunt un mare fan al ideii de breton. Cu toate acestea, cel mai important este ca rezultatul final să le placă și atunci când fac breton este pentru că sunt ferm convins că va arăta bine.

Cristian Șandor

Lucrezi într-un domeniu creativ. De unde îți iei inspirația?

Sunt o persoană creativă de felul meu, însă inspirația mea vine în primul rând de la clienții mei. Îi ascult cu atenție, apoi analizez aspecte foarte variate, de la tipul de piele, la jobul și ținuta acestora. Cu toate acestea, dacă ar fi să numesc o sursă de inspirație la care mă întorc de fiecare dată, este vorba despre maestrul Angelo Seminara, un om deosebit de creativ.

Și ultima și, poate, cea mai importantă întrebare: preferi clientele care vin hotărâte sau pe cele care au nevoie de ajutor pentru a lua o decizie?

În general, clientele mele nu vin hotărâte deoarece își doresc un look nou care să poarte amprenta mea. Acest lucru mă bucură și îmi oferă o foarte mare satisfacție, mai ales la final, când acestea ”se văd” pentru prima dată. Zâmbetul de pe buze în acele momente îmi confirmă de fiecare dată că am făcut alegerea potrivită.

Am ajuns la finalul interviului nostru, dar simt că prietenia cu Cristian Șandor este abia la început. Și cum el e un simpatic, dacă mai aveți nelămuriri sau curiozități legate de îngrijirea părului, nu ezitați să îi scrieți direct pe instagram, @cristian_sandor. Sunt sigură că vă va răspunde cu aceeași promptitudine cu care mi-a răspuns și mie.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.